Riktat ljus för effektiv gångvägsbelysning - ERCOs utomhusarmaturer Lightmark och Visor

Riktat ljus för effektiv gångvägsbelysning - ERCOs utomhusarmaturer Lightmark och Visor  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2015. Det är framför allt den visuella komforten som står i förgrunden vid belysning av gångvägar, öppna ytor och entréer, förutom maximal effektivitet. De nya utomhusarmaturerna Lightmark och Visor från ERCO uppfyller dessa krav på högsta nivå - med bara 6 watt. Samtidigt står de för ett arkitektoniskt, modulärt formspråk, som integreras i varje omgivning på ett återhållet sätt. Medan Lightmark låter ljuset flöda ur ett rätblock, karaktäriseras Visor av sin runda ljusöppning. Både som fasad- och pollararmatur flyter alla modeller diskret in i alla rumsliga sammanhang i dagsljus, och ljuskällorna förblir diskret dolda.

Som fritt uppställbara pollararmaturer erbjuder Lightmark och Visor orientering överallt utomhus: längs gångvägar, på parkeringsplatser och terrasser. För belysning av gångvägar längs murar eller byggnader är däremot de infällda väggarmaturerna i dessa båda utomhusprogram ett elegant och självklart alternativ. De integreras i fasaden, håller sig diskret i bakgrunden tack vare sin grafiska utformning och jämna yta och sätter följaktgligen den omgivande arkitekturen i fokus för varseblivningen. Lika självklart blir själva ljuset som bara faller på den yta som önskas belyst - vilket sker utan spill-ljus ovanför horisontallinjen med hjälp av Dark Sky-teknik.

Mycket ljus med få armaturer
Lightmark och Visor imponerar genom sin otroliga effektivitet. Båda armaturerna utmärker sig genom en mycket jämn ljusfördelning, som beroende på modell lyser mer i djupled - till exempel för torg - eller mer på bredden - för gångvägsbelysning. Med Lightmark mark-washers är armaturavstånd på upp till 5,50 meter möjliga, med Visor avstånd på ända upp till sex meter - med en ansluten effekt på bara sex watt. Byggherrar sparar därför inte bara in på strömförbrukningen, utan även antalet armaturer kan hållas på ett minimum. Tack vare LED-tekniken från ERCO minimeras dessutom underhållskostnaderna.
Ljuskäglans mjuka gradient bidrar dessutom till mycket god visuell komfort hos båda modellerna. Nästan självklart är att de nyutvecklade utomhusarmaturerna tack vare Dark Sky-tekniken inte avger något spill-ljus ovanför horisontalplanet.

Modulär systemdesign för maximal kompatibilitet
De robusta pollararmaturerna av pulverlackerad pressgjuten aluminium med sina konsekvent geometriska grundformer kan användas som estetiska arkitekturdetaljer utomhus. Tack vare sina iögonfallande ljusöppningar får de en självständig karaktär, utan att ta för mycket uppmärksamhet. Med Lightmark och Visor fullföljer ERCO sin princip för systemdesign, för att erbjuda användaren många olika kombinationsmöjligheter mellan familjerna.

Tekniska egenskaper hos Lightmark och Visor
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, ljusfördelningar: bredstrålande eller
djupstrålande, 6 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000 resp. 4000K
Driftdon: Omkopplingsbart
Armaturhus: Korrosionsbeständig gjuten aluminium, ytbehandling No-Rinse, Graphit m dubbelt pulverlackerat
(3500 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
 
2 / Download HiRes
LED-utomhusarmaturen Visor finns som pollararmatur och infälld väggarmatur. De har båda lika god visuell komfort. Foto: ERCO

3 / Download HiRes
 
4 / Download HiRes
Både som pollare och vid infällning i vägg belyser den rektangulära LED-utomhusarmaturen Lightmark effektivt gångvägar och torg med sitt kraftfulla ljus. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.