ERCO Starpoint inbouwarmaturen - Compacte vermogensdrager - filigraan en efficiënt

ERCO Starpoint inbouwarmaturen - Compacte vermogensdrager - filigraan en efficiënt  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, maart 2015. Welke parameter beslist of wij een woonruimte comfortabel vinden? Een op het gebruik en de architectuur afgestemd interieurconcept levert hieraan een net zo grote bijdrage als een doordacht lichtconcept: met een combinatie van zachte breedstraling en zeer gevarieerd accentlicht voor de accentuering van objecten kunnen oriëntatie en sfeer worden geschapen. Daarvoor heeft ERCO nu een flexibel lichtwerktuig ontwikkeld: de energiezuinige ERCO inbouwarmatuur Starpoint met veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor de horeca, kantoren en woningen. Dankzij zijn complexe, compacte lenzentechniek - één van de belangrijkste innovaties van ERCO voor 2015 en zelf voor de LED-technologie ontwikkeld - maakt de kleine vermogensdrager Starpoint indruk als veelzijdig lichtwerktuig: ondanks de bescheiden uitvoering biedt de armaturenfamilie een uiterst sprankelend gelijkmatig licht voor accentuering, breedstraling en basisverlichting.

Een waardevolle grafiek aan de wand, de Bauhaus-vaas in de kast of het bureau in de hoek: iedere woonruimte krijgt zijn eigen karakter door de individuele vormgeving van de ruimte door kleuren, materialen en texturen. Om ruimtes zo in te richten dat de gasten zich er echt thuis voelen en vanzelfsprekend hun eigen gang gaan, is ook één van de belangrijke uitdagingen in de hotellerie. De nieuwe Starpoint inbouwspot, breedstraler en plafondinbouwarmaturen bieden een hoogwaardige en energiezuinige oplossing - met name in ruimtes waar het plafond laag is. Ze maken indruk met hun bescheiden grootte - dat wil zeggen met diameters tussen slechts 7 en 11,3 centimeter en een inbouwdiepte tussen 7 en 10 centimeter. Bovendien zijn de lichtwerktuigen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en leveren zo een breed repertoire aan verlichtingsmogelijkheden met een uiterst gering stroomverbruik.
Grote bandbreedte aan vormgevingsmogelijkheden met licht
ERCO biedt Starpoint naar keuze als inbouwspot, breedstraler en downlight aan. De armatuur is geschikt voor ruimtes met plafondhoogtes tot en met drie meter. Met de lichtsterkteverdeling „narrow spot" leidt Starpoint het licht gericht naar kleine objecten die het verdienen om onder de aandacht te worden gebracht. Schilderijen of meubels van groot formaat kunnen met de lichtverdeling „spot" worden geaccentueerd. De variant „flood" maakt een vlakke basisverlichting mogelijk, doordat hij een gelijkmatige en zachte lichtbundel genereert. De lens met de lichtverdeling „oval flood" kan bij Starpoint vrij worden gedraaid. Daardoor kunnen de gegenereerde lichtstrepen exact op verschillende objecten, zoals lange rekken of tafels, grotere sanitaire ruimtes in hotels alsmede op architectonische bijzonderheden worden uitgelijnd.

Decent powerpakket
Een uniek kenmerk van Starpoint zijn de kleine afmetingen van de armatuur die slechts een geringe inbouwdiepte nodig hebben. Dat ze dan toch nog uiterst precies, sprankelend licht afgeven, komt door het geïntegreerde lenzensysteem dat ERCO zelf voor de LED-technologie heeft ontwikkeld. Daarin wordt de lichtbundelende functie van de collimator met de lichtprojecterende werking van de Spherolit-lens tot een compacte, zeer complexe lens verenigd en zorgt op die manier voor de efficiënte lichtprojectie. Het licht van de krachtige LED-module wordt door de lens, afhankelijk van de lichtsterkteverdeling, doelgericht geprojecteerd en vormt op die wijze het sfeervolle karakter van de ruimte - niet alleen in woonruimtes, in de horeca en de hotellerie, maar ook in kantoren en boetieks. Naar wens is de armatuur verkrijgbaar met een afsluitend of opliggend inbouwdetail.

Bovendien omvat de Starpoint productfamilie ook pendel-, wand- en opbouwarmaturen. Als u hierover persberichten wenst, verzoeken wij u om contact op te nemen met Arno Heitland ah@maipr.com of Wiebke Lang w.lang@erco.com.


Technische eigenschappen van Starpoint

ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer
Lichtverdelingen: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood,
extra wide flood
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat,
lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Armatuur: aluminiumgietwerk, inbouwring: kunststof
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
(4442 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Door het geïntegreerde lenzensysteem is Starpoint een effectief lichtwerktuig waarmee binnenruimtes vol afwisseling in scène kunnen worden gezet. Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
Starpoint inbouwarmaturen werden speciaal ontwikkeld voor een geringe inbouwdiepte en waarborgen ook bij beperkte installatieomstandigheden een goede lichtkwaliteit. Foto: ERCO

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.