Belysningssystem till museer, butiker och mycket mer. ERCO bygger konsekvent ut sitt strålkastarprogram

Belysningssystem till museer, butiker och mycket mer. ERCO bygger konsekvent ut sitt strålkastarprogram  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, juli 2017. ERCO erbjuder mer än 3 000 strålkastare, washers och wallwashers som tack vare skenmontering kan användas med stor flexibilitet i butiker, museer och för många andra ändamål. Därmed är ERCO en ledande leverantör i detta viktiga belysningssegment. För att möjliggöra en rationell och säker planering med detta omfångsrika produktsortiment tillämpar ERCO en strängt logisk armatursystematik. Företagets senaste tillskott i strålkastarprogrammet följer konsekvent denna systematik.

Armaturer för montering på strömskena är fortfarande det mest flexibla sättet att ljussätta arkitektur och är helt oumbärliga för effektfull belysning i t.ex. museer, butiker, restauranger och bostäder. Ljuskoncept som bygger på strålkastare har två dimensioner: Dels strålkastarens egenskaper som ljusverktyg i termer av ljusfördelning, ljusfärg och ljusflöde och dels strålkastarens formgivning som måste passa till användningsområdet och den aktuella interiördesignen. Dessa ljuskvaliteter är uttrycksmedel som ljusplaneraren använder för att tolka och ljussätta arkitekturen. Ljuset avgränsar rum, betonar objekt och styr betraktarens uppmärksamhet.

Armatursystematik gör planeringen säker
ERCO armatursystematik gör den komplicerade ljustekniken begriplig och enkel att använda. Systematiken ger planeraren ett mervärde i form av genomgående hög kvalitet, kompatibilitet och jämförbarhet mellan strålkastare, washers och wallwashers - även om ERCOs olika strålkastarfamiljer skiljer sig åt när det gäller design, utrustningsnivå och användningsområden. Det börjar med LED-ljuskällornas enhetliga egenskaper avseende ljusfärg, färgpunkt och ljusflöde. Som princip erbjuder ERCO ljusfärgerna neutralvitt (4000K) och varmvitt (3000K). Därmed kan ljuset skapa subtila kontraster i rummet och även lyfta fram karaktären i färger och material.

Extra wide flood - den nya ljusfördelningen för extra energieffektiv belysning
De specifika linssystemen i strålkastare, washers och wallwashers med olika ljusfördelningar är själva kärnan i ERCO armatursystematik. Planerarna kan lita på att narrow spot alltid är narrow spot - med exakt samma spridningsvinkel i alla strålkastarfamiljer. Systemet omfattar de rotationssymmetriska ljusfördelningarna narrow spot, spot, flood, wide flood och extra wide flood, den axialsymmetriska ljusfördelningen oval flood samt den asymmetriska ljusfördelningen wallwash. Wallwash är en av höjdpunkterna i ERCOs ljusteknik och används för den jämna och breda väggbelysning som är helt oumbärlig inom den perceptionsorienterande ljusplaneringen.

Den nya ljusfördelningen extra wide flood är tillgänglig för alla strålkastare från ERCO sedan januari 2017 och skapar en övergång till downlight-programmet i systematiken. Den breda spridningsvinkeln på mer än 80° möjliggör en jämn och bredstrålande grundbelysning även med skenmonterade strålkastare. De stora armaturavstånden ger hög energi- och kostnadseffektivitet samt enastående bländningskontroll. Dessutom öppnas nya möjligheter att accentuera stora föremål även vid små avstånd mellan armatur och objekt.

Fina ljusflödesgraderingar för subtila kontraster
Ljuskontraster är ett annat viktigt medel för ljusplaneringen vid sidan av ljusfördelningen i rummet. I ERCO armatursystematik sammanfaller ljusflödesklasserna huvudsakligen med de olika storlekarna. Nu erbjuder ERCO ytterligare två lumenpaket per storlek för många strålkastare. ERCO kan t.ex. leverera en strålkastare med tre LED-ljuskällor och antingen 8W anslutningseffekt och ett ljusflöde från armaturen på 551lm eller 12W anslutningseffekt och ett ljusflöde från armaturen på 740lm. Därmed finns ett optimalt ljusverktyg för alla användningsscenarier, vare sig det handlar om differentierad belysning av utställningsföremål med konservatoriska krav eller kraftfullt ljus som skapar en öppen och inbjudande atmosfär i butiker.

Alla strålkastare från ERCO kan styras via DALI, regleras med potentiometer och dämpteknik samt kopplas on/off. Ljusregleringsegenskaper från 100% ned till 0,1% möjliggör mjukast möjliga fade-out. Strålkastarnas driftdon har utvecklats av ERCO och håller högsta kvalitet.

Parscan: Systematiskt utökad
Strålkastarfamiljen Parscan är ett bra exempel på det mervärde som ERCO armatursystematik erbjuder. Denna omfångsrika strålkastarfamilj i ERCOs program kan användas för olika belysningstillämpningar i museer och påkostade projekt inom detaljhandeln. Nu finns en ny, minsta storlek som ger ännu större spelrum för kreativa lösningar. Denna armatur har samma proportioner som den klassiska museistrålkastaren, men med minimala yttermått. Driftdonet är inbyggt i armaturhuset. Precis som sina storasyskon kan den monteras i takkanaler tack vare sin kompakta svängmekanism. Och självklart finns den inte bara med alla sju ljusfördelningar, utan även med två effekttal och två ljusfärger.

ERCO armatursystematik överbryggar två skenbara motsatser: Å ena sidan ett extremt differentierat och rikt utbud av flexibla ljusverktyg och å andra sidan mycket enkel planering och användning. Allt för att ge ljusdesigners största möjliga rörelsefrihet.
(5886 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Parscan har utvecklats speciellt för LED-tekniken och är den mest kompletta strålkastarfamiljen från ERCO.

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
I Concept Store för systervarumärkena Lanificio di Tollegno och Ragno i Milano (arkitekt och ljusplanerare: RetailDesign, Venedig) blir det tydligt vilka möjligheter ERCO armatursystematik öppnar för märkesprofilering. Precisionen i den accentuerande belysningen skapar en bestämd visuell prägel medan de olika ljusfärgerna avgränsar interiördesignen för det ungdomliga modet från det mer gedigna.

© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Dirk Vogel, Dortmund
3 / Download HiRes
ERCO strålkastare, som baseras på den egenutvecklade Spherolit-tekniken, erbjuder maximal flexibilitet och högsta ljuskvalitet.

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.