ERCO - Service - Persberichten - Minimalistisch systeemconcept: ERCO Cantax nu ook als oplossing voor plafondinbouw -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Minimalistisch systeemconcept: ERCO Cantax nu ook als oplossing voor plafondinbouw

Minimalistisch systeemconcept: ERCO Cantax nu ook als oplossing voor plafondinbouw  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, mei 2016. Met de Cantax plafondinbouwspots ontwikkelde ERCO een nieuwe variant van de succesvolle spanningsrailspot. Daardoor breidt het systeem van de door de ontwerpers gevraagde armaturenfamilie zich uit, waardoor aanvullende inzetmogelijkheden ontstaan. Heldere lijnen, sprankelend licht en precieze lichtverdelingen zorgen ervoor dat de Cantax plafondinbouwspot het ideale lichtwerktuig is in winkels en musea. In hoge maar ook in lage ruimten vergemakkelijken verschillende maten en geringe inbouwdieptes de integratie in het plafond. Dankzij de draai- en zwenkbare armatuurkop kan de inbouwspot individueel worden uitgelijnd. Het zeer efficiënte LED-systeem met collimator en verwisselbare Spherolit-lens biedt talloze lichtverdelingen aan.

Het succes van een winkel hangt in belangrijke mate af van zijn huisstijl. De artikelen die worden verkocht, worden met decoratieve elementen, zoals displays of affiches, zo gunstig mogelijk gepresenteerd. De voorstellingen strekken zich vaak uit over grote delen van de wandoppervlakken die zich gedeeltelijk tot aan het plafond uitstrekken. Daarbij komt nog dat de enscenering meestal regelmatig wordt veranderd. Daarom moeten de individuele lichtscènes flexibel kunnen worden ingesteld en telkens een contrastrijke combinatie van basis- en accentverlichting waarborgen die de aandacht trekt. Niet op de laatste plaats moet de verlichtingsinstallatie ook voor het gering stroomverbruik, de minimale onderhoudsinspanningen en de lange levensduur een bijdrage leveren aan het energiezuinige succes van de winkel. Met de nieuwe plafondinbouwoplossing, Cantax, die als spot, breedstraler en lens-wallwasher verkrijgbaar is, kan aan al deze vereisten met slechts één armaturenfamilie worden voldaan.

Precies licht voor opvallende presentaties
Dankzij LED-technologie biedt Cantax een perfecte lichtbundel: sprankelend, gelijkmatig licht, met een zachte gradiënt. Kleuren worden in zijn licht op uitmuntende wijze weergegeven. Bovendien bestaan er geen materiaalschades door IR- en UV-aandelen. De Spherolit-lenzen kunnen worden verwisseld en maken daardoor verschillende lichtverdelingen mogelijk: van smalle accentuering via brede straling tot en met uniforme wallwashing. Dankzij de zelfontwikkelde bedrijfsapparatuur kunnen de LED's tot en met één procent van hun aansluitvermogen worden gedimd. Daardoor maken ze gedifferentieerde waarnemingshiërarchieën mogelijk. Met drie maten dekt Cantax een breed vermogensbereik af van 2W en 210lm tot 24W en 3300lm. Het hoge rendement ondersteunt planningen met een gering aantal armaturen. De ideale plafondhoogte is ongeveer 3m tot 6m, waarbij ook bij hoge plafonds een precieze verlichting van de doelvlakken wordt bereikt.

Uiterst flexibel door draai- en zwenkbare armatuurkop
Ondanks de vierkante armatuurkop is de Cantax inbouwspot voorzien van een ronde inbouwvorm. Met behulp van dit constructieve detail kan het lichtwerktuig met 360° worden gedraaid. Bovendien maakt een horizontale scharnier het mogelijk om de armatuurkop tot 90° te zwenken. Daardoor kan iedere lichtbundel vanaf het plafond flexibel en gereedschapsloos in alle richtingen van de ruimte worden uitgelijnd. In de praktijk is dan het voordeel dan één en dezelfde inbouwspot in verschillende ensceneringen op andere wijzen een individueel object accentueert, een horizontale presentatie benadrukt of een wand met schappen verlicht.

Bescheiden vormgeving zorgt voor talloze inzetmogelijkheden
Als plafondinbouwspot integreert Cantax zich met een afdekkend inbouwdetail onopvallend in de meest uiteenlopende architecturen, zonder dat de elektrische bedrading of andere technische voorzieningen zichtbaar worden. Met zijn ronde buitenvorm is deze niet aan een plafondraster gebonden en kan op basis van de vormgevingsopvatting vrij worden gepositioneerd. Ook in ruimten met lage plafondhoogtes is het lichtwerktuig nauwelijks zichtbaar en ligt de focus op het lichteffect. Bovendien heeft het geoptimaliseerde design met 75mm een geringe inbouwdiepte. Verder is Cantax nu ook zowel als spot alsmede als inbouwspot verkrijgbaar met een vierkante armatuurkop van slechts 92mm breed. Daardoor is deze uitermate geschikt in zeer kleine maten voor boetieks, galerieën of toepassingen met zeer geringe plafondhoogtes tot 3m.


Technische eigenschappen Cantax
ERCO lenzensysteem: Collimator van optisch polymeer, Spherolit-lens met lichtverdelingen: narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood (kan 90° verplaatst worden gemonteerd) en wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat,
lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar, fasendimbaar of DALI dimbaar
Huis: Armatuur: aluminiumgietwerk, coating, frame: kunststof

(4933 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
De nieuwe plafondinbouwspots Cantax van ERCO kenmerken heldere lijnen, sprankelend licht en precieze lichtverdelingen.

Afb.: ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 2 / Download HiRes
Verschillende maten en geringe inbouwdieptes vereenvoudigen de integratie in het plafond - zowel in hoge als in lage ruimten.

Afb.: ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 3 / Download HiRes
Met Cantax kunnen contrastrijke lichtscènes worden verwezenlijkt die de aandacht trekken - bijvoorbeeld in winkels.

Afb.: ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming