ERCO - Service - Persberichten - Pantrac. Wand- en plafondwashing - de koningsdiscipline in de verlichting -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Pantrac. Wand- en plafondwashing - de koningsdiscipline in de verlichting

Pantrac. Wand- en plafondwashing - de koningsdiscipline in de verlichting  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, maart 2014. Met licht kunnen de dimensies van een ruimte schijnbaar worden veranderd. Wat als magie klinkt, is gebaseerd op de wetten van de waarnemingspsychologie: door een optimale verlichting van de wanden winnen ruimten schijnbaar aan breedte bij aanstraling van het plafond en aan hoogte. Met de nieuwe spotfamilie Pantrac biedt ERCO het optimale lichtwerktuig voor een bijzonder gelijkmatige, eenvoudige en efficiënte wand- en plafondverlichting. Pantrac staat in voor krachtige LED-techniek, waarmee homogene aanstraling van wanden en plafonds bij een gering aantal armaturen mogelijk is. Het archetypisch kubistisch design voegt zich daarbij onopvallend naar zijn omgeving en wordt op die wijze een minimalistisch architectuurelement.

Terwijl de plafondwasher Pantrac met zijn slanke, geometrische design zich in de architectuur terugtrekt, biedt zijn licht een grotere indruk van de ruimte en benadrukt architectuurelementen zoals draagconstructies of stuukwerk. Of het nu in bedrijfs- of tentoonstellingsruimten is: als vrijwel onzichtbaar vormgevingsinstrumenten bestralen de spots op uiterst efficiënte, verblindingsvrije en naadloze wijze wanden en plafonds met sprankelend LED-licht. Tegelijkertijd zorgt de energiezuinige armatuur met hoog visual comfort voor een prettig diffuse basisverlichting op de vloer. Op die wijze wordt Pantrac het archetype voor plafond- en wallwashers.

Gelijkmatigheid op maat
Pantrac is leverbaar in verschillende maten en lichtverdelingen. Door deze mogelijkheden staat hij de optimale verlichting van plafonds en wanden toe in iedere architectuur - maar ook verkoopschappen en tentoonstellingsobjecten worden door Pantrac gelijkmatig vlak verlicht. Met max. 3000 lumen is ook de verlichting van zeer hoge ruimten en veeleisende ruimtelijke situaties zonder problemen mogelijk. Dit wordt ondersteund door de keuze uit de juiste lichtkleur: neutraal- of warmwit.
Voor een energiezuinige verlichting van bijvoorbeeld gangen heeft ERCO een breed stralende versie van Pantrac ontwikkeld; voor breedstraling van grote plafondvlakken een diep stralende variant.

Pantrac schept mogelijkheden
Als wallwasher aan de spanningsrail of voor plafondwashing vast gemonteerd aan de wand - Pantrac toont zijn ware vaardigheden met sprankelend licht en gelijkmatige breedstraling. De extreem efficiënte LED-techniek van de spot staat met een armatuurafstand van de anderhalfvoudige wandafstand bovendien een gering aantal producten toe. Daardoor, alsmede door het lage stroomverbruik, worden beslissende besparingen mogelijk. Niet op de laatste plaats kunnen de armaturen zowel via DALI als via de fase worden gedimd.

Technische eigenschappen van ERCO Pantrac
ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer
Lichtverdelingen: Breed of diep stralend
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000K - 4000K
Huis en arm: Aluminiumgietwerk, coating: wit
Bedrijfsapparaat: Fase- of DALI dimbaar

Over ERCO
De ERCO lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen. In nauw contact met architecten, lichtplanners en ingenieurs ontwikkelt ERCO lichtwerktuigen met de focus op de architectuursegmenten cultuur en handel, werk en gastvrijheid, leven en overheidsinstanties. ERCO ziet licht als de vierde dimensie in de architectuur.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u voor uw berichtgeving ook graag materiaal over projecten wereldwijd.
(3996 karakter)

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Met sprankelend, maximaal gelijkmatig licht laat Pantrac wanden en plafonds stralen. Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
De koningsdiscipline in de verlichting: Pantrac van ERCO bestraalt uiterst efficiënt en gelijkmatig plafonds en wanden. Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming