ERCOs Starpoint infällda armaturer - Kompakta kraftpaket - genomarbetade och effektiva

ERCOs Starpoint infällda armaturer - Kompakta kraftpaket - genomarbetade och effektiva  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2015. Vilka parametrar avgör om vi uppfattar ett rum som trivsamt? Ett inredningskoncept avstämt efter användning och arkitektur bidrar lika mycket som ett genomtänkt ljuskoncept: Med en kombination av mjuk bred belysning och variationsrikt accentljus för att framhäva föremål kan orientering underlättas och atmosfär skapas. Nu har ERCO utvecklat ett flexibelt ljusverktyg för detta syfte: den kostnadseffektiva infällda armaturen Starpoint med mångsidiga användningsmöjligheter för restauranger, kontor och bostäder. Tack vare den komplexa och kompakta linstekniken - en av de viktigaste innovationerna från ERCO 2015, speciellt utvecklad för LED-tekniken - imponerar det lilla kraftpaketet Starpoint som ett mångsidigt ljusverktyg: Trots det lilla formatet erbjuder armaturfamiljen ett perfekt briljant, jämnt ljus för accentuering, bred belysning och grundbelysning.

Ett värdefullt grafiskt blad på väggen, Bauhaus-vasen i hyllan eller på skrivbordet i hörnet: Det är den individuella inredningen med färger, material och textur, som ger varje rum dess karaktär. Att inreda rum så att gästerna trivs och finner sig bekvämt tillrätta är en av de viktigaste utmaningarna på hotell. De nya Starpoint infällda strålkastare, 
-washers och infällda takarmaturer erbjuder en högkvalitativ och kostnadseffektiv lösning - särskilt för rum med låg takhöjd: De imponerar med sin ringa storlek - diametrar på mellan 7 och 11,3cm och ett inbyggnadsdjup på mellan 7 och 10cm. Ljusverktygen finns även i olika utföranden och levererar därmed en bred repertoar av belysningsmöjligheter med hög energieffektivitet.

Stor bandbredd i gestaltningen med ljus
ERCO erbjuder Starpoint valfritt som infällda strålkastare, washers och downlights. Armaturen passar för rum med takhöjd på upp till tre meter. Med ljusfördelningen "narrow spot" leder Starpoint ljuset väl samlat till små föremål som förtjänar särskild uppmärksamhet. Bilder eller möbler i stort format kan framhävas med ljusfördelningen "spot". Modellen "flood" möjliggör en yttäckande grundbelysning genom sin jämna och mjuka ljuskägla. Linsen med ljusfördelningen "oval flood" är fritt vridbar hos Starpoint, så att den ljusstrimma som alstras kan riktas exakt mot olika föremål som långa hyllor och bord samt arkitektoniska specialfall.

Diskret kraftpaket
En särskild egenskap hos Starpoint är de små dimensionerna, som ger ett litet inbyggnadsdjup. Den ger ändå ett oerhört exakt, briljant ljus med hjälp av det integrerade linssystemet, som ERCO utvecklat särskilt för LED-tekniken. I detta förenas kollimatorns ljusfokuserande funktion med ljusstyrningsfunktionen i Spherolit-linsen till en kompakt, mycket komplex lins som ger en effektiv ljusstyrning. Ljuset hos den effektiva LED-modulen leds genom linsen, beroende på ljusfördelning, och präglar därigenom atmosfären i rummet - inte bara i bostäder, på restauranger och hotell, utan även på kontor och i boutiquer. Allt efter önskemål kan armaturen fås med slätt eller utanpåliggande infällningstillbehör.

Produktfamiljen Starpoint omfattar även pendel- och väggarmaturer samt utanpåliggande armaturer. Om du vill ha pressinformation om detta är du välkommen att kontakta Arno Heitland ah@maipr.com eller Wiebke Lang w.lang@erco.com.


Tekniska egenskaper hos Starpoint
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer,
ljusfördelningar: narrow spot, spot, flood, wide flood,
oval flood, extra wide flood
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna,
ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000 resp. 4000K
Driftdon: Omkopplingsbart eller DALI-reglerbart
Armaturhus: Armatur: gjuten aluminium; inbyggnadsring: plast
(4210 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Det integrerade linssystemet gör Starpoint till ett effektivt ljusverktyg, med vilket inomhusmiljöer kan ljussättas med stor variation. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Starpoint infällda armaturer har utvecklats speciellt för ett lågt inbyggnadsdjup och garanterar god ljuskvalitet även vid trånga installationsförhållanden. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.