Een nog veelzijdigere kantoorverlichting: Skim plafondinbouw- en plafondopbouwarmaturen van ERCO

Een nog veelzijdigere kantoorverlichting: Skim plafondinbouw- en plafondopbouwarmaturen van ERCO  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, juni 2017. Met een reeks nieuwe producten ontwikkelt de productfamilie Skim van ERCO zich tot een helder ingedeeld plafondarmaturensysteem, waarmee de meest uiteenlopende verlichtingstaken, met name in kantoor- en bestuursgebouwen, kunnen worden gerealiseerd: met de nieuwe kleinste maat wordt de designarmatuur nog veelzijdiger; met de nieuwe lichtverdeling extra wide flood nog energiezuiniger dan eerst - en als vlakke opbouwarmatuur nu ook inzetbaar in bestaande bouw of in moderne gebouwen met geactiveerde plafonds.

De Skim armaturenfamilie staat voor een succesverhaal bij de verlichting van kantoren, gangen, foyers en verkeerszones van bestuursgebouwen, maar ook van detailhandelprojecten. ERCO introduceerde het programma in 2014 als ongecompliceerde en betaalbaar instapmodel in de wereld van de digitale, in het plafond geïntegreerde verlichting met de twee lichtverdelingen wide flood en oval flood. Ontwerpers en gebruikers zijn sindsdien niet alleen enthousiast over de licht- en productkwaliteit, het grote visual comfort alsmede de gemakkelijke planning en montage zonder compromis, maar ook over de bijna magische uitstraling: met de karakteristieke lenzen van optisch polymeer geeft Skim het tijdperk van het digitale licht een duidelijk, aantrekkelijk gezicht.

Van instapproduct naar compleet systeem
Intussen werden aan de Skim armaturen met witte antiverblindingsconus de uitvoeringen in zwart toegevoegd en met de nieuwe producten van dit jaar ontwikkelt Skim zich definitief tot een compleet, logisch ingedeeld en veelzijdig systeem: van de plafondinbouwarmaturen leidden de ontwikkelaars van ERCO een autonome familie van plafondopbouwarmaturen af; beide Skim families worden aangevuld met een kleinere maat alsmede met de nieuwe lichtverdeling extra wide flood.

De voorkeursarmaturen voor thermisch geactiveerde plafonds
Hoogwaardige plafondopbouwarmaturen komen overal van pas waar de plafondarchitectuur de inbouw van downlights niet toestaat. Dat is niet alleen vaak het geval bij de uitbreiding in de bestaande bouw, maar ook in toenemende mate in nieuwbouw met een gering stroomverbruik, met massieve, thermisch geactiveerde betonnen plafonds. Hier genieten Skim plafondopbouwarmaturen de voorkeur - dankzij de goede antiverblinding ook in kantoren. De lichttechniek voldoet aan de veelzijdig beproefde Skim plafondinbouwarmaturen en is zeer compact: wat bij de inbouwarmaturen voor een geringe inbouwdiepte zorgt, maakt bij de opbouwarmaturen een zeer vlakke vorm mogelijk met een hoogte van minder dan 12cm inclusief bedrijfsapparaat - belangrijk in lage ruimten.

Het cilindrische huis met het autonome design is van aluminiumgietwerk. Het bevat ook het bedrijfsapparaat en fungeert tegelijkertijd als koelelement voor een betrouwbaar warmtemanagement. De intensieve communicatie tussen ontwikkelaars en gebruikers weerspiegelt zich in de praktische details, zoals de zekering van de armatuur bij de montage met een speciale haak, de mogelijkheid voor doorbedrading of de optionele afstandhouders voor opbouwmontage.

Alleen maat 3: klein, mooi, krachtig
De nieuwe kleine maat voor plafondinbouw- en plafondopbouwarmaturen zorgt ervoor dat het Skim programma nog veelzijdiger inzetbaar is. Het maakt een lichtplanning met gedifferentieerde, fijn afgestelde verlichtingssterktes mogelijk. Bij zeer compacte afmetingen en een geringe inbouwdiepte zijn de lichtstromen van de geminiaturiseerde Skim armaturen toch nog ruim voldoende; zelfs voor de verlichting van hogere vertrekken.
Skim plafondinbouwarmaturen staan met name in kantoor- of bestuursgebouwen zeer efficiënt licht toe: bijvoorbeeld voor verlichting van werkplekken, in representatieve zones, verblijfs- en verkeerszones, of in bijbehorende ruimten die aan de normen voldoen. Als esthetisch alternatief voor traditionele stramienoplossingen genereert Skim een elegante, maximaal gereduceerde indruk van het plafond in elk kantoor.

