Linjär ljusestetik - rationellt installerat, intelligent kombinerat: ERCO Compar utanpåliggande armaturer för moderna arbetsmiljöer

Linjär ljusestetik - rationellt installerat, intelligent kombinerat: ERCO Compar utanpåliggande armaturer för moderna arbetsmiljöer  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, augusti 2019. Ännu större urval i Compar-serien från ERCO: De nya linjära, utanpåliggande armaturerna förenar kvaliteten och mångsidigheten hos den innovativa Compar-ljustekniken i ett smalt och elegant armaturhus som enkelt kan monteras direkt på alla typer av tak. Perfekt när nya eller äldre förvaltningsbyggnader ska belysas - differentierat och normuppfyllande, framför allt även i kombination med andra armaturer i det omfattande Compar-programmet.

Hur kan man underlätta arbetet med utmanande belysningskoncept för arkitekter och ljusplanerare - särskilt vid stora kontors- och förvaltningsprojekt? Exempelvis med ett armatursystem som erbjuder en mängd olika monteringsalternativ, ljusfördelningar och effekttal och som därför passar till varje rumssituation och användning. Och som samtidigt möjliggör homogena ljusplaneringar med genomgående design och enhetliga tekniska parametrar. Ett sådant system har ERCO skapat med Compar-serien och nu utökas de välkända infällda takarmaturerna, pendelarmaturerna och downlights för strömskenor samt utanpåliggande takarmaturer i kvadratisk form med ytterligare en utanpåliggande variant i linjär estetik.

Smal och elegant
Nybyggnationer med synliga, termiskt aktiverade betongtak men också renoverade, moderniserade och ombyggda fastighetsbestånd är bara några användningsexempel bland många där utanpåliggande armaturer är ett estetiskt och samtidigt lönsamt alternativ. De linjära utanpåliggande Compar-armaturerna med sina armaturkomponenter i puristisk design passar utmärkt till arkitekturbelysningen i offentliga byggnader och på anspråksfulla kontor. Varje armatur har en smal, 1200mm lång aluminiumprofil som innehåller två linjära ljusteknikmoduler med vardera 6 LED-ljuskällor med direkt ljusfördelning. Monteringen utförs med dolda fixeringselement på en takarmatur och det blir kvar en smal skuggkant mellan tak och armatur.

Praktiskt orienterad Compar-ljusteknik
Den högeffektiva ljustekniken hos Compar-serien har redan många gånger visat vad den kan. Den erbjuder hög visuell komfort och ljusfördelningar som orienterar sig efter de mest förekommande användningarna: Två av ljusfördelningarna, nämligen den rotationssymmetriska fördelningen wide flood (spridningsvinkel ca 60°) och den axialsymmetriska fördelningen oval wide flood (spridningsvinkel ca 90° x 55°), har UGR-värden som uppfyller gällande standarder för arbetsplatsbelysningar.

Mångfald genom systematik
Den rotationssymmetriska ljusfördelningen extra wide flood har en spridningsvinkel på ca 85° som ger en mycket energieffektiv belysning av bi- och kommunikationsytor med kostnadseffektiva armaturavstånd. Compar-optiken erbjuder principiellt hög visuell komfort tack vare en Cut-off på 30°. Avbländningsrastren kan fås i svart och silver-högblank och via tjänsten "ERCO individual" erbjuds fler färgalternativ, som exempelvis koppar.

Andra utmärkande egenskaper är de två effekttalen hos LED-modulerna samt driftdonen som kan levereras i kopplingsbart utförande eller med DALI-gränssnitt. Armaturhusprofilen av aluminium erbjuder ERCO pulverlackerad i systemfärgerna svart, vit och silver samt efter förfrågan i upp till 10 000 andra specialfärger. Med denna logiskt strukturerade mångfald utgör de nya utanpåliggande Compar-takarmaturerna en rigorös utökning av ERCOs armatursystem, och av armturverktyg till planerare som är aktiva inom området kontors- och förvaltningsbyggnation.


Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Wide flood (60°), Extra wide flood (85°), Oval wide flood (90° x 55°)
ERCO LED-modul: High-Power-LED på kretskort med metallkärna
Ljusfärger: 3000K och 4000K (Ra 82) liksom 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92)
Avbländningsraster: plast, silver eller svart
Armaturhus: aluminiumprofil 38x72mm, längd 1200mm
Montering: utanpåliggande takmontering, med takarmatur
Driftdon: on/off, reglerbar (framkantsdämpning) eller DALI
Färger: vit, svart, silver
(4466 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
ERCO Compar utanpåliggande armaturer

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Tjänsten "ERCO individual" erbjuder omfattande möjligheter att individualisera Compar utanpåliggande armaturer, bland annat med fler ljus- och armaturfärger.

© ERCO GmbH, www.erco.com
3 / Download HiRes
De nya linjära, utanpåliggande Compar-takarmaturerna löser många belysningsuppdrag i kontors- och förvaltningsbyggnader. Den smala, eleganta designen kan kombineras med andra armaturer i Compar-programmet på ett utmärkt sätt.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Visualisering: Electric Gobo

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.