Flexibelt ljus för framtidssäkra och flexibla kontorslösningar: Skim downlights för strömskenor från ERCO

Flexibelt ljus för framtidssäkra och flexibla kontorslösningar: Skim downlights för strömskenor från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, augusti 2018. Skim downlights för strömskenor, som utvecklats speciellt för dagens dynamiska arbetsplatser, har skapat en helt ny kategori av ljusverktyg. Lika flexibla som strålkastare och samtidigt lika energieffektiva och smidiga som downlights. Armaturerna är försedda med den beprövade LED-linsoptiken från Skim-programmet och erbjuder hög visuell komfort som optimerats för användningsområdet. Belysningen kan när som helst anpassas till kontorets växlande utformning och planlösning.

I takt med att kontorsarbetet förändras byter även lokalerna och arbetsplatserna skepnad. Paroller som Desksharing och Coworking visar tydligt att stela lösningar och strukturer är föråldrade. Moderna kontor kännetecknas av flexibilitet och en omväxlingsrikt utformad arbetsmiljö. Zonerna som används för olika aktiviteter - t.ex. koncentrerat individuellt arbete, kreativt teamarbete, produktiva möten eller avkopplande raster - skiljer sig även åt när det gäller atmosfären. För de nya kraven på kontoren krävs också innovativa belysningslösningar. ERCO kan erbjuda sådana lösningar med sin nya Skim downlight för strömskenor som förenar fördelarna med strålkastare och downlights.

En egen kategori av ljusverktyg
Det första man lägger märke till är den unika, släta designen som låter de banbrytande armaturerna smälta in som tekniska detaljer i vitt skilda interiörstilar. Det platta armaturhuset av aluminiumgjutgods rymmer två typer av LED-linsoptik som är karaktäristiska för Skim-programmet. Armaturhuset är monterat på en ERCO strömskenadapter som är vridbar 360° för flexibel placering på passande strömskenor. Det betyder att dessa armaturer erbjuder samma höga visuella komfort och prydliga utseende som en downlight-belysning, men utan allt besvär som takinfällningen medför. Till detta kommer friheten att när som helst anpassa belysningen i samband med att kontorets planlösning eller användning förändras.

Beprövad ljusteknik i intelligent tillämpning
I kontorstillämpningar efterfrågas olika ljusfördelningar beroende på hur rummets olika zoner används. Skim downlights för strömskenor med den rotationssymmetriska ljusfördelningen wide flood (spridningsvinkel ca 70°) har UGR < 19 och uppfyller därmed gällande standarder för arbetsplatser med bildskärm. För andra utrymmen som exempelvis foajéer och cafeterior erbjuder ljusfördelningen extra wide flood (spridningsvinkel ca 95°) ett bekvämt och mycket kostnadseffektivt alternativ för en jämn belysning med stora armaturavstånd. I t.ex. ett rum med en takhöjd på tre meter kan planerarna uppnå jämna, horisontella belysningsstyrkor på mer än 300lx med ett 2,4 meter brett armaturraster. Det betyder mycket ljus med ett litet antal armaturer.

Den axialsymmetriska ljusfördelningen oval flood (spridningsvinkel ca 95° x 50°) erbjuder ännu mer flexibilitet. Här kan armaturerna placeras fritt på strömskenan och roteras 360°. Dessutom är själva linsoptiken och därmed även den ovala ljuskäglans axlar vridbara 90°. Detta möjliggör effektfull belysning av både kommunikationsytor och korridorer och det går även att skapa avgränsade ljusöar i rummet, t.ex. över sittgrupper eller konferensbord.

Stort urval för planerare
Utöver de olika ljusfördelningarna kan planerarna välja mellan två effekttal för Skim downlights för strömskenor med ljusflöden på 1260lm eller 2460lm samt olika LED-ljusfärger i ERCO armatursystematik: varmvitt 3000K Ra≥90, neutralvitt 4000K Ra≥80 samt på begäran även varmvitt 2700K Ra≥90 och neutralvitt 4000K Ra≥90. Armaturhusen finns i färgerna vitt, svart och silver och innehåller driftdon i utföranden med on/off, reglering med dämpteknik eller som DALI-driftdon. Modeller som är reglerbara med dämpteknik har dessutom en potentiometer för inställning direkt på armaturhuset. Förutom mångsidiga användningsområden inom kontorsbelysning är Skim downlights för strömskenor givetvis även lämpliga för kreativa ljuslösningar i t.ex. butiker och offentliga byggnader.


Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Optisk polymer, ljusfördelningar: Wide flood, Extra wide flood, Oval flood
ERCO LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: 2700K Ra≥90*, 3000K Ra≥90, 4000K Ra≥80, 4000K Ra≥90* (* ljusfärger på förfrågan).
Unified Glare Rating: För arbetsplatsbelysning från UGR 15,7
Driftdon: On/off, reglerbart med dämpteknik eller DALI reglerbart
Armaturhus: Aluminiumgjutgods, plast, färger: Vitt, svart, silver
Montering: Med strömskenadapter för ERCO strömskenadapter, vridbar 360°
(5352 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Den ovanliga formgivningen hos Skim downlights för strömskenor signalerar att det handlar om en ny kategori av ljusverktyg som förenar fördelarna med strålkastare och downlights.

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Modern kontorsarkitektur ställer ergonomi och flexibilitet i fokus. Ett belysningskoncept med Skim downlights för strömskenor kan snabbt och enkelt anpassas till förändrade organisationsformer och planlösningar på kontoret.

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.