ERCO - Service - Persberichten - ERCO Starpoint pendel-, wand- en plafondopbouwarmaturen - Efficiënte verlichting in elegante vorm -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

ERCO Starpoint pendel-, wand- en plafondopbouwarmaturen - Efficiënte verlichting in elegante vorm

ERCO Starpoint pendel-, wand- en plafondopbouwarmaturen - Efficiënte verlichting in elegante vorm  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, maart 2015. Ongeacht of het in de bijzondere bar, of in het designhotel, of met een regionale keuken, conceptkeuken of haute cuisine is: bij elk menu hoort een sfeer die van het bezoek aan de gelegenheid een onvergetelijke ervaring maakt. De verlichting vervult hierbij een belangrijke rol, doordat deze subtiel een sfeer schept en de ruimte definieert. De ERCO armaturenfamilie Starpoint biedt daarvoor het perfecte repertoire: de slanke pendelarmaturen plaatsen sprankelende accenten op tafels en buffetten en zijn zelf een decoratieve blikvanger, terwijl de wand- en plafondopbouwarmaturen voor een stemmig licht in de totale ruimte zorgen.
Starpoint pendel-, wand- en opbouwarmaturen maken niet alleen indruk door hun rechtlijnige elegantie, maar vooral ook door hun buitengewone lichttechnische prestaties. Met een nieuw lenzensysteem ontstaan lichtbundels met een enorme nauwkeurigheid. Een bijzonder kenmerk van de Starpoint pendel-, wand- en plafondopbouwarmaturen is de lichtverdeling extra wide flood: de extreem brede en bovendien zeer gelijkmatige lichtbundel, waarvan de bron in een verrassend smal huis schuilt, zorgt voor een intieme sfeer met een groot visual comfort.

De architectonische armatuur verenigt een hoge functionaliteit enerzijds met decoratieve finesse anderzijds. Beschikbaar in zwart, wit en glanzend chroom krijgt de pendelarmatuur, afhankelijk van de omgeving, een bescheiden of een opvallend karakter. Naar keuze is de pendelarmatuur ook verkrijgbaar met een doorschijnende ring aan de onderzijde. Daardoor lijkt bij een ingeschakelde armatuur de cilinder met een magische glans te zijn verlengd. Daarmee biedt de armatuurafsluiting een spannend contrast met het matte zwart of het hoogglanzende chroom van het huis. Starpoint is door zijn geringe afmetingen zeer geschikt voor lage ruimtes.

Krachtige lichttechniek in filigrane vorm
De lichttechniek is echter de werkelijke innovatie: dat een extreem brede, ovale lichtbundel uit een dergelijk compacte lichtbron, zoals bij de Starpoint wand- en pendelarmaturen, afkomstig is, mag ook indrukwekkend zijn voor ervaren ontwerpers. Het compacte lenzensysteem, zelf ontwikkeld voor LED-techniek, verenigt de lichtbundelende functie van de collimator met de strooiende werking van de Spherolit-lens. Op deze wijze zorgt hij voor een uiterst precieze, gelijkmatige en efficiënte lichtbundel in ruimtes met een plafondhoogtes tot en met drie meter. Met maximaal 8 watt is Starpoint bovendien een zeer energiezuinig lichtwerktuig. Daarnaast valt het lenzensysteem op door een lange levensduur, robuustheid en een zeer hoog bedrijfsrendement van de armatuur.
De armatuur is dimbaar via DALI en kan zo nauwkeurig worden aangepast aan de vereiste lichtsterkte.

Rechtlijnige elegantie voor horeca en wonen
Starpoint past met zijn slank design en talloze gebruikstoepassingen uitstekend in restaurants, bars, bistro's en hotels. Het lichtwerktuig is echter net zo geschikt voor woonruimtes. Met de individuele uitvoeringen van Starpoint kunnen verschillende lichtsituaties voor een woonsfeer worden vormgegeven. De compacte armaturenafmetingen maken Starpoint bijzonder geschikt voor kleine ruimtes en smalle gangen. Of het nu in zwart, wit of glanzend chroom is: de elegante vorm van Starpoint en de doorschijnende afsluitring zijn een blikvanger die als aantrekkelijk contrast uitstekend kan worden gecombineerd met materialen als natuursteen of hout.

Veelzijdig lichtwerktuig
De Starpoint pendel- en wandarmatuur is bij uitstek geschikt voor lage ruimtes en in situaties, waarin de armaturen dicht boven het doeloppervlak hangen, dus boven tafels en balies. Als wand- en plafondopbouwarmatuur is Starpoint ideaal voor de breedstraling van voorwerpen en ruimtelijke zones, bijvoorbeeld van tafels, recepties, zithoeken of bij de bar. Met de lichtverdeling oval flood genereert het lichtwerktuig een lineaire verlichting voor lange tafels of voor gangen. Aan de wand zorgt Starpoint voor strijklicht vol effect dat de bijzonderheden van de wandmaterialen en de architectuur benadrukt.

Bovendien omvat de Starpoint productfamilie ook inbouwarmaturen. Als u hierover persberichten wenst, verzoeken wij u om contact op te nemen met Arno Heitland ah@maipr.com of Wiebke Lang w.lang@erco.com.

Technische eigenschappen van Starpoint

ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer
Lichtverdelingen: wide flood, oval flood, extra wide flood
8/18 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Aluminium profiel, geëpoxeerd of verchroomd
(4806 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Starpoint is verkrijgbaar in de huiskleuren wit, chroom en zwart, zodat de elegante armatuur ideaal in iedere omgeving integreert.
Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
Door de doorschijnende ring op de armatuurafsluiting ontstaat een magisch lichteffect.
Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming