ERCO Parscan: Minimalistisk design

ERCO Parscan: Minimalistisk design  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2014. Vad kan du som arbetar med butiksinredning lära av utställningsarrangörer? Vid båda dessa gäller det att ljussätta varje objekt medvetet och individuellt. Samtidigt ska besökarna kunna orientera sig intuitivt i lokalerna, i en omgivning som är både välkomnande och bjuder på överraskningar. Med LED-strålkastaren Parscan erbjuder ERCO bästa möjliga ljusverktyg för ändamålet. De exakta ljusfördelningarna i den flexibla strålkastaren passar perfekt för accentbelysning av mode och möbler - och även av konstverk. Även arkitekturdetaljer kan framhävas på ett effektfullt sätt. Genom sin minimalistiska grundform smälter Parscan diskret in i alla tänkbara inredningskoncept och överlåter istället betraktarens uppmärksamhet till ljuseffekterna.

Den bjuder dig på flexibilitet och precision vad gäller de väsentliga belysningskraven vid ljussättning av föremål och arkitektur. Med detta i åtanke har ERCO med strålkastarfamiljen Parscan låtit denna klassiska armatur undergå en genomgripande förändring i samband med att LED-tekniken infördes. Användningen av ERCOs beprövade LED-teknik i nya generationens Parscan möjliggör den kompakta formen och ger samtidigt hög ljuseffekt. Genom sina olika ljusfördelningar blir denna strålkastare ett mångsidigt gestaltningsverktyg för arkitekturen - avsett för tillspetsade ljuskoncept i butiker och utställningslokaler.

Minimalistisk design för exakt belysning
Den minimalistiska designen är karakteristisk för Parscan LED. Den platta, cylindriska formen möjliggörs genom den utrymmesbesparande och samtidigt effektiva LED-ljustekniken. Den mer eller mindre centrerade placeringen av leden på armaturen ger minsta möjliga utsvängning av armaturhuset vid inställning av ljusriktningen. Det medför att Parscan passar mycket bra för montering i takkanaler. Där tillhandahåller den en magisk belysning med sin eleganta diskretion, nästan osynlig. Om strålkastaren sitter på en strömskena och riktas nästan rakt nedåt sluter bygeln an till grundformen. Därigenom kan armaturen användas som en minimalistisk downlight.

Flexibel ljusteknik
Belysning av vägghylla, monter eller skyltfönster - ljuslösningar i butiker är avsedda att framhäva produkter eller varumärken. De utbytbara Spherolit-linserna med totalt sex ljusfördelningar erbjuder en individuell och exakt ljuslösning för varje belysningsuppgift. Betraktarens uppmärksamhet kan styras med väl avvägda ljuskontraster. Speciella ljussättningar kan genomföras med Parscan tack vare den fritt vridbara oval flood-linsen: Den ovala ljusfördelningen hos linsen möjliggör belysning av långsträckta föremål eller delar av rum, till exempel för varugrupper, hyllor, skulpturer eller kommunikationsytor. Med ljusfördelningen wallwash kan Parscan även användas för perfekt vertikal belysning, så att väggen fritt kan utnyttjas som utställningsyta.
Den mycket höga avbländningen hos Parscan låter besökaren i konstmiljöer och på stormarknader uppleva bästa möjliga visuella komfort. Tack vare de höga effekterna på upp till 48 watt och 6000 lumen är Parscan med LED en både effektiv och ljusstark ersättare för traditionella urladdningslampor på upp till 70 watt.

Tekniska egenskaper hos ERCO Parscan
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood, wallwash
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna,
ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000-4000K
Hölje och arm: Gjuten aluminium, pulverlackerade i vitt, svart, silver
Driftdon: 3-fasadapter eller DALI-reglerbar

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(5082 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Oavsett om det gäller museer eller utställningslokaler - de nya Parscan-armaturerna med LED i minimalistisk design, i form av washers eller strålkastare, kastar det bästa ljuset över utställningsföremålen. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Parscan är kompakt och flexibel och smälter diskret in i alla inredningskoncept samtidigt som den fäster hela uppmärksamheten på det belysta objektet. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.