ERCO - Service - Persberichten - ERCO Parscan: Minimaal design -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

ERCO Parscan: Minimaal design

ERCO Parscan: Minimaal design  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, februari 2014. Wat kunnen retailinrichters van tentoonstellingsmakers leren? In beide segmenten is de voorwaarde dat elk object individueel en gericht in scène wordt gezet. Tegelijkertijd dienen bezoekers zich intuïtief in de ruimten te kunnen oriënteren ? in een architectuur die uitnodigt en verrast.
Met de LED-spot Parscan biedt ERCO daarvoor het optimale lichtwerktuig. De precieze lichtverdelingen van de flexibele spot zijn uitstekend geschikt voor de accentuering van mode of meubels ? net zoals van kunstwerken. Ook architectuurelementen kunnen vol effect worden benadrukt. Door zijn minimalistische basisvorm voegt Parscan zich onopvallend in elk concept en plaatst het effect van het licht op de voorgrond.

Flexibiliteit en preciezie zijn de belangrijkste verlichtingsvereisten bij de enscenering van objecten en architectuur. Met dit oogmerk heeft ERCO met de familie Parscan spots een van zijn iconische producten voor de LED-technologie volledig nieuw ontwikkeld. Het gebruik van beproefde LED-technologie van ERCO in de nieuwe generatie van Parscan maakt de compacte vorm mogelijk bij een tegelijkertijd hoge lichtcapaciteit. Door verschillende lichtverdelingen wordt de spot het veelzijdige vormgevingsinstrument voor architectuur ? voorbestemd voor geaccentueerde lichtconcepten in winkels en showrooms.

Minimalistisch design voor precieze verlichting
Karakteristiek voor Parscan LED is zijn minimalistisch design. De vlakke, cilindrische vorm wordt door de ruimtebesparende en tegelijkertijd efficiënte LED-lichttechniek mogelijk gemaakt. De bijna centrische opstelling van het scharnier aan de armatuur minimaliseert het uitzwenken van de armatuurkop bij draai- en kantelbewegingen. Op die wijze is Parscan uitermate geschikt voor montage in een plafondkoof. Daar zorgt de spot met een elegante soberheid, bijna onzichtbaar, voor een magische verlichting. Als de spot aan een spanningsrail recht omlaag wordt gericht, verdwijnt de beugel naadloos in de totale vorm. Op die manier kan de armatuur als een minimalistische downlight worden ingezet.

Flexibele lichttechniek
Of het nu om wandschappen, vitrines of etalages gaat ? lichtoplossingen in winkels zijn bestemd om producten of merkelementen gericht te benadrukken. De verwisselbare Spherolit-lenzen met in totaal 6 lichtverdelingen bieden voor iedere verlichtingstaak een individuele en nauwkeurige lichtoplossing. Met doelgerichte contrasten kan de aandacht van de kijker worden gestuurd. Speciale ensceneringen maakt Parscan mogelijk met de vrij draaibare, oval flood-lens: de ovale lichtverdeling van de lens maakt een verlichting van langwerpige voorwerpen of ruimtelijke zones mogelijk; bijvoorbeeld voor combinaties van artikelen, schappen of sculpturen, of verkeerszones. Parscan kan met de lichtverdeling wallwash ook voor perfect verticale verlichting worden ingezet, zodat wanden naar wens als tentoonstellingsvlakken kunnen worden gebruikt.
Door de zeer hoge anti-verblinding van Parscan ontstaat een optimaal visual comfort een magische licht-belevenis. Door de hoge vermogens tot 48 watt en 6000 lumen is Parscan met LED een net zo krachtige als efficiënte vervanging voor de traditionele hogedruk-gasontladingslampen tot 70 watt.

Technische eigenschappen Parscan
ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer
Lichtverdelingen: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood, wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern,
lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 - 4000K
Huis en arm: Aluminiumgietwerk met poedercoating: wit, zwart, zilver
Bedrijfsapparaat: 3-fasen-adapter of DALI dimbaar

Over ERCO
De ERCO lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen. In nauw contact met architecten, lichtplanners en ingenieurs ontwikkelt ERCO lichtwerktuigen met de focus op de architectuursegmenten cultuur en handel, werk en gastvrijheid, leven en overheidsinstanties. ERCO ziet licht als de vierde dimensie in de architectuur.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u voor uw berichtgeving ook graag materiaal over projecten wereldwijd.
(4639 karakter)

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Of het nu in het museum of in de showroom is ? de nieuwe Parscan armaturen met LED in minimalistisch design werpen als breedstraler of spot het beste licht op expositieobjecten. Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
Compact en flexibel voegt Parscan zich discreet naar elk binnenconcept en richt de volledige aandacht op het verlichte object. Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming