ERCOs LED-downlight Skim - nu även i svart: Kompakt introduktion till det perfekta ljuset

ERCOs LED-downlight Skim - nu även i svart: Kompakt introduktion till det perfekta ljuset  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, april 2015. Ju mer flexibelt och mångsidigt kontorsarbetet blir, desto mer ökar även anspråken på arbetslokalernas kvalitet. Förutom funktionen att vara omgivning till tänkande, organisation och kommunikation fyller kontor även representativa funktioner. Ljus passar perfekt för att tillgodose huvuduppgiften effektiv visuell komfort och samtidigt ge liv åt arkitekturen. ERCOs kostnadseffektiva downlight Skim är en elegant lösning för den arkitektoniska utmaningen att förse offentliga miljöer och kontorsrum med en anspråksfull belysning som uppfyller normerna. Den är en kompakt, enkel punktljuskälla som erbjuder ett estetiskt alternativ till linjär belysning. En ny modell av Skim utlovar nu ännu fler möjligheter till ljusdesign: Downlighten finns från 2015 även i svart. Därmed blir armaturen mycket diskret i rum med mörka tak - med optimal avbländning och mycket god effektivitet. Skim erbjuder inte bara arkitekter utan även elplanerare ett perfekt ljusverktyg för kontorsbelysning.

I rum med mörka färger utvecklar ljuset en särskild magi. Som designverktyg passar det till exempel för entréytor, vestibuler och andra lokaler för informella möten samt i hygienutrymmen. För att utöka möjligheterna i kreativ ljusplanering, erbjuder ERCO den kostnadseffektiva infällda takarmaturen Skim, som tack vare sitt nyskapande linssystem utmärker sig genom ett verkligt magiskt ljus, nu i både vit och svart modell. De höga kraven på arbetsplatsbelysning, bland annat god avbländning och hög effektivitet, uppfylla naturligtvis fullt ut av Skim tack var sin specialutvecklade hightech-lins.


Diskret design för bästa möjliga visuella komfort
Det gör Skim ännu mer flexibel och mångsidig för kontoret. För representations- och kommunikationsytor och även för belysning på arbetsplatsen erbjuder denna infällda takarmatur idealiska förutsättningar. Serien är även ett bra alternativ till traditionella linjära armaturer, som hittills huvudsakligen använts för att skapa jämnt ljus anpassat för bildskärmsarbete. Dessa armaturer dominerar taket med sin linjära struktur. Skim erbjuder betydligt mer diskreta möjligheter till belysning, som samtidigt fyller mycket höga krav på avbländning och effektivitet - till ett fördelaktigt pris.

Kompakthet och ett platt format ger den infällda takarmaturen lätthet och elegans. Avbländningskonen av svart eller vit plast ger ett jämnt och rent intryck av taket. Med sitt låga inbyggnadsdjup kan denna downlight enkelt monteras med hjälp av fjäderfästet även vid låga inbyggnadsdjup på ned till 110mm.

Innovativ LED-linsteknik
Den effektiva, innovativa ljustekniken i Skim ger ett effektfullt och väl avbländat ljus. Linserna av optisk polymer i kombination med LED-moduler av hög kvalitet genererar en mycket jämn ljusfördelning. Den exakt avstämda friformoptiken möjliggör genom sin konvexa form en avbländning som motsvarar högsta tänkbara anspråk.

Styrkan hos Skim ligger i det specialutvecklade linssystemet, som både ger effektivt och ergonomiskt ljus och skapar en elegant ljuseffekt i avbländningskonen. Med de två ljusfördelningarna "wide flood" och "oval flood" fyller den de många kraven på effektiv visuell komfort. Den linjära ljusfördelningen ur en rund downlight av oval flood-modell är ovanlig, och beror på den speciella ljusfördelningen i den komplexa asymmetriskt formade polymerlinsen. Med denna högeffektiva nyutvecklade produkt erbjuder ERCO ett kostnadseffektivt första steg för kontors- och allmänbelysning.

Med sina två utföranden på linsen uppfyller Skim olika belysningskrav: Modellen "wide flood" genererar med sin breda ljusfördelning en klar, bredstrålande belysning, till exempel för kontorslandskap, arbetsplatser med bildskärm, ankomsthallar och butiksinredning. Med en axialsymmetrisk ljusfördelning är linsen "oval flood" en förmånlig lösning för elliptisk belysning, perfekt för korridorer, kommunikationsytor och bord.


Tekniska egenskaper hos Skim

ERCOs linssystem: Optisk polymer,
ljusfördelningar: wide flood eller oval flood
18/28 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, 
ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 
3000 resp. 4000K
Unified Glare Rating: För belysning av arbetsplatsen från UGR 15,7
Driftdon: Omkopplingsbart eller DALI-reglerbart
Armaturhus: Gjuten aluminium, formad som kylkropp, fjäderfäste för upp till 40mm taktjocklek
(4979 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Skim, ERCOs kompakta downlight med specialutvecklad ljusteknik, finns nu även med svart avbländningskon.
Foto: ERCO

2 / Download HiRes
ERCOs downlight Skim, nu även i svart, passar i mörka tak - och kan enkelt installeras med hjälp av fjäderfästet.
Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.