ERCO armaturer med CoB-teknik (chip-on-board): Ett omfångsrikt, nytt produktprogram för butiksbelysning med mångsidig ljuskvalitet till attraktiva priser

ERCO armaturer med CoB-teknik (chip-on-board): Ett omfångsrikt, nytt produktprogram för butiksbelysning med mångsidig ljuskvalitet till attraktiva priser  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, april 2018. Ljus - arkitekturens fjärde dimension. All arkitektur ställer speciella krav på ljuset - inte minst i butiker. Ljus och ytor bidrar i hög grad till att ge butikerna en unik identitet och atmosfär. Här förverkligas ljusdesignerns vision i ordets rätta bemärkelse. För att uppnå bästa möjliga rumsliga effekt krävs lämpliga ljusfördelningar. Men för att material och varor ska komma till sin rätt måste också passande ljusfärger väljas. ERCO kombinerar dessa parametrar perfekt i sitt nya armaturprogram med CoB-teknik som markant förbättrar ljusdesignerns möjligheter att planera butiksbelysningen.

Ljusfärger och spektra hos ERCO CoB-teknik
CoB-tekniken innebär att flera lysdioder är placerade på ett och samma chip under ett ljusspridande skikt som optimerats för den aktuella tillämpningen. Det gör det möjligt att skapa fina graderingar i ljusfärg och ljusspektrum. Vid behov går det även att betona olika egenskaper, som optimal färgåtergivning, extra höga ljusflöden, en definierad ljusfärg eller bestämda spektrala egenskaper. Det finns fler varianter än någonsin tidigare att välja mellan. Som standard erbjuds sju olika ljusfärger och ett tillämpningsoptimerat spektrum.

LED-ljuskällor med en ljusfärg på 2700K och 3000K ger ett varmt och behagligt ljus med färgåtergivningen Ra 80 (827 resp. 830) eller Ra 90 (927 resp. 930) för bästa tänkbara färgåtergivning. I det neutralvita området erbjuds fint graderade spektra på Ra 90 (935) för 3500K samt Ra 80 (840) och Ra 90 (940) för 4000K.

För butiker och speciellt modesegmentet erbjuds ett tillämpningsanpassat spektrum för mycket strålande färger. Ytterligare ljusfärger och spektra kan på förfrågan erbjudas för specifika projekt.

Ljusteknik optimerad för CoB-teknik
I och med lanseringen av sitt omfångsrika armatursystem med CoB-LED-moduler för butiksbelysning presenterar ERCO även en specialanpassad ljusteknik. ERCO drar nytta av CoB-teknikens speciella egenskaper genom att använda ett specialanpassat system för ljusstyrning. CoB-LED har större lysande yta än High-power-LED och kräver därför ett anpassat, optiskt system. ERCO har löst detta med en ljusteknik där LED-modulerna och linssystemet bildar en exakt och bländfri enhet. Avsaknaden av konventionella reflektorer innebär att även armaturer med CoB-teknik levererar hög visuell komfort. Dessutom används ERCO beprövade Spherolit-linser som möjliggör användarvänligt graderade ljusfördelningar från spot till flood och wide flood. Framför allt de asymmetriska ljusfördelningarna oval flood och wallwash gör lösningen unik på marknaden. Ljustekniken har optimerats för butikstillämpningar. Ljusfördelningarna är tillräckligt differentierade för att möta alla krav, men är även så pass enkla att planera att lekmän utan problem kan använda dem på plats. En exakt definierad andel spill-ljus och ljusfördelningar med mjuka gradienter mildrar kontrasterna och möjliggör attraktiva koncept med stor flexibilitet. De nyutvecklade armaturserierna har dessutom ett klassiskt utseende. I armaturens ljusöppning syns inga diskreta LED-punkter, utan bara en ljus, homogen yta som på traditionella ljuskällor. Det betyder att produkterna inte bara har enastående prestanda, utan även är ett estetiskt alternativ. Armaturerna är trots sin stora mångsidighet och avancerade teknik instegsprodukter med ett konkurrenskraftigt pris.

Tillgängliga produkter med CoB-teknik
Den nyutvecklade ljustekniken marknadsförs i form av ett omfångsrikt system redan vid lanseringen. Det innebär att hela projekt kan utföras med genomgående ljuskvalitet. Optec för CoB-LED: Optec, som är en väl beprövad armaturfamilj bestående av strålkastare, washers och wallwashers för strömskenor, har utvidgats med den nya tekniken och optimerats för butiksbelysning. Quintessence Pinhole för CoB-LED: Den här riktstrålkastaren definierar om minimalismen. Minsta möjliga taköppning gör armaturen nästan osynlig och skapar därigenom en magisk ljuseffekt. Gimbal och Gimbal med monteringsbygel för CoB-LED: Även de beprövade Gimbal produkterna, infällda strålkastare med mycket exakt och kompakt svängmekanism, har anpassats till den nya tekniken. I serien finns modeller för takmontering eller med monteringsbygel. De senare modellerna kan döljas perfekt genom att monteras i exempelvis takkanaler som framställs på plats i byggnaden.

Det omfångsrika programmet med armaturer för CoB-LED-moduler med optimerad ljusteknik kompletterar den stora verktygslådan för arkitektur- och butiksbelysning som ERCO erbjuder kreativa ljusdesigners och deras projekt. Alla produkter levereras från början av 2018 och beskrivs i en broschyr och på ERCO webbplats www.erco.com).
(5452 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
ERCO Optec med CoB-teknik

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.