Ljus för moderna arbetsmiljöer - normenligt och estetiskt: ERCO Jilly infällda och utanpåliggande takarmaturer

Ljus för moderna arbetsmiljöer - normenligt och estetiskt: ERCO Jilly infällda och utanpåliggande takarmaturer  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, juli 2019. Ett nytt, mångsidigt system av armaturer för kontorsarbetsplatser Baserat på LED-linsoptiken i rasterplacering vidareutvecklade ERCO Jilly-familjen med infällda och utanpåliggande takarmaturer i en självständig design. Den erbjuder både en normenlig ergonomi och bra avbländning, samtidigt som den möjliggör många olika individuella utformningar av arbetslokalerna med kvadratiska och linjära byggformer samt olika storlekar, ljusfördelningar och färger på avbländningsraster.

Det avgörande extra som gör kontoret tilltalande och höjer produktiviteten. Om ett kontorskoncept lyckas skapa detta försprång och samtidigt konsekvent behålla lönsamheten, är det en god investering. Framgångsrika företag och organisationer erbjuder sina medarbetare en individuellt anpassad arbetsmiljö, som främjar kreativitet och välbefinnande. Belysningen är en viktig del i det. Den måste naturligtvis inte bara leva upp till de normer som är relevanta för kontorsarbetsplatser, utan också flexibelt kunna anpassas till olika lokaler och leva upp till högt ställda krav på design. Med Jilly presenterar ERCO nu infällda och utanpåliggande takarmaturer för normenliga, kostnadseffektiva och samtidigt kreativa belysningskoncept. De är en del av den nya, omfattande Jilly-familjen som, förutom infällda och utanpåliggande takarmaturer, även innefattar pendelarmaturer och downlights till armaturer för strömskenor i en enhetlig design.

Ljustekniken förenar visuell komfort med effektivitet
Med Jilly satsar ERCO på en innovativ ljusteknik: Den består av högeffektiva linssystem som ordnats i raster och som består av optisk polymer, kombinerat med Mid-Power LED med ett extra högt ljusutbyte på över 140 lumen per watt. Planerare kan välja mellan två ljusfördelningar, oval wide flood (86°) och extra wide flood (86°): Den axialsymmetrisk ljusfördelningen oval wide flood kan riktas in optimalt efter arbetsplatsens utformning, medan den rotationssymmetriska ljusfördelningen extra wide flood ger en jämn belysning även i stora, kostnadseffektiva armaturavstånd. Tillsammans med avbländningsrastret i svart eller silver erbjuder linsoptiken en mycket god visuell komfort och uppfyller med UGR<19 normerna för kontorsarbetsplatser. Dessutom skapar den bländfria, vertikala ljusandelen höga cylindriska belysningsstyrkor i huvudhöjd: På det sättet belyses ansikten hos medarbetare och samtalspartner behagligt och gör dem lättigenkännliga, något som underlättar en smidig kommunikation på kontoret.

Extra platta infällda armaturer
Förutom den innovativa ljustekniken finns det ytterligare en uppenbar fördel med Jillys infällda takarmaturer: De är extremt platta och behöver därmed mindre än 100mm infällningsdjup i innertak. Jämfört med liknande konventionella rasterarmaturer reduceras storleken på öppningarna med upp till 60 procent, vilket ger ett lugnt, strukturerat takintryck. Två olika kvadratiska modellstorlekar med 5x5 resp. 12x12 rasterceller och en linjär byggnadsform skapar ett designutrymme och med systemlösningar mellan 13 och 39W ger de ett ljusflöde på 1 500 till 5 760 lumen. Monteringsdetaljer enligt praxis gör installationen i taket säker och rationell.

Monteringsvänliga utanpåliggande armaturer
Jilly finns i ett platt, elegant utanpåliggande armaturhus som passar för alla situationer där utanpåliggande montering är nödvändig, till exempel vid massiva tak. De olika varianternas modeller och ljusteknik motsvarar Jilly infällda armaturer så att alla kombinationer ger ett harmoniskt intryck. Ytterligare en gemensam nämnare för de olika varianterna av infällda och utanpåliggande armaturer är att de är i utförande skyddsklass II, ett vanligt krav vid upphandlingar för kontor.

Processäker planering med system
För att Jilly-användarna snabbt och logiskt ska kunna tillägna sig de många alternativen för kontorsbelysning, använder ERCO även här sin beprövade armatursystematik. Jilly armaturer kan fås i sex olika ljusfärger, från varmvitt till neutralvitt, och 3000K och 4000K (Ra 82) samt 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92). Förutom kopplingsbara driftdon kan DALI-kompatibla modeller användas för digitala styrningslösningar. Dessutom kan de kvadratiska Jilly-modellerna också fås med fasreglerbara driftdon. För att armaturernas framtoning ska kunna anpassas efter respektive designkoncept finns det avbländningsraster i svart och silver - med tjänsten "ERCO individual" finns även individuella metalliska ytfärger såsom guld, champagne eller koppar att tillgå. Därmed utgör Jilly infällda och utanpåliggande takarmaturer ett system som är både omfattande och anpassningsbart för belysning av moderna arbetsplatser.


Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Lins av optisk polymer
Ljusfördelningar: Extra wide flood (86°), Oval wide flood (86°)
ERCO LED-modul: Mid-Power LED
Ljusfärger: 3000K och 4000K (Ra 82) samt 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92).
Armaturhus: Aluminiumgjutgods, plast
Avbländningsraster: plast, silver eller svart
Montering: Infällda och utanpåliggande i taket
Driftdon: on/off, reglerbart, DALI
(5744 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
En omfattande familj gör normenliga och på samma gång diffentierad belysning i moderna kontorsmiljöer. Jilly infällda och utanpåliggande takarmaturer

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Arbetszoner med Jilly på designkontoret: Kommunikationsytor belyses med kompakta, kvadratiska Jilly utanpåliggande armaturer i storlek 5, Jilly infällda takarmaturer erbjuder normenlig arbetsplatsbelysning i storlek 14.

© ERCO GmbH, www.erco.com

Visualisering: Electric Gobo
3 / Download HiRes
Det linjära utförandet i Jilly infällda och utanpåliggande takarmaturer från ERCO accentuerar vinklar och linjer i kontorsarkitekturen och skapar samtidigt ett ergonomiskt, bländningsfritt arbetsljus.

© ERCO GmbH, www.erco.com

Visualisering: Electric Gobo

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.