ERCO Starpoint pendelarmaturer, väggarmaturer och utanpåliggande takarmaturer - Effektiv belysning i elegant skepnad

ERCO Starpoint pendelarmaturer, väggarmaturer och utanpåliggande takarmaturer - Effektiv belysning i elegant skepnad  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2015. Såväl i scenbaren eller på designhotellet, med regionalt kök, konceptkök eller haute cuisine: Till varje meny hör en atmosfär, som gör restaurangbesöket till en upplevelse att minnas. Belysningen spelar här en betydelsefull roll, genom att skapa en subtil atmosfär och definiera rum. ERCOs armaturfamilj Starpoint erbjuder exakt det som behövs: De slanka pendelarmaturerna sätter briljanta accenter på bord och diskar och erbjuder själva ett dekorativt blickfång, medan vägg- och takarmaturerna ger stämningsfullt ljus i hela lokalen.
Starpoint pendel-, vägg- och takarmaturer imponerar inte bara genom rätlinjig elegans, utan framför allt genom sin extraordinära ljustekniska prestationsförmåga: I det nya linssystemet skapas ljuskäglor med oerhörd precision. En speciell egenskap hos Starpoint pendel-, vägg- och takarmaturer är ljusfördelningen extra wide flood: Den extremt breda och mycket jämna ljuskäglan, som har sin källa i ett överraskande smalt armaturhus, ger en intim stämning med god visuell komfort.

Den arkitektoniska armaturen förenar hög funktionalitet med raffinerad estetik. Pendelarmaturen finns i svart, vitt och kromblankt utförande, vilket kan ge en diskret eller en mer iögonenfallande karaktär, beroende på omgivningen. Som tillval kan pendelarmaturen utrustas med en genomskinlig ring på undersidan, vilken förefaller förlänga cylindern med ett magiskt skimmer när armaturen är tänd. Därmed erbjuder armaturavslutningen en spänningsfylld kontrast till det matt svarta eller det högblanka kromet på armaturhuset. Starpoint med sina små dimensioner passar bra i rum med lågt i tak.

Effektstark ljusteknik i genomtänkt utformning
Den verkliga innovationen utgörs ändå av ljustekniken: Att en extremt bred, oval ljuskägla kommer från en så kompakt ljuskälla som i Starpoint vägg- och pendelarmaturer, torde imponera även på erfarna planerare. Det kompakta linssystemet, speciellt utvecklat för LED-teknik, förenar kollimatorns ljusfokuserande funktion med Spherolit-linsens spridningsfunktion. Detta linssystem kan därför åstadkomma en utomordentligt exakt, jämn och effektiv ljuskägla i rum med en takhöjd på upp till tre meter. Med maximalt 8 watt är Starpoint dessutom ett mycket kostnadseffektivt ljusverktyg. Dessutom utmärker sig linssystemet genom sin långa livslängd, robusthet och en mycket hög armaturverkningsgrad.
Armaturen är DALI-reglerbar och kan anpassas exakt till önskad ljusintensitet.

Rätlinjig elegans för restauranger och bostäder
Starpoint passar med sin slanka design och sina mångsidiga användningsområden perfekt på restauranger, barer, serveringar och hotell. Detta ljusverktyg passar även i privatbostäder. Med Starpoints olika utföranden kan trivsamma miljöer skapas med hjälp av olika ljussituationer. De kompakta armaturmåtten gör Starpoint särskilt lämpad för små rum och smala korridorer. Oavsett om svart, vit eller kromblank modell väljs, erbjuder den eleganta formen hos Starpoint och den genomskinliga skyddsringen ett blickfång, som med fördel kan kombineras med råa material som natursten eller trä för attraktiv kontrast.

Mångsidigt ljusverktyg
Starpoint pendel- och väggarmatur passar särskilt bra i rum med lågt i tak och i situationer där armaturerna befinner sig nära den belysta ytan, det vill säga hänger över bord och diskar. Som väggarmatur och utanpåliggande takarmatur är Starpoint idealisk för bred belysning av föremål och rumszoner, till exempel bord, receptionsdiskar, sitthörnor och baravdelningar. Med ljusfördelningen oval flood genererar detta ljusverktyg en linjär belysning för långa tavlor och skyltar eller för entréer och korridorer. På väggen ger Starpoint effektfullt släpljus, som framhäver väggmaterialens och arkitekturens speciella egenskaper.

Därutöver omfattar produktfamiljen Starpoint även infällda armaturer. Om du vill ha pressinformation om detta är du välkommen att kontakta Arno Heitland ah@maipr.com eller Wiebke Lang w.lang@erco.com.

Tekniska egenskaper hos Starpoint
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer,
ljusfördelningar: wide flood, oval flood, extra wide flood
8/18 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000 resp. 4000K
Driftdon: Omkopplingsbart eller DALI-reglerbart
Armaturhus: Aluminiumprofil, pulverlackerad eller förkromad
(5039 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Starpoint finns att få med vitt, kromblankt och svart armaturhus, så att den eleganta armaturen kan anpassas på bästa sätt efter omgivningen.
Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Den genomskinliga ringen på armaturavslutningen står för en magisk ljuseffekt.
Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.