Litet elegant ljusverktyg utomhus: Kona XS strålkastare, washer och wallwasher från ERCO

Litet elegant ljusverktyg utomhus: Kona XS strålkastare, washer och wallwasher från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, april 2017. Med Kona XS presenterar ERCO en ny armaturfamilj för utomhusbruk, som fulländar produktprogrammet inom området små dimensioner och låga effekter. Den lilla storleken innebär dock inget kompromissande med kvaliteten hos Kona XS. Ljustekniken och den robusta konstruktionen uppfyller professionella krav från arkitekter, ljusplanerare, landskaps- och stadsplanerare.

Det finns många situationer vid belysning av privat och offentlig utemiljö, där små och exakta ljusverktyg efterfrågas snarare än stor effekt. Det gäller särskilt i urbana omgivningar vid ljussättning av trädgårdar, parker och föremål kring byggnader. I regel kan krav som avbländning eller flexibilitet tillgodoses enklare i sådana tillämpningar med hjälp av flera små armaturer än med några få stora. För sådana uppgifter har ERCO utvecklat den nya produktfamiljen Kona XS. Denna utomhusstrålkastare, den minsta i ERCO Program, koncentrerar sig på det väsentliga, är effektiv, robust och mycket enkel att hantera i planering och användning.

Med fokus på det viktigaste
Kona XS liknar sin större kusin i armaturfamiljen Kona. Den moderna, koniska formen på armaturhuset av högkvalitativ gjuten aluminium ger ett diskret och ändå självständigt intryck. Den är mycket tålig och hållbar med sin i flera lager pulverlackerade yta, är lätt att vårda och passar för användningsområdet, självklart dammtät och vattenskyddad enligt IP65. Den solida leden med invändig ledningsdragning kan fixeras när den riktats, monteringen sker på en vridbar monteringsdosa.

Exakt och kostnadseffektiv ljusutformning
Alla armaturer i familjen Kona XS är utrustade med mycket effektiv Spherolit-LED-optik. De erbjuder följaktligen den speciella ljuskvalitet och olika ljusfördelningar att välja mellan, vilket planerare förväntar sig från ERCO: strålkastare från narrow spot och spot till flood, washers med den rotationssymmetriska ljusfördelningen wide flood och linswallwashers med den asymmetriska ljusfördelningen wallwash - för jämn belysning av vertikala ytor. Enligt armatursystematiken hos ERCO finns dessa ljusfördelningar i ljusfärgerna varmvitt (3000K) och neutralvitt (4000K), och olika effekttal ger ytterligare möjligheter i gestaltningen. Kona XS möjliggör med detta en exakt och kostnadseffektiv ljussättning utomhus, utan att avstå från det magiska nattmörkret.


Tekniska egenskaper
Linssystem från ERCO: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer, ljusfördelningar: narrow spot, spot, flood, wide flood, wallwash
LED-modul från ERCO: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K resp. 4000K
Armaturhus: Gjuten aluminium, IP65, med No-Rinse-ytbehandling, dubbelt pulverlackerad, Graphit m
Montering: Monteringsdosa, vridbar 240°, gjuten aluminium, invändig ledningsdragning
Driftdon: On/off
(3181 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Den minsta strålkastaren för utomhusbruk i ERCO Program koncentrerar sig på det väsentliga: Kona är effektiv, robust och användarvänlig.

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Kona XS liknar sin större kusin i armaturfamiljen Kona. Den moderna, koniska formen på armaturhuset av högkvalitativ gjuten aluminium ger ett diskret och ändå självständigt intryck.

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.