ERCO LED-downlight Skim - nu ook in het zwart: het compacte begin voor het perfecte licht

ERCO LED-downlight Skim - nu ook in het zwart: het compacte begin voor het perfecte licht  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, april 2015. Hoe flexibeler en veelzijdiger kantoorwerk wordt, des te hoger worden de eisen aan de kwaliteit van ruimtes met werkplekken. Naast hun functie als omgeving om te denken, te organiseren en te communiceren vervullen kantoren ook representatieve taken. Licht is optimaal geschikt om naast de hoofdtaak van het efficient visual comfort ook de vormgeving van de architectuur te accentueren. De energiezuinige ERCO downlight Skim is een elegante oplossing voor de architectonische uitdaging om openbare gebieden en kantoorruimtes met een decoratief veeleisende verlichting uit te rusten die tegelijkertijd conform de norm is. Hij biedt als compacte, sobere puntlichtbron een esthetisch alternatief voor lineaire verlichting. Een nieuwe variant van Skim belooft nu nog meer vormgevingsmogelijkheden: de downlight is vanaf 2015 ook in het zwart verkrijgbaar. Daardoor integreert de armatuur bijzonder onopvallend in ruimtes met een donker plafond - en dat bij een optimale anti-verblinding en uitmuntende efficiency. Skim biedt op die wijze niet alleen architecten, maar ook elektroplanners een perfect lichtwerktuig voor kantoorverlichting.

In ruimtes waarin donkere kleuren worden gebruikt, maakt licht een bijzondere magie aanschouwelijk. Als vormgevingsmiddel is dit bijvoorbeeld geschikt voor entrees, lounges en andere ruimtes voor officiële ontvangsten, alsmede in sanitaire ruimtes. Om de mogelijkheden van een creatieve lichtplanning uit te breiden biedt ERCO de energiezuinige plafondinbouwarmatuur Skim aan die dankzij zijn lenzensysteem, dat nieuw is in zijn soort, door een bijzonder magisch licht opvalt, en nu bovendien naast een witte ook in een zwarte uitvoering verkrijgbaar is. Skim voldoet dankzij de zelfontwikkelde hightech-lens natuurlijk volledig aan de hoge vereisten aan werkplekverlichting, bijvoorbeeld door een goede anti-verblinding en hoge efficiency.


Bescheiden design voor optimaal visual comfort
Daardoor kan Skim nog op vele andere manieren flexibel worden ingezet op kantoor. Niet alleen in representatie- en verkeerszones, maar ook voor de verlichting op de werkplek heeft de plafondinbouwarmatuur ideale eigenschappen. De reeks is tevens een krachtig alternatief voor gangbare armaturen voor verstralende en lineaire lichtbronnen. Ze werden tot dusver meestal ingezet om homogeen licht te realiseren dat is geschikt voor werkplekken met beeldschermstations. Door de lineaire structurering van de producten domineren ze de indruk van het plafond. Skim biedt in grote mate terughoudende verlichtingsmogelijkheden die tegelijkertijd voldoen aan de hoogste vereisten aan anti-verblinding en efficiency - tegen een gunstige prijs.

Compactheid en een vlak model maken de plafondinbouwarmatuur licht en elegant. De anti-verblindingsconus van zwart of wit kunststof zorgt bovendien voor een harmonisch, terughoudend uiterlijk van het plafond. De downlight kan met een geringe inbouwdiepte van slechts 110mm ook onder beperkte installatiecondities gemakkelijk via de spreidveerbevestiging worden gemonteerd.

Innovatieve LED-lenzentechnologie
Het krachtige en zeer anti-verblindende licht dankt Skim aan de efficiënte, innovatieve lichttechniek. De lenzen van optisch polymeer genereren in combinatie met hoogwaardige LED-modules een zeer gelijkmatige lichtverdeling. De precies afgestemde optische systemen in vrije vormen maken door hun convexe vorm een anti-verblinding mogelijk die voldoet aan de hoogste eisen.

De kracht van Skim ligt in zijn zelf ontwikkelde lenzensysteem. Dat zorgt enerzijds voor efficiënt en ergonomisch licht en genereert anderzijds een elegant lichteffect in de anti-verblindingsconus. Met de twee lichtsterkteverdelingen „wide flood" en „oval flood" voldoet deze aan de talloze eisen voor efficient visual comfort. Zeer bijzonder is de lineaire lichtverdeling uit een ronde downlight van de variant „oval flood". Dit wordt bepaald door de speciale lichtverdeling van de complexe, asymmetrisch gevormde lens van optisch polymeer. Met deze uiterst efficiënte, nieuwe ontwikkeling biedt ERCO een energiezuinige instap in de kantoor- en algemene verlichting.

Met de beide uitvoeringen van de lens vervult Skim verschillende verlichtingseisen: de variant „wide flood" genereert met zijn brede lichtverdeling een heldere, breedstralende verlichting, bijvoorbeeld voor grote kantoorruimten, beeldschermstations, ontvangsthallen of winkelgebouwen. Met een tweezijdige lichtsterkteverdeling is de lens „oval flood" een voordelige oplossing voor ellipsvormige verlichting. Deze is perfect geschikt voor de verlichting van gangen, verkeerszones of tafels.

Technische eigenschappen van Skim

ERCO lenzensysteem: Optisch polymeer,
lichtverdelingen: wide flood of oval flood
18/28 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Unified Glare Rating: Voor werkplekverlichting vanaf UGR 15,7
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Aluminiumgietwerk, als koelelement uitgevoerd, spreidveerbevestiging tot max. 40mm plafonddikte
(5142 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Skim, de compacte downlight van ERCO met zelfontwikkelde lichttechniek, is nu ook verkrijgbaar met een zwarte anti-verblindingsconus.
Foto: ERCO

Afbeelding 2 / Download HiRes
De downlight van ERCO, Skim, is nu ook in zwart verkrijgbaar. Hij is geschikt voor donkere plafonds -en kan bovendien via de spreidveerbevestiging gemakkelijk worden geïnstalleerd.
Foto: ERCO

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.