Doelgericht licht voor efficiënte straatverlichting De buitenruimtearmaturen Lightmark en Visor van ERCO

Doelgericht licht voor efficiënte straatverlichting De buitenruimtearmaturen Lightmark en Visor van ERCO  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, februari 2015. Bij de verlichting van wegen, open terreinen of entrees staat naast maximale efficiency vooral het visual comfort op de voorgrond. De nieuwe buitenruimtearmaturen Lightmark en Visor van ERCO voldoen op het hoogste niveau aan deze vereisten - en dat met slechts 6 watt. Bovendien staan ze in voor een architectonische, modulaire vormentaal die terughoudend in iedere omgeving integreert. Terwijl Lightmark zijn licht over een groot oppervlak uit een rechthoekig blok afgeeft, is Visor door zijn ronde lichtuittredingsvlak gevormd. Of het nu als façade- of bolderarmatuur is: bij daglicht voegen alle varianten zich decent in de betreffende context van de ruimte en blijven de lichtbronnen discreet verborgen.

Als vrij positioneerbare bolderarmaturen bieden Lightmark en Visor overal in de buitenruimte oriëntatie: op looppaden, parkeerplaatsen en terrassen. Voor de verlichting van wegen langs muren of gebouwen zijn daarentegen de betreffende wandinbouwarmaturen van deze beide buitenruimteprogramma's een elegant, natuurlijk werkend alternatief. In de façade geïntegreerd, verdwijnen ze dankzij hun grafische vormgeving alsmede het vlakke oppervlak naar de achtergrond en brengen daardoor de architectuuromgeving in de focus van de waarneming. Net zo vanzelfsprekend verschijnt het licht zelf uitsluitend op het gewenste doeloppervlak - en vermijdt dankzij de Dark Sky-technologie strooilicht boven de horizon.

Veel licht met weinig armaturen
Lightmark en Visor maken indruk door hun enorme efficiency. Beide armaturen vallen op door een zeer gelijkmatige lichtverdeling die, afhankelijk van de uitvoering, meer in de diepte - bijvoorbeeld voor pleinen - of meer in de breedte - voor straatverlichting - effect sorteert. Op die wijze zijn bij de Lightmark vloerwasher armatuurafstanden tot en met 5,50 meter, bij Visor zelfs afstanden tot en met zes meter mogelijk - en dat bij de energiebehoefte van slechts zes watt aansluitvermogen. Opdrachtgevers besparen daarmee niet alleen op stroomverbruik, maar ook het aantal benodigde armaturen kan tot een minimum worden gereduceerd. Dankzij de ERCO LED-technologie worden daarnaast de onderhoudskosten geminimaliseerd.
De zachte gradiënt van de lichtbundel levert bij beide varianten bovendien een bijdrage aan het zeer goede visual comfort. Bijna vanzelfsprekend: dankzij de Dark Sky-technologie geven de nieuw ontwikkelde buitenarmaturen geen strooilicht boven de horizon af.

Modulair systeemdesign voor maximale compatibiliteit
De robuuste bolderarmaturen van geëpoxeerd aluminiumgietwerk met hun consequent geometrische basisvormen kunnen qua vormgeving als autonome architectuurelementen in de buitenruimte worden ingezet. Dankzij hun markante lichtuittredingsvlakken krijgen ze een geheel eigen karakter, zonder zich op de voorgrond te dringen. Met Lightmark en Visor zet ERCO zijn principe van het systeemdesign door om de gebruiker talloze combinatiemogelijkheden van de families onderling te bieden.

Technische eigenschappen van Lightmark en Visor

ERCO lenzensysteem: Spherolit-lenzen, lichtverdelingen: breed stralend of
diep stralend, 6 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar
Huis: Corrosiebestendig aluminiumgietwerk, no-rinse behandeling van het oppervlak, Graphit m 2-voudig gecoat
(3490 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
 
Afbeelding 2 / Download HiRes
De LED-buitenruimtearmatuur Visor is verkrijgbaar als bolder- zowel als wandinbouwarmatuur. Beide hebben ze het hoge visual comfort gemeen. Foto: ERCO

Afbeelding 3 / Download HiRes
 
Afbeelding 4 / Download HiRes
Of het nu als bolder of voor wandinbouw is: de rechthoekige LED-buitenruimtearmatuur Lightmark verlicht met zijn krachtige licht op efficiënte wijze wegen en pleinen. Foto: ERCO

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.