ERCO-armaturer med Casambi-styrteknik erbjuder oöverträffad flexibilitet, kreativitet och anslutbarhet för modern kontorsbelysning

ERCO-armaturer med Casambi-styrteknik erbjuder oöverträffad flexibilitet, kreativitet och anslutbarhet för modern kontorsbelysning  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Esbo, Finland / Lüdenscheid, Tyskland - Augusti 2019:
ERCO, en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik, har ingått ett partnerskap med Casambi, en pionjär inom trådlös ljusstyrning via Bluetooth Low Energy (BLE), för att lyfta flexibiliteten inom ljusdesign för moderna kontorsrum till en ny nivå.

ERCO har som en av de första armaturtillverkarna tagit in trådlös Bluetooth-anslutbarhet i driftdonsarkitekturen i hela sitt produktutbud. Tack vare den integrerade Casambi-tekniken kan produkterna från ERCO styras med mobiltelefonen, surfplattan och smartklockan via Bluetooth - utan ytterligare hårdvara eller installation. Belysningsexperter kan dessutom använda sig av det snabbt växande utbudet av Casambi-kompatibla enheter, så som drivdon, sensorer och strömbrytare.

ERCO har med Jilly och Casambi-tekniken introducerat innovativa downlights på strömskenor för arbetsplatsbelysning i kontorsrum. Kombinationen av downlights för strömskenor och trådlös styrning ger en ovanligt god visuell komfort, en hög grad av flexibilitet och en mångsidig, digitalt sammankopplad infrastruktur för moderna kontorsrum.

Aldrig har anpassningen till en växlande utformning av interiörutrymmen varit lättare. Armaturerna kan enkelt flyttas och placeras på ett valfritt ställe på skenan. Den trådlösa styrningen i Casambi-tekniken gör att det går att skapa nya ljusscener med fingerstyrning, exempelvis på surfplattan. Rörelsedetektorer och dagsljussensorer kan automatiskt justera belysningsnivån för att spara energi och för att anpassa belysningsnivån efter dagsljuset. Ljusstyrningslösningen från Casambi passar perfekt för stora och komplexa byggnader. En fastighetsansvarig kan styra ett helt kontor centralt. Driftsättning och underhåll kan också ske på distans och behöver sålunda inte äga rum på plats. Med Casambi kan också lokaliserad arbetsplatsbelysning enkelt anpassas till enskilda personers eller gruppers behov (likaså timer och sceninställningar).

"Modern kontorsinredning är variabel. Det måste också gälla för belysnings- och styrsystem. Kombinationen av ERCO LED-downlights för strömskenor och trådlös styrning erbjuder en exempellös flexibilitet för kontorsbelysning. Tack var den går det enklare och snabbare att montera och börja använda belysningen jämfört med statiska, fasta ljusstyrningssystem. Den avancerade Bluetooth-tekniken från Casambi gör det möjligt för oss att hitta innovativa belysningslösningar som är både kraftfulla och framtidssäkra," säger Kay Pawlik, vd på ERCO.

"Tack vare samarbetet med Casambi är ERCO ledande gällande attraktiv kontorsbelysning och kommersiella tillämpningar, och vi ser fram emot ett gott och nära samarbete under de kommande åren," säger Timo Pakkala, en av grundarna av Casambi. "Kombinationen av anmärkningsvärda armaturer från ERCO och den smarta anslutbarheten från Casambi bidrar till att båda företagen är ledande på att designa belysning som är den perfekta lösningen för moderna kontorsrum."

ERCO erbjuder Bluetooth-anslutbarhet för sitt strålkastar- och downlightsortiment. Med tjänsten "ERCO individual" kan den trådlösa Casambi-styrningen utsträckas till en bredare produktportfölj. ERCO har redan genomfört flera projekt med Casambi-tekniken inom olika användningsområden, bland annat gemensamma arbetsytor hos WAW i Stockholm, ett loftkontor i Berlin, Gallerier som Dulwich-bildgalleri och Robilant + Voena i London, samt ett ljuskoncept för Duomo di Siena. Där går det att styra belysningen dels med mobiltelefon och surfplatta och dels med dagsljussensorer, rörelsedetektorer och Bluetooth-kompatibla strömbrytare på väggen.

Om Casambi
Mjukvaruplattformen för trådlös styrning av belysning som grundades av Casambi 2011 möjliggör för användare av smarta enheter att enkelt samverka med sin moderna belysningsmiljö. Den prisbelönta lösningen från Casambi, vilken baseras på Bluetooth Low Energy, erbjuder en dynamisk användarupplevelse, utomordentlig tillförlitlighet och en oöverträffad prestanda. Tekniken från Casambi kan integreras enkelt och kostnadseffektivt i belysningsarmaturer, drivdon och moduler. Detta gäller både enkel styrning av individuella belysningsarmaturer och lösningar i industriell skala med molnbaserad fjärrstyrning, övervakning och dataloggning. Dessutom kan utökade ljusstyrningsfunktioner erhållas med minimala hårdvaruresurser och förberedelser även för befintliga installationer. Casambi utvecklar sina produkter i Finland och tillhandahåller växande försäljnings- och kundtjänster i Europa, Nordamerika och Asien. Mer information hittar du här: www.casambi.com.
(5208 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
I WAW Coworking-Offices valde ljusplanerarna att satsa på maximal flexibilitet med ERCO Jilly downlights för strömskenor. Med Casambi Bluetooth-styrning kan ljuset enkelt regleras och anpassas till situationen i rummet. På detta sätt uppstod en effektiv och flexibel kontorsbelysning.

© ERCO GmbH, www.erco.com, Gavriil Papadiotis
2 / Download HiRes
En modern uppdatering för Dulwich Picture Gallery London: Den befintliga belysningsanläggningen i världens äldsta bildgalleri ersattes med ERCO LED-armaturer med Casambi Bluetooth-styrning. Det går nu att programmera individuella ljusmiljöer.

© ERCO GmbH, www.erco.com, Gavriil Papadiotis
3 / Download HiRes
I galleriet Robilant + Voena London ger Optecs strålkastare från ERCO med integrerad Casambi Bluetooth-styrning en flexibel belysning i utställningslokaler. Gallerifunktionen gör det möjligt att styra enskilda armaturer eller armaturgrupper.

© ERCO GmbH, www.erco.com, Thomas Mayer
4 / Download HiRes
Ljus från över 25 meters höjd: I katedralen i Siena efterfrågades armaturer med högt ljusflöde och exakt ljusfördelning. ERCOs strålkastare Stella och Parscan visade sig vara en perfekt lösning. Även över stora avstånd kan de styras via Casambi Bluetooth.

© ERCO GmbH, www.erco.com, Frieder Blickle

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.