ERCO - Service - Persberichten - Maximaal visual comfort voor belangrijke taken: De nieuwe buitenruimtearmatuur Kona van ERCO -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Maximaal visual comfort voor belangrijke taken: De nieuwe buitenruimtearmatuur Kona van ERCO

Maximaal visual comfort voor belangrijke taken: De nieuwe buitenruimtearmatuur Kona van ERCO  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, oktober 2015. Openbare gebouwen zoals musea, bibliotheken of treinstations behoren tot de markante, architectonische oriëntatiepunten in een stad. In de bouwkundige opbouw van de stad vormen ze in combinatie met grotere pleinen centrale knooppunten in het stadsleven. Een effectieve verlichting vergroot de fascinatie van deze plaatsen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van een stad. Met de nieuwe productfamilie Kona biedt ERCO veelzijdig inzetbare buitenruimtearmaturen aan. Dankzij de enorm hoge lichtstroom en de voortreffelijke cut-off genereert Kona zelfs over grote afstanden een verblindingsvrij visual comfort. De robuuste lichtwerktuigen verlichten vol effect en met een gering stroomverbruik hoge façaden, monumenten en gebouwencombinaties met uiterst innovatieve ERCO LED-lichttechniek.

De Kona armaturenfamilie die bestaat uit schijnwerpers, breedstralers en wallwashers, is het meest recente resultaat van de productontwikkeling bij ERCO. Het innovatieve lichtwerktuig combineert visual comfort en een gering stroomverbruik in een robuust huis. Met hoge lumenpakketten tot 12.720 lumen uit slechts 109 watt overwint Kona kinderlijk eenvoudig grote projectieafstanden. Kona is daardoor geschikt voor alle verlichtingstaken die grote armatuurafstanden vereisen. Het doordachte design van het ronde, conisch toelopende huis met diep binnenin liggend lenzensysteem zorgt ook bij hoge lichtstromen voor een optimale antiverblinding. De talloze lichtsterkteverdelingen brengen het krachtige licht precies en zonder verliezen op het doelvlak. Ze openen een grote bandbreedte aan lichttechnische mogelijkheden. De onderhoudsvrije opto-elektronica en de corrosiebestendige behuizing sparen natuurlijke hulpbronnen en verlagen exploitatiekosten.

Krachtig en flexibel
Kona is verkrijgbaar in drie behuizingmaten en opent talloze toepassingsmogelijkheden voor een gedifferentieerde verlichting in de buitenruimte. In alle drie maten maken de schijnwerpers, breedstralers en wallwashers telkens indruk met een hoge lichtstroom en verschillende lichtverdelingen. Architectonische details accentueert de Kona schijnwerper met smalle lichtverdelingen bij een cut-off van 30°. Hogere en langere objecten, bijvoorbeeld vrijstaande sculpturen, haalt de Kona breedstraler met de lichtverdeling oval flood naar de voorgrond. Dankzij de ronde armatuurkop is de Spherolit-lens oval flood bij Kona vrij draaibaar, zodat de langgerekte lichtbundel individueel op verschillende objecten kan worden ingesteld. Als wallwasher verlicht Kona absoluut gelijkmatig façaden van gebouwen en kan worden gebruikt om de grenzen van ruimten te definiëren.

Efficiënte en onderhoudsvrije lichttechniek
Door het extreem gelijkmatige licht van de Kona schijnwerper, breedstraler en wallwasher kan al met een gering aantal lichtwerktuigen een verlichtingsconcept worden geïmplementeerd dat voldoet aan de hoogste eisen. Het door ERCO zelf ontwikkelde Spherolit-lenzensysteem dat is gebaseerd op de combinatie van LED-module, collimatoren en Spherolit-lens, bundelt het digitale licht van Kona op zeer doeltreffende wijze, zodat de krachtige lichtwerktuigen voldoende hebben aan een energieverbruik van 19 tot 96 watt. Bovendien draagt de duurzaamheid van de ERCO lichttechniek bij aan een onderhoudsarm bedrijf alsmede verlaagde exploitatiekosten. Het hoge behoud van de lichtstroom (specificatie: L80/B10) maakt het gebruik van Kona op moeilijk toegankelijke montageplaatsen mogelijk, zoals bruggen of dakstellages. De robuuste behuizing van corrosiebestendig aluminiumgietwerk is tweevoudig gecoat en is met beschermingsgraad IP65 geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen in de buitenruimte, maar ook voor binnenruimten met eisen voor een hogere beschermingsgraad.

Technische eigenschappen van Kona
ERCO lenzensysteem: Collimator van optisch polymeer, Spherolit-lens met
lichtverdelingen: narrow spot, spot, flood, wide flood,
oval flood (360° draaibaar), wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat,
lichtkleuren: warmwit of neutraalwit,
3000 resp. 4000 K
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Corrosiebestendig aluminiumgietwerk, no-rinse behandeling van het oppervlak, graphit tweevoudig gecoat, geoptimaliseerd oppervlak voor minder stof- en vuilafzetting;
anti-verblindingsconus: kunststof, zwart gelakt


(4515 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
De nieuwe ERCO armaturenfamilie Kona voor de buitenruimte vormt een symbiose uit enorme lichtstroom en perfecte afscherming.
Foto: ERCO GmbH, www.erco.com

Afbeelding 2 / Download HiRes
Krachtig en doeltreffend - de nieuwe armaturenfamilie Kona biedt een uitgebreid repertoire voor een gedifferentieerde verlichting van gebouwencombinaties in de buitenruimte.
Foto: ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming