Leverantör av ljuslösningar flyttar till nya kontorslokaler - med belysning från ERCO

Leverantör av ljuslösningar flyttar till nya kontorslokaler - med belysning från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

En leverantör av ljuslösningar i Singapore har flyttat till nya kontorslokaler. Det genomtänkta ljuskonceptet i de nya lokalerna baseras på fyra armaturfamiljer från ERCO. Briljant LED-ljus förstärker företagets brandgula färg och gör den självlysