Storslaget ljus - även för små rum: Opton mini-strålkastare ger nya möjligheter i detaljhandeln

Storslaget ljus - även för små rum: Opton mini-strålkastare ger nya möjligheter i detaljhandeln  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, september 2016. Liten, men naggande god: Det är framgångsreceptet för många butiker, som hellre satsar på individualitet, kompetens och kvalitet än på stora ytor. Det gäller även för små gallerier och specialmuseer, där kulturella klenoder ofta visas på liten yta. Kompromisser i belysningen behövs inte, eftersom den beprövade strålkastarserien Opton nu även finns i mindre storlek med samma överlägsna LED-ljusteknik från ERCO i mycket kompakt format, med minimal driftkostnad och ett fördelaktigt pris.

Även på en liten yta, till exempel i en mycket liten butik med en takhöjd på ca tre meter, finns det olika zoner och funktioner. De kan framhävas genom differentierad belysning - vilket hittills inte alltid fungerat på grund av armaturernas storlek och pris. De nya mini-strålkastarna Opton utnyttjar med ERCO strömskena den mycket universella infrastrukturen för flexibel belysning och är dessutom ytterst platta och kompakta. Tack vare ljustekniken med Spherolit-linser finns alla ljusfördelningar som krävs för en differentierad ljusplanering, till exempel wallwashers för bokhyllorna eller spot-fördelningar för läshörnan och även för skyltfönstren, oval flood för bokbord och skyltning samt wide flood för allmänbelysningen.

Mångsidig användning
Med ett armaturhuvud som har samma mått som huset för driftdonet, bildar armaturen en kompakt sluten form när den är nedåtriktad som en downlight. Fint avstämda lumenpaket och möjligheten att reglera ljusstyrkan med den inbyggda potentiometern eller via en extern dimmer (bakkantsdämpning), skapar ytterligare spelrum vid gestaltningen med den nya mini-strålkastaren Opton.

Attraktivt ljus som lönar sig
Genom kompletteringen av serien Opton med mini-strålkastare, washers och wallwashers underlättar ERCO övergången till kvalitativ ljusutformning mer än någonsin tidigare. Spherolit-ljustekniken är överlägsen vad gäller energieffektivitet, visuell komfort och ljuskvalitet. Tillsammans med den rätlinjiga och funktionella armaturdesignen ges ett pris-prestanda-förhållande som tilltalar även den som har sinne för ekonomi. Den goda driftekonomin hos Opton handlar inte bara om inköpet. Attraktivt ljus som ger trivsel och god upplevelsekvalitet samt perfekt presenterade varor öppnar större omsättningspotential för butiksägare. Samtidigt blir driftkostnaderna på lång sikt lägre genom den underhållsfria, energibesparande LED-tekniken med lång livslängd.

Systemlogik gör planeringen enkel
Hela Opton serien omfattar tre storlekar inklusive den minsta storleken och täcker på så sätt många olika tillämpningar i detaljhandeln, och även i små gallerier och museer. Som hos alla Opton armaturer består även armaturhuvudet på den nya mini-modellen av gjuten aluminium: Den genomarbetade värmehanteringen ger lång livslängd hos LED. Den lilla modellen finns att få med ljusfärgerna neutralvitt 4000K och varmvitt 3000K - och alla ljusfördelningar med Spherolit-linser från narrow spot, spot, flood och wide flood till oval flood och wallwash. Driftdonen finns att få valfritt för on/off, reglering via potentiometer och fasreglering eller i DALI-modell.

Tekniska egenskaper
ERCO Spherolit-lins: Ljusfördelningar: narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood eller wallwash
Oval flood kan monteras med 90° förskjutning
ERCO LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna
Ljusfärger: varmvitt, neutralvitt eller varychrome RGBW
Kollimatoroptik av optisk polymer
Varychrome med högreflekterande färgmixer
Armaturhuvud: Vitt (RAL9002) eller silver
Aluminiumgjutgods, pulverlackerat
Svängbart 0°-90°
Ram: Plast, svart
Armaturhus: Vit (RAL9002) eller silverfärgad plast
Vridbar 360° på adaptern
Driftdon: Omkopplingsbar, reglerbar med dämpteknik eller
DALI
Fasreglerbar modell: Ljusreglering med extern dimmer (bakkantsdämpning) möjlig och potentiometer för ljusreglering 1%-100% på armaturen
(4386 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Den beprövade strålkastarserien Opton finns nu även i mindre storlek

Bild: ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Opton strålkastare möjliggör god visuell komfort även i små butiker och gallerier

Referens: Mustang, Getafe, Spanien
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Foto: Frieder Blickle

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.