Flexibel och normenlig belysning på kontorsprojekten: Jilly downlights för strömskenor från ERCO

Flexibel och normenlig belysning på kontorsprojekten: Jilly downlights för strömskenor från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, januari 2019. ERCO strömskenor: Har använts i flera decennier - och erbjuder fortfarande, i LED-ljuskällornas tidsålder, oslagbart flexibel och ekonomisk infrastruktur för belysning. Jilly armaturer för strömskenor passar även på det moderna kontoret med normenlig och effektiv belysning för arbetsplatsen. Dessutom kan den anpassas maximalt efter olika kontorsutformningar och användningsområden: Den kan Individualiseras och monteras utan verktyg överallt på strömskenan, och därtill har den även innovativa teknologier såsom styrning via Bluetooth.

Opretentiösa, modulära, variabla - så beskrivs moderna multispace-kontor. De olika zonerna möjliggör olika sorters användning: från arbete som kräver djup koncentration och projekt med intensiv kommunikation till avslappning på kafferasten - rumssystemen kan anpassas flexibelt till skiftande behov. Att skapa en attraktiv, differentierad och ändå normenlig belysning för dessa kontorsutrymmen är en utmaning som de konventionella kontorsarmaturerna går bet på. Däremot är kombinationen mellan strömskenor som ekonomisk infrastruktur och flexibelt positionerbara armaturer för strömskenor perfekt: De kan närsomhelst justeras av användaren om behoven ändras.

Mod för förändring!
För dessa scenarier har ERCO utvecklat sina nya Jilly downlights. De tillhör den stora produktfamiljen för moderna arbetsmiljöer, som förutom armaturer för strömskenor även omfattar pendelarmaturer, infällda och utanpåliggande takarmaturer i en enhetlig design. Om kontoret ändrar sin utformning, kan ljuskonceptet enkelt anpassas. Jilly armaturer för strömskenor kan när som helst riktas in, flyttas eller kompletteras på nytt - utan verktyg. Därför är det bra att de erbjuds med den förmodligen mest intuitiva formen av styrning som tillval: Ljusteknik och driftdon är sladdlöst integrerade i ett kompakt och rektangulärt armaturhus på Jilly strömskenor via Bluetooth med Casambi-appen som anpassats för ERCO. Tydliga proportioner och den markanta rasteroptiken ger Jilly en karaktäristisk design och låter armaturerna fungera som en högklassig teknisk detalj i alla omgivningar.

Effektiv och ergonomisk
Med Jilly satsar ERCO på en innovativ ljusteknik: Den består av högeffektiva linssystem som ordnats i rutnät och som består av optisk polymer, kombinerat med mellaneffekts-LED, med ett extra högt ljusutbyte på över 140 lumen per watt. Två kvadratiska moduler med vardera 5x5 celler ger armaturerna i strömskenorna ett ljusflöde på 2 000 lumen vid endast 13 watt LED-effekt.

Planerare kan välja mellan två ljusfördelningar, ovan wide flood och extra wide flood: Den axialsymmetrisk ljusfördelningen oval wide flood kan riktas in optimalt på arbetsplatserna, medan den rotationssymmetriska ljusfördelningen extra wide flood ger en jämn belysning även i stora, kostnadseffektiva armaturavstånd. Tillsammans med avbländningsrastret erbjuder linsoptiken en mycket god visuell komfort och uppfyller med UGR<19 normerna för kontorsarbetsplatser. Dessutom skapar den bländfria, vertikala ljusandelen hög cylindrisk belysningsstyrka i huvudhöjd: På det sättet belyses ansikten hos medarbetare och samtalspartner behagligt och gör dem lättigenkännliga, vilket underlättar en smidig kommunikation på kontoret.

För individuella arbetsmijöer
Jilly erbjuder ett brett användningsområde med olika framtoningar tack vare kombinationen av de tre färgerna på armaturhuset: svart, vitt och silver, med avbländningsraster i högblankt silver eller matt svart. Inom ERCO individual är det dessutom möjligt med individuella färger på armaturhuset och rasterytorna, till exempel guld, champagne eller koppar. Därigenom kan armaturernas framtoning anpassas exakt även till speciella designkoncept.

Till Jilly downlights erbjuder ERCO sex olika ljusfärger, från varmvitt till neutralvitt, och 3000K och 4000K (Ra 82) liksom 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92). Alternativt till de redan nämnda Casambi-driftdonen kan armaturerna fås såväl fasreglerbart med potentiometer i armaturhuset eller med DALI-driftdon. För kontorsprojekt där individualitet, flexibilitet och anpassningsförmåga är centrala, innebär de mångsidiga Jilly downlights för strömskenor en alltigenom framtidssäker produktlösning.


Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Linsoptik av optisk polymer
Ljusfördelningar direkt: extra wide flood, oval wide flood
ERCO LED-modul: Mellaneffekts-LED
Ljusfärger: 3000K och 4000K (Ra 82) liksom 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92).
Avbländningsraster: plast, silver eller svart
Armaturhus: Aluminium, färg: Vitt, svart, silver
Montering: ERCO-adapter för strömskenor, vridbar i 360°
Driftdon: Casambi, fasreglerbara med potentiometer på armaturhuset, omkopplingsbara, DALI
(5340 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Tjänsten "ERCO individual" erbjuder omfattande möjligheter att individualisera Jilly armaturer, bland annat med fler ljus- och armaturfärger.

© ERCO GmbH www.erco.com
2 / Download HiRes
Det extra låga armaturhuset och ett markant avbländningsraster präglar den eleganta framtoningen hos Jilly för strömskenor.

© ERCO GmbH www.erco.com
3 / Download HiRes
Jilly Armaturer för strömskena förbinder kvaliteterna hos en downlight med strömskenans flexibilitet. Det gör dem till det perfekta verktyget för att skapa en normenlig belysning även i dynamiska kontorsmiljöer.

© ERCO GmbH www.erco.com
Visualisering: Axel Groß

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.