ERCO armaturen met Chip-on-Board-technologie: uitgebreid nieuw productprogramma voor de detailhandel voor maximale veelzijdigheid bij lichtkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs

ERCO armaturen met Chip-on-Board-technologie: uitgebreid nieuw productprogramma voor de detailhandel voor maximale veelzijdigheid bij lichtkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, april 2018. Licht is de vierde dimensie van de architectuur. En in iedere architectuur bestaan er andere vereisten voor het licht - juist in de detailhandel. Om een winkel een unieke identiteit en sfeer te geven, zijn licht en oppervlakken de bepalende factoren. Hier komt de visie van de ontwerper tot uitdrukking in de meest letterlijke betekenis van het woord. Voor een optimaal ruimtelijk effect zijn geschikte lichtverdelingen nodig. De kwaliteit van materialen en artikelen wordt echter pas door de juiste lichtkleuren en -spectrums voelbaar. ERCO combineert beide parameters op perfecte wijze in zijn nieuwe armaturenprogramma met Chip-on-Board-technologie. Daardoor worden de mogelijkheden van ontwerpers op het gebied van de winkelverlichting aanzienlijk uitgebreid.

Lichtkleuren en spectrums van de ERCO Chip-on-Board-technologie
Een Chip-on-Board-LED onderscheidt zich doordat er meerdere individuele LED's op één chip zijn samengevoegd en met een voor de betreffende toepassing geoptimaliseerde fluorescerende stoflaag worden gecombineerd. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om verfijnd gedifferentieerde indelingen bij lichtkleur en -spectrum te realiseren. Verschillende karakteristieken kunnen naar behoefte worden benadrukt: optimale kleurweergave, zeer hoge lichtstroom, een gedefinieerde lichtkleur of specifieke, spectrale eigenschappen. De gebruiker kan kiezen uit zoveel varianten als nog nooit is vertoond. Standaard worden zeven verschillende lichtkleuren alsmede een voor de toepassing geoptimaliseerd spectrum aangeboden.

LED's met een lichtkleur van 2700K en 3000K bieden prettig warm licht, naar keuze met een kleurweergave van Ra 80 (827 resp. 830) of met Ra 90 (927 resp. 930) voor de beste weergave van de kleuren. In het neutraalwitte bereik zijn met 3500K Ra 90 (935) alsmede 4000K Ra 80 (840) en Ra 90 (940) spectrums beschikbaar in smalle indelingen.

Toepassingsgericht wordt voor de detailhandel, met name in de mode, een spectrum voor zeer stralende kleuren aangeboden. Andere lichtkleuren en spectrums kunnen op aanvraag voor een specifiek project worden gerealiseerd.

Voor Chip-on-Board-technologie geoptimaliseerde lichttechniek
Met de introductie van een uitgebreid armatuursysteem voor winkelverlichting met Chip-on-Board-LED's presenteert ERCO tegelijkertijd een zelf daarvoor geoptimaliseerd lichttechnisch uitgangspunt. Er wordt rekening gehouden met de bijzondere eigenschappen van de technologie, doordat een speciaal daarop afgestemd lichtprojectiesysteem wordt ingezet. Chip-on-board-LED's hebben in vergelijking met highpower-LED's een groter lichtemitterend oppervlak. Daardoor wordt een daaraan aangepast optisch systeem noodzakelijk. ERCO lost dat op met een lichttechniek die de LED's met een lenzensysteem tot een precieze en verblindingsvrije eenheid combineert. Het ontbreken van de anders gebruikelijke reflectoren waarborgt ook bij armaturen met CoB-technologie het gewende hoge efficient visual comfort. Bovendien worden de beproefde ERCO Spherolit-lenzen ingezet met welke gebruikersvriendelijk ingedeelde lichtverdelingen van spot via flood tot en met wide flood mogelijk worden. Het zijn met name de asymmetrische verdelingen oval flood en wallwash waarmee ERCO zich van de concurrentie onderscheidt. De lichttechniek werd voor het gebruik in de detailhandel geoptimaliseerd. Met lichtverdelingen die enerzijds voldoende zijn gedifferentieerd om aan alle vereisten te voldoen, die anderzijds echter ook gemakkelijk kunnen worden gepland en door leken op locatie gemakkelijk kunnen worden ingezet. Een exact gedefinieerd aandeel aan strooilicht alsmede zacht uitvloeiende lichtverdelingen temperen contrasten en maken aantrekkelijke concepten mogelijk bij een grote flexibiliteit. De nieuw ontwikkelde armaturenreeksen onderscheiden zich bovendien door een klassiek uiterlijk. Aan de lichtuittredingsvlakken van de armaturen treden geen discrete LED-punten op. Er wordt daarentegen een homogeen helder oppervlak zichtbaar, zoals bekend is van traditionele armaturen. In dit opzicht bieden de producten niet alleen unieke prestaties, maar ook een esthetisch alternatief. Ondanks de vele varianten en de technologische verfijndheid zijn de armaturen in elk geval als instapmodellen van het merk met een concurrerende prijs ontwikkeld.

Beschikbare producten met ERCO Chip-on-Board-technologie
De nieuw ontwikkelde lichttechniek wordt reeds bij zijn marktintroductie als omvangrijk systeem aangeboden. Daardoor kunnen complete projecten met een algemene lichtkwaliteit worden gerealiseerd. Optec voor Chip-on-Board-LED: met Optec wordt een zeer beproefde armaturenfamilie, bestaande uit spots, breedstralers en wallwashers voor spanningsrail, met de nieuwe technologie uitgebreid en voor het gebruik in de winkelverlichting geoptimaliseerd. Quintessence Pinhole voor Chip-on-Board-LED: bij deze richtbare spot worden de grenzen van het minimalisme opnieuw gedefinieerd. Met de meest kleine plafondopening wordt de armatuur vrijwel onzichtbaar. Op die manier ontstaat een bijzonder magisch lichteffect. Gimbal en Gimbal met ophangbeugel voor Chip-on-Board-LED: met Gimbal producten werd ook de beproefde inbouwspot met een zeer precies en compact zwenkmechanisme aan de nieuwe technologie aangepast. Er zijn varianten voor plafondinbouwmontage zowel als met ophangbeugel beschikbaar. De laatste kunnen perfect verborgen worden gemonteerd; bijvoorbeeld in plafondkoven die op locatie zijn gemaakt.

Het uitgebreide programma van armaturen met Chip-on-Board-LED's en de daarvoor geoptimaliseerde lichttechniek breiden de omvangrijke mogelijkheden voor architectuur- en winkelverlichting verder uit die ERCO aan technisch en creatief ontwerpers aanbiedt voor hun projecten. Alle producten zijn vanaf begin 2018 beschikbaar en worden in een brochure alsmede op de website van ERCO www.erco.com) beschreven.
(6012 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in de Duitse stad Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd in 55 landen actief met autonome verkooporganisaties en partners. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Overeenkomstig ontwikkeld, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
ERCO Optec met Chip-on-Board-technologie

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.