Extra efficiënt: nieuwe lichtverdeling extra wide flood
Zoals al bij de Quintessence downlights het geval was, voert ERCO nu ook bij Skim de nieuwe lichtverdeling extra wide flood in - geheel volgens de ERCO armaturensystematiek voor consequente, veilige planning. De extreem brede lichtverdeling biedt bij een cut-off van 30° een stralingshoek van 90°. Dat maakt een gelijkmatige, verblindingsvrije en zeer efficiënte algemene verlichting mogelijk, waarbij de aanbevolen armatuurafstanden worden vergroot tot het 1,5-voudige van de afstand tot het werkvlak. Dat betekent dat voor een gelijkmatige basisverlichting met een gemiddelde verlichtingssterkte van 300lx in een ruimte met een oppervlakte van 50m2 en plafondhoogte van ca. 3m slechts zes armaturen nodig zijn.

Geen compromis in techniek
Door de overkoepelende armaturensystematiek hebben Skim armaturen nog andere eigenschappen met de meeste andere ERCO inbouwarmaturen gemeen: zo zijn als lichtkleuren altijd warmwit (3000K) en neutraalwit (4000K) verkrijgbaar. De hoogvermogen-LED's zijn streng geselecteerd op een zeer lage kleurtolerantie (SDMC <2). Bovendien maken ERCO armaturen indruk met duurzaamheid en onderhoudsvrijheid, dankzij de specificatie L90/B10: tot 50.000h bedrijfstijd genereert 90% van de gebruikte hoogvermogen-LED's in armaturen van ERCO nog 90% of meer van hun oorspronkelijke lichtstroom. Bij de bedrijfsapparaten kunnen ontwerpers en gebruikers kiezen tussen schakelbare, fasendimbare alsmede voor DALI geschikte versies.


Technische eigenschappen
2 maten: Maat 3, maat 5
ERCO lenzensysteem: Optisch polymeer, lichtverdelingen: wide flood, extra wide flood, oval flood, 18/28 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Unified Glare Rating: Voor werkplekverlichting vanaf UGR 15,7
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar, fasendimbaar of DALI dimbaar
Huis: Aluminiumgietwerk, als koelelement uitgevoerd
Plafondinbouwarmaturen, spreidveerbevestiging tot max. 40mm plafonddikte, afdekkend inbouwdetail
(6152 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in de Duitse stad Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd in 55 landen actief met autonome verkooporganisaties en partners. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Overeenkomstig ontwikkeld, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Skim plafondinbouwarmaturen staan zeer efficiënt licht toe; met name in kantoor- of bestuursgebouwen.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 2 / Download HiRes
Als esthetisch alternatief voor traditionele stramienoplossingen genereert Skim een elegante, maximaal gereduceerde indruk van het plafond in elk kantoor.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 3 / Download HiRes
Met de tweezijdige lichtsterkteverdeling oval flood biedt Skim een voordelige oplossing voor ellipsvormige verlichting. Deze is perfect geschikt voor de verlichting van gangen, verkeerszones of tafels.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 4 / Download HiRes
Met de lichtverdeling extra wide flood maakt Skim een gelijkmatige, verblindingsvrije en zeer efficiënte, algemene verlichting mogelijk, waarbij de aanbevolen armatuurafstanden worden vergroot tot het 1,5-voudige van de afstand tot het werkvlak.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 5 / Download HiRes
De nieuwe plafondopbouwarmatuur uit de succesvolle ERCO serie Skim maakt indruk door robuustheid en zijn heldere, vlakke vorm.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 6 / Download HiRes
De nieuwe, zeer efficiënte lichtverdeling extra wide flood breidt de toepassingsmogelijkheden van de downlight Skim uit; bijvoorbeeld in kantoren.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 7 / Download HiRes
De ERCO downlight Skim geeft het plafond van de Bory Mall, een winkelcentrum in Bratislava, de uitstraling van een sterrenhemel.

© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografie: Dirk Vogel

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.