Ett kontor att trivas i - LED-belysning för en advokatbyrå

Ett kontor att trivas i - LED-belysning för en advokatbyrå  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Kontorsbyggnaden "The Soloist" i centrala Belfast har ritats av den norska arkitekten Niels Torp och invigdes sommaren 2014. En inglasad arkad förbinder de båda byggnadsdelarna och skapar samtidigt en markant siktaxel ut mot gatan. Denna lösning gör att inomhusmiljön upplevs mycket ljus och öppen.
För att ge medarbetarna optimal visuell komfort satsade advokatbyrån Pinsent Masons på högkvalitativ LED-belysning från ERCO i sina kontorslokaler. För ljuskonceptet valde planerarna extremt effektiva armaturer med låg energianvändning och lång livslängd. Dessa armaturer levererar samtidigt en hög belysningsnivå och mycket konsekvent färgåtergivning. På platser där personalen arbetar koncentrerat ger de infällda takarmaturerna Quadra en bländfri grundbelysning och ett behagligt ljusintryck vid skrivborden. Med sin ovala ljusfördelning ger Quadra armaturerna dessutom gångpassagerna ett perfekt anpassat ljus. Compact downlights och Nadir infällda golvarmaturer används målinriktat för att understryka arkitekturens karaktär. Med stämningsfulla ljusaccenter ljussätter dessa armaturer pelare och andra enskilda arkitekturdetaljer. I receptionsområdet ser Quintessence wallwashers till att den träklädda väggens ådringar kommer till sin rätt. Med LED-ljusverktyg från ERCO lyckades man uppfylla samtliga krav som ställdes på kontorsbelysningen. Resultatet blev en produktiv arbetsplats med representativ karaktär.

Projekt: Kontorsbelysning för en advokatbyrå, Belfast
Byggherre: Pinsent Masons
Arkitekter: Niels Torp, Oslo (utkast), WDR & RT Taggart, Belfast (utförande), Todd Architects, Belfast (inredning)
Ljus: Semple McKillop, Belfast
Elplanering: Thomas Graham + Neil Graham, A.E.M., Belfast
Invigning: Maj 2014
Produkter: Quadra, Nadir, Compact, Quintessence, Zylinder, Optec
Foto: Frieder Blickle, Hamburg

(1958 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.