Ännu mer valmöjligheter för kontorsbelysningen: Skim takarmaturer från ERCO, utanpåliggande och infällda

Ännu mer valmöjligheter för kontorsbelysningen: Skim takarmaturer från ERCO, utanpåliggande och infällda  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, juni 2017. Med en rad nyheter utvecklas produktfamiljen Skim från ERCO till en familj av takarmaturer, som kan användas för vitt skilda belysningstillämpningar, särskilt i kontors- och förvaltningsbyggnader. Med den nya lilla storleken blir denna designarmatur ännu mer mångsidig och med den nya ljusfördelningen extra wide flood ännu mer kostnadseffektiv än tidigare. Som platt utanpåliggande armatur med rena linjer passar den nu även i befintliga och i moderna byggnader med takvärme.

Skim armaturfamilj står för en framgångssaga i belysningen av kontor, korridorer, foajéer och kommunikationsytor i förvaltningsbyggnader och i detaljhandeln. ERCO lanserade denna armaturfamilj 2014 som en okomplicerad och billig introduktion till digital infälld belysning i taket med de två ljusfördelningarna wide flood och oval flood. Planerare och användare är sedan dess entusiastiska över den kompromisslösa ljus- och produktkvaliteten, den goda visuella komforten, den enkla planeringen och monteringen och framför allt den näst intill magiska ljuseffekten. Den karakteristiska linsen av optisk polymer ger Skim det digitala ljusets tidsålder ett tydligt och attraktivt uttryck.

Från instegsprodukt till komplett system
Nu finns Skim både med vit avbländningskon och modeller i svart. Med årets nyheter blir Skim ett komplett, logiskt uppbyggt och mångsidigt system, genom att utvecklarna på ERCO med inspiration från de infällda takarmaturerna har tagit fram en självständig familj av utanpåliggande takarmaturer. Båda dessa armaturfamiljer Skim har utökats med en ny minsta storlek och kompletterats med den nya ljusfördelningen extra wide flood.

Förstahandsvalet vid takvärme
Exklusiva utanpåliggande takarmaturer passar överallt där takkonstruktionen inte medger infällning av downlights. Det förekommer ofta i befintliga byggnader, och även i allt större utsträckning i energieffektiva nya byggnader med massiva betongtak med takvärme. Här är Skim utanpåliggande takarmaturer förstahandsvalet - även i kontorsrum tack vare den goda avbländningen. De innehåller samma ljusteknik som de väl beprövade infällda takarmaturerna Skim och är mycket kompakta. Det som ger lågt inbyggnadsdjup vid infällda armaturer, möjliggör en mycket platt form hos utanpåliggande armaturer. Bygghöjden blir mindre än 12cm inklusive driftdon - viktigt i rum med lågt i tak.

Det cylindriska armaturhuset med en helt egen design består av pressgjuten aluminium. Där sitter även driftdonet och det används samtidigt som kylkropp för en tillförlitlig värmehantering. Den intensiva interaktionen mellan utvecklare och användare återspeglar sig i praktiska detaljer som säkring av armaturen vid monteringen med en karbinhake, möjligheten till överkoppling och valfria distansbitar för putsmontering.

Ny storlek 3: Liten, elegant, stark
Den nya lilla storleken för utanpåliggande och infällda takarmaturer gör familjen Skim ännu mer mångsidig. Det möjliggör även ljusplanering med differentierade belysningsstyrkor i många olika steg. Med mycket kompakta mått och lågt inbyggnadsdjup är ljusflödena i minsta modellen av Skim mer än tillräcklig, även för belysning av rum med ganska högt i tak.
Skim infällda takarmaturer ger mycket effektivt ljus, särskilt i kontor- och förvaltningsbyggnader. Det kan till exempel gälla normenlig belysning på arbetsplatser, i representationslokaler, uppehållsutrymmen, på kommunikationsytor eller biytor. Skim utgör ett estetiskt alternativ till konventionella rasterarmaturer på kontoret genom att de möjliggör eleganta, släta tak.

Extra effektiv: den nya ljusfördelningen extra wide flood
Som hos Quintessence downlights, inför ERCO nu den nya ljusfördelningen extra wide flood även i Skim - helt enligt armatursystematiken hos ERCO som ger konsekvent och säker planering. Den mycket breda ljusfördelningen erbjuder en spridningsvinkel på 90° vid en cut-off på 30°. Det möjliggör en jämn, bländfri och mycket effektiv allmänbelysning, där det rekommenderade armaturavståndet ökar till 1,5 gånger avståndet till den belysta ytan. Det innebär att det räcker med bara sex armaturer för en jämn allmänbelysning med medelhög belysningsstyrka på 300lx i ett rum med 50m2 yta och ca 3m takhöjd.

Inga kompromisser i tekniken
Genom den övergripande armatursystematiken har Skim flera egenskaper gemensamma med de flesta andra infällda armaturer från ERCO. Ljusfärgerna varmvitt (3000K) och neutralvitt (4000K) finns alltid att få. De högeffekt-LED som används är noga utvalda för mycket god färgtolerans (SDMC<2). Dessutom övertygar armaturer från ERCO med lång livslängd och underhållsfrihet tack vare specifikationen L90/B10: Upp till 50 000h drifttid ger 90% av högeffekt-LED i armaturerna fortfarande 90% eller mer av sitt ursprungliga ljusflöde. Vad gäller driftdonen kan planerare och användare välja mellan modeller med on/off, fasreglering samt DALI-kompatibilitet.


Tekniska egenskaper
2 storlekar: Storlek 3, storlek 5
Linssystem från ERCO: Optisk polymer, ljusfördelningar: wide flood, extra wide flood, oval flood, 18/28 watt
LED-modul från ERCO: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K resp. 4000K
Unified Glare Rating: För belysning av arbetsplatsen från UGR 15,7
Driftdon: On/off, reglerbar med dämpteknik eller DALI
Armaturhus: Aluminiumgjutgods utformat som kylkropp Infällda takarmaturer, fjäderfäste för max 40mm taktjocklek, täckring som infällningstillbehör
(6239 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Skim infällda takarmaturer ger mycket effektivt ljus, särskilt i kontor- och förvaltningsbyggnader.

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Skim utgör ett estetiskt alternativ till konventionella rasterarmaturer på kontoret genom att de möjliggör eleganta, släta tak.

© ERCO GmbH, www.erco.com
3 / Download HiRes
Med den axialsymmetriska ljusfördelningen oval flood erbjuder Skim en förmånlig lösning för långsträckt belysning, perfekt för korridorer, kommunikationsytor och bord.

© ERCO GmbH, www.erco.com
4 / Download HiRes
Med ljusfördelningen extra wide flood möjliggör Skim en jämn, bländfri och mycket effektiv allmänbelysning, där det rekommenderade armaturavståndet är 1,5 gånger avståndet till den belysta ytan.

© ERCO GmbH, www.erco.com
5 / Download HiRes
Downlighten Skim från ERCO får taket i Bory Mall, ett köpcentrum i Bratislava, att likna en stjärnhimmel.

© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Dirk Vogel
6 / Download HiRes
Den nya, mycket effektiva ljusfördelningen extra wide flood utvidgar användningsområdena för downlighten Skim, till exempel på kontoret.

© ERCO GmbH, www.erco.com
7 / Download HiRes
Das ERCO Downlight Skim lässt die Decke der Bory Mall, einem Einkaufszentrum in Bratislava, wie einen Sternenhimmel erscheinen.

© ERCO GmbH, www.erco.com, Fotografie: Dirk Vogel

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.