ERCO - Service - Persberichten - ERCO LED-downlight Skim: om een lang verhaal kort te maken -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

ERCO LED-downlight Skim: om een lang verhaal kort te maken

ERCO LED-downlight Skim:  om een lang verhaal kort te maken  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, februari 2014. Met de nieuwe serie plafondinbouwarmaturen, Skim, introduceert ERCO een efficiënt lichtwerktuig dat de hoogste eisen aan anti-verblinding verenigt met een rendabele prijs. Skim biedt een elegante oplossing voor de architectonische uitdaging om openbare gebieden en kantoorruimten met een decoratief veeleisende verlichting uit te rusten die tegelijkertijd conform de norm is.
Tot dusver werd homogeen licht voor beeldschermstations met gangbare armaturen voor lineaire lichtbronnen gegenereerd. Hun nadeel: door de lineaire structurering van de producten domineren ze de indruk van het plafond.

De kracht van Skim ligt in zijn door ERCO zelf ontwikkelde lenzensysteem. Dat zorgt enerzijds voor efficiënt en ergonomisch licht en genereert anderzijds een elegant lichteffect in de reflector. Met de twee lichtsterkteverdelingen "wide flood" en "oval flood" voldoet deze aan de talloze eisen voor efficient visual comfort. Zeer bijzonder is de lineaire lichtverdeling uit een ronde downlight van de variant "oval flood". Dit wordt bepaald door de speciale lichtverdeling van de complexe, asymmetrisch gevormde lens van optisch polymeer. Met deze uiterst efficiënte, nieuwe ontwikkeling biedt ERCO een energiezuinige instap in de kantoor- en algemene verlichting.

Innovatieve LED-lenzentechnologie
Het krachtige en zeer anti-verblindende licht dankt Skim aan de efficiënte, innovatieve lichttechniek. De lenzen van optisch polymeer genereren in combinatie met hoogwaardige LED-modules een zeer gelijkmatige lichtverdeling. De precies afgestemde optische systemen maken door hun convexe vorm een anti-verblinding mogelijk die voldoet aan de hoogste eisen.

Met de beide uitvoeringen van de lens vervult Skim verschillende verlichtingseisen: de variant "wide flood" genereert met zijn brede lichtverdeling een heldere, breedstralende verlichting, bijvoorbeeld voor grote kantoorruimten, beeldschermstations, ontvangsthallen of winkelgebouwen. Met een tweezijdige lichtsterkteverdeling is de lens "oval flood" een voordelige oplossing voor ellipsvormige verlichting. Deze is perfect geschikt voor gangen, verkeerszones of de verlichting van tafels.

Bescheiden design voor optimaal visual comfort
Skim combineert innovatieve LED-lenzentechnologie met een helder design: compactheid en een vlak model maken de plafondinbouwarmatuur licht en elegant. De witte anti-verblindingsconus van kunststof zorgt bovendien voor een harmonisch, terughoudend uiterlijk bij de indruk van het plafond.

De downlight kan met een geringe inbouwdiepte van slechts 110mm ook onder beperkte installatiecondities gemakkelijk via de spreidveerbevestiging worden gemonteerd. Decent voegt Skim zich op die wijze naar elk binnenconcept.

Technische eigenschappen van Skim
ERCO lenzensysteem: Optisch polymeer,
lichtverdelingen: wide flood of oval flood, 18/28 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Unified Glare Rating: Voor werkplekverlichting vanaf UGR 15,7
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Aluminiumgietwerk, als koelelement uitgevoerd, spreidveerbevestiging tot max. 40mm plafonddikte

Citaat
„Wij hebben onszelf de taak gegeven om een downlight te ontwikkelen die consequent gebruik maakt van het potentieel van de LED voor een nieuw soort kantoorverlichting: enerzijds dient deze te voldoen aan de hoge eisen aan werkplekverlichting en anderzijds met een voordelige instapprijs indruk te maken. Wat als de kwadratuur van de cirkel klinkt, is ons gelukt met het buitengewone lenzensysteem van Skim."

Dr. Markus Görres, groepsmanager Lichttechniek & toelating
?
Over ERCO
De ERCO lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen. In nauw contact met architecten, lichtplanners en ingenieurs ontwikkelt ERCO lichtwerktuigen met de focus op de architectuursegmenten cultuur en handel, werk en gastvrijheid, leven en overheidsinstanties. ERCO ziet licht als de vierde dimensie in de architectuur.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u voor uw berichtgeving ook graag materiaal over projecten wereldwijd.
(4666 karakter)

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Of het nu gaat om kantoor-, winkel- of gangverlichting ? de compacte downlight Skim van ERCO zorgt uiterst efficiënt voor optimaal visual comfort. Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
Een archetypische vorm die hét heeft: de buitengewone lens van de plafondinbouwarmatuur van optisch polymeer, Skim, heeft een antwoord op de meest omvangrijke vereisten voor werkplekverlichting. Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming