ERCOs LED-downlight Skim: Mitt i prick

ERCOs LED-downlight Skim:  Mitt i prick  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2014. Med Skim, den nya serien infällda takarmaturer, presenterar ERCO ett effektivt ljusverktyg, som förenar mycket höga krav på bländningsbegränsning med ett fördelaktigt pris. Skim erbjuder en elegant lösning för den arkitektoniska utmaningen att förse offentliga miljöer och kontorsrum med en estetiskt tilltalande armatur som uppfyller belysningskraven. Hittills har jämt ljus som passar på arbetsplatser med bildskärm skapats med traditionella avlånga armaturer och rasterarmaturer för lysrör. Nackdelen med dessa är att de dominerar taket med sin linjära struktur.

Styrkan hos Skim ligger i det specialutvecklade linssystemet, som å ena sidan ger effektivt och ergonomiskt ljus och å andra sidan skapar en elegant ljuseffekt i reflektorn. Med de två ljusfördelningarna "wide flood" och "oval flood" fyller den de många kraven på effektiv visuell komfort. Den linjära ljusfördelningen ur en rund downlight, som skapas med den komplexa asymetriskt formade polymerlinsen, som oval flood-variant är ovanlig. Med denna högeffektiva nyutvecklade produkt erbjuder ERCO ett kostnadseffektivt första steg för kontors- och allmänbelysning.

Innovativ LED-linsteknik
Den effektiva, innovativa ljustekniken i Skim ger ett effektivt och väl avbländat ljus. Linserna av optisk polymer formar en mycket jämn ljusfördelning i kombination med LED-moduler av hög kvalitet. Den exakt avstämda friformoptiken möjliggör genom sin konvexa form en avbländning som fyller de högsta anspråken.

Med de båda utförandena på linsen uppfyller Skim olika belysningskrav: Modellen "wide flood" genererar med sin breda ljusfördelning en klar, bredstrålande belysning, till exempel för kontorslandskap, arbetsplatser med bildskärm, ankomsthallar och butiksinredning. Med den axialsymmetriska ljusfördelningen är linsen "oval flood" en förmånlig lösning för ellipsformad belysning, som passar perfekt för korridorer, kommunikationsytor och belysning av bord.

Diskret design för bästa möjliga visuella komfort
Skim förenar innovativ LED-linsteknik med enkel och avskalad design: Kompakthet och ett platt format ger den infällda takarmaturen lätthet och elegans. Den vita avbländningskonen av plast ger ett jämnt och diskret intryck av taket.

Med sitt låga inbyggnadsdjup kan denna downlight monteras på ett enkelt sätt med hjälp av fjäderfästet även vid låga inbyggnadsdjup på ned till 110mm. Därigenom passar Skim till alla tänkbara inredningskoncept.Tekniska egenskaper hos Skim
ERCOs linssystem: Optisk polymer, ljusfördelningar: wide flood eller oval flood, 18/28 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000 resp. 4000K
Unified Glare Rating: För belysning av arbetsplatsen från UGR 15,7
Driftdon: Omkopplingsbar eller DALI-reglerbar
Hölje: Gjuten aluminium, utformat som kylkropp, fjäderfäste för max 40mm taktjocklek

Citat
"Vi har gett oss själva uppgiften att utveckla en downlight, som konsekvent utnyttjar potentialen hos LED för en ny typ av kontorsbelysning: För det första bör den uppfylla de höga kraven på arbetsplatsbelysning och för det andra övertyga nya användare med ett förmånligt pris. Det som låter som cirkelns kvadratur, men vi har lyckats tack vare det extraordinära linssystemet i Skim."

Markus Görres, gruppledare för Ljusteknik & godkännande

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(4765 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Både vad gäller kontors-, butiks- eller korridorbelysning tillhandahåller den kompakta downlighten Skim från ERCO bästa möjliga visuella komfort på ett effektivt sätt. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
En arketypisk form, som har det i sig: Den ovanliga linsen i den infällda takarmaturen Skim av optisk polymer uppfyller högt ställda krav på arbetsplatsbelysning. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.