ERCO - Service - Persberichten - Site, de ERCO strijklichtwallwasher voor de buitenruimte: wandstructuren plastisch in scène zetten -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Site, de ERCO strijklichtwallwasher voor de buitenruimte: wandstructuren plastisch in scène zetten

Site, de ERCO strijklichtwallwasher voor de buitenruimte: wandstructuren plastisch in scène zetten  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, januari 2015. Met verticale verlichting in de buitenruimte wordt de rol van licht als vierde dimensie in de architectuur bijzonder duidelijk - het vormt en modelleert in hoge mate het nachtelijke stadsbeeld. Met de nieuwe strijklichtwallwasher Site biedt ERCO een oplossing voor façadeverlichting van het hoogste technische niveau: de robuuste vloerinbouwarmatuur zorgt voor de contouren van de meest verfijnde materiaalstructuren van de architectuur van de façaden. Met tot dusver ongekende precisie en gelijkmatigheid houdt het lichtwerktuig de belofte van het leidmotief van ERCO: „light digital".

Verticale verlichting, één van de sterke punten van de armaturenfabrikant, ERCO, is bij uitstek geschikt om de specifieke kwaliteiten van de architectuur te accentueren en hun ruimtelijke effect vorm te geven. Strijklicht is een speciaal soort verticale verlichting voor een bijzonder plastisch effect van de wanttexturen: het plaatst structuur en stoffelijkheid van historische gebouwen of buitengewone façaden markant op de voorgrond.

Strijklicht markeert oppervlaktestructuren en materialen
Voor een opvallende enscenering van wandstructuren en façaden heeft ERCO met de vloerinbouwarmatuur Site een efficiënt en lichttechnisch uiterst gespecialiseerd lichtwerktuig ontwikkeld. De nieuwe LED-wallwasher genereert een gelijkmatig strijklicht dat zelfs de meest verfijnde structuren van de façade plastisch accentueert. De specifieke materiaaleigenschappen van natuursteen, beton, tegels of hout worden met reliëf naar voren gehaald, zodat een vrijwel haptische indruk ontstaat. Het resultaat is een helder en verblindingsvrij beeld van de façade, waarvan de bijzonderheden in het donker optimaal zichtbaar worden. In tegenstelling tot gangbare wallwashers, die façaden eerder in een wit licht dompelen, genereert Site levendige, indrukwekkende licht- en schaduweffecten. Daarbij zorgt de verlichting die vrij is van strooilicht, voor optimaal visual comfort zonder storende verblindingen. De op deze wijze geoptimaliseerde waarnemingsomstandigheden leiden de blik naar architectonische details.

Efficiency
De vloerinbouwarmatuur Site voegt zich onopvallend naar de omgeving en genereert in de buurt van de façade op effectieve wijze strijklicht. Ook bij een plaatsing van max. 30 centimeter afstand dicht op de wand genereert Site een precieze lichtbundel dankzij een asymmetrische lichtverdeling. Om het perfecte strijklichteffect te genereren kunnen bij de inbouw opgetreden oneffenheden in de montage worden gecompenseerd: de lichttechniek kan tot een richthoek van tien graden comfortabel in beide richtingen worden gezwenkt. Een voor strijklicht geoptimaliseerde LED-lensoptiek staat bovendien brede armatuurafstanden toe bij een gelijkblijvend homogene lichtverdeling op het verticale vlak. Op die manier kan met weinig armaturen een indrukwekkend effect worden verkregen. Het strijklicht zorgt naast zijn enscenerende eigenschappen voor een efficiënte verlichting van de buitenruimte. Daardoor is Site niet alleen een sfeervolle façadeverlichting, maar gooit ook hoge ogen voor wat betreft een gering stroomverbruik en spaarzaamheid.

Effectieve LED-lichttechniek
Als speciale vorm van verticale verlichting vereist strijklicht een lineaire lichtbron. Daarom zijn de door ERCO vervaardigde LED-printplaten voor façade-washing bandvormig ontworpen. De krachtige lichttechniek met een gering stroomverbruik wordt ook in de strijklichtwallwasher Site door zelf ontwikkelde collimatoren ondersteund. Deze, verantwoordelijk voor de tot dusver ongeëvenaarde precisie bij het accentueren van texturen, veredelen de hoogvermogen-LED's.


Comfortabele handling en maximale stabiliteit
De corrosievrije buitenruimtearmatuur Site kan, naar keuze in een inbouwhuis van kunststof of met bevestigingsset in holle vloeren geïntegreerd, op comfortabele wijze worden geïnstalleerd. Voor de compensatie van oneffenheden in de vloer kan de lichttechniek met 10 graden worden gezwenkt om het perfecte strijklichteffect te genereren. Bovendien valt zijn stabiliteit op: hij kan met 2 ton worden overreden.

Technische eigenschappen van Site
ERCO lenzensysteem: Softec-lens
Lichtverdeling: Strijklichtwallwashers
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen 
kern-printplaat,
lichtkleuren: warmwit of neutraalwit
Beschermingsgraad: IP68
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Kunststof, zwart
(4604 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
De voor strijklichtwallwashing geoptimaliseerde LED-lensoptiek maakt het gebruik van Site met bijzonder brede armatuurafstanden mogelijk bij gelijkblijvende homogene lichtverdeling.
Foto: ERCO

Afbeelding 2 / Download HiRes
Met Site vloerinbouwarmaturen worden façaden van gebouwen vrijwel haptisch waargenomen. Indrukwekkend en efficiënt ensceneert het strijklicht de structuur van buitenfaçaden. Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming