Enkel montering, differentierad belysning: Compar utanpåliggande takarmaturer från ERCO

Enkel montering, differentierad belysning: Compar utanpåliggande takarmaturer från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, juli 2017. Den enkla vägen till perfekt ljus: Med Compar Square utanpåliggande takarmaturer presenterar ERCO äkta problemlösare. Den innovativa, linjära ljusteknik som kännetecknar den högkvalitativa och mångsidiga Compar-serien av infällda armaturer har placerats i ett kompakt armaturhus som möjliggör rationell montering i alla typer av tak. Nu kan både nya och befintliga förvaltningsbyggnader belysas på ett differentierat och ergonomisk sätt hela vägen från receptionen till kontorsarbetsplatsen.

Dagens kontorsytor formas enligt två stora trender som gör att utanpåliggande takarmaturer av hög kvalitet allt mer hamnar i fokus. Den ena trenden är nybyggen med nakna, termiskt aktiverade betongtak och den andra är att befintliga byggnader renoveras och får ny utformning och funktion, ofta utan hängande innertak. Men detta är bara ett par av alla de användningsscenarier som möjliggörs med kompakta, utanpåliggande armaturer med energieffektiv och exakt ljusteknik, som nya Compar Square. Lösningarna är både estetiska och kostnadseffektiva.

Tre effekttal och fyra ljusfördelningar
Tack vare den linjära ljustekniken från Compar-seriens infällda armaturer har Compar Square utanpåliggande armaturer fått fyra mycket exakta och effektiva ljusfördelningar. Ljusfördelningarna wide flood och oval wide flood för belysning av arbetsplatser enligt gällande normer samt ljusfördelningarna extra wide flood och oval flood som tillåter mycket kostnadseffektiva armaturavstånd och därför lämpar sig för energieffektiv belysning av kommunikationsytor, biutrymmen och korridorer. Compar-armaturerna har 30° optisk cut-off som generellt ger mycket hög visuell komfort. Bländskyddsrastret finns i svart eller silver/högblank.

Förutom fyra ljusfördelningar har Compar Square-systemet även tre effekttal. Därmed kan planeraren anpassa ljusflödet till olika takhöjder eller delar av rum med olika funktioner. Ljusflödet täcker ett intervall från 1260lm upp till hela 4920lm, vilket gör att Compar Square utanpåliggande armaturer även kan användas för belysning av rum med högt i tak.

Kompakt, elegant och optimalt tempererad
De högeffektiva LED-ljuskällorna håller sig svala tack vare det kompakta armaturhuset av aluminiumgjutgods. En avancerad värmehantering skapar optimala driftsförhållanden, både för själva LED-modulerna och för driftselektroniken i utrymmet mellan modulerna. Detta tillsammans med noga utvalda komponenter säkerställer att armaturerna utnyttjar LED-ljuskällornas höga ljusflödesbibehållning fullt ut.

Det eleganta armaturhuset är pulverlackerat i vitt och endast 64mm högt vid en sidlängd på 200mm. ERCOs konstruktörer har lagt stor vikt vid att armaturen ska kunna monteras rationellt. Armaturen monteras på en separat monteringsdosa och kan justeras +/-3° i efterhand för perfekt inriktning. För dragning av utanpåliggande ledningar finns distansbitar som tillbehör.

Urval med system
I linje med ERCO armatursystematik kan även Compar Square fås med ljusfärgerna varmvitt (3000K) och neutralvitt (4000K). Utöver omkopplingsbara driftdon erbjuder ERCO även driftdon som är reglerbara med dämpteknik samt utföranden med DALI-gränssnitt. Därmed ger Compar Square alla planerare och användare en logisk, flexibel och kraftfull verktygslåda för rumstyper som kräver utanpåliggande montering av armaturerna.


Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Linssystem av optisk polymer, kollimatoroptik av optisk polymer, ljusfördelningar: wide flood, extra wide flood, oval flood och oval wide flood
ERCO LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K resp. 4000K
Bländskyddsraster: Plast, silver eller svart
Hölje: Aluminiumgjutgods, plast
Montering: Utanpåliggande takmontering, justerbar i efterhand
Driftdon: On/off, reglerbar (framkantsdämpning) eller DALI
(4372 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Med sitt kompakta och eleganta armaturhus kan Compar Square utanpåliggande takarmatur monteras rationellt i massiva tak eller i samband med moderniseringar för att uppnå en effektiv och högkvalitativ belysning.
© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Med Compar Square utanpåliggande takarmaturer kan kontor, kommunikationsytor och biutrymmen i förvaltningsbyggnader belysas differentierat, effektivt och enligt gällande normer.
© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.