Pantrac. Bred vägg- och takbelysning - den mest prestigefulla typen av belysning

Pantrac. Bred vägg- och takbelysning - den mest prestigefulla typen av belysning  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2014. Med ljus kan dimensionerna hos ett rum skenbart förändras. Det som låter som magi, grundar sig på varseblivningspsykologins lagar: Genom rätt belysning av väggarna vinner rummet i omfång, vid bred belysning av taket vinner det skenbart i höjd. Med den nya strålkastarfamiljen Pantrac erbjuder ERCO bästa möjliga ljusverktyg för en utomordentligt jämn, enkel och effektiv vägg- och takbelysning. Pantrac står för ljusstark LED-teknik, som kan användas för jämn bred belysning av väggar och tak med ett lågt antal armaturer. Den arketypiskt kubiska designen smälter diskret in i omgivningen och blir därmed en minimalistisk arkitekturdetalj.

Medan tak-washern Pantrac infogar sig i arkitekturen med sin enkla geometriska form, får dess ljus rummet att verka större och framhäver arkitektursegment som bärande konstruktioner eller stuck. I både affärs- och utställningslokaler ger strålkastarna bred belysning med briljant LED-ljus på väggar och tak - högeffektivt, bländfritt och sömlöst genom ett nästan osynligt designverktyg. Samtidigt bjuder denna kostnadseffektiva armatur med god visuell komfort en behaglig diffus grundbelysning på golvet. Därigenom blir Pantrac en arketyp för tak- och wallwashers.

Jämnhet efter mått
Pantrac finns i olika storlekar och med olika ljusfördelningar. Det ger möjligheter till bästa möjliga belysning av tak och väggar i alla typer av arkitektur - och även varuhyllor och utställningsobjekt får jämn yttäckande belysning från Pantrac. Med upp till 3000 lumen kan även rum med mycket högt i tak och krävande inredning få lämplig belysning utan problem, med möjlighet att välja rätt ljusfärgsnyans: neutral- eller varmvitt.
För kostnadseffektiv belysning av till exempel korridorer har ERCO utvecklat en bredstrålande modell av Pantrac, och även en djupstrålande modell för bred belysning av stora takytor.

Pantrac skapar möjligheter
Som wallwasher på strömskena eller för bred takbelysning fast monterad på väggen, visar Pantrac sin sanna förmåga att ge briljant ljus och jämn bred belysning. Den extremt kraftfulla LED-tekniken i strålkastaren medger dessutom ett lågt antal armaturer med ett armaturavstånd på en och en halv gånger väggavståndet, vilket möjliggör avsevärda besparingar i kombination med den låga strömförbrukningen. Naturligtvis kan armaturerna även ljusregleras med hjälp av DALI och bakkantsdämpteknik.

Tekniska egenskaper hos ERCOs Pantrac
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Bred- eller djupstrålande
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K - 4000K
Hölje och arm: Gjuten aluminium, pulverlackerad: vit
Driftdon: Fas- eller DALI-reglerbar

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(4100 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Med briljant, perfekt jämnt ljus får Pantrac väggar och tak att stråla. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Den mest prestigefulla typen av belysning: Pantrac från ERCO ger mycket effektiv och jämn bred belysning av tak och väggar. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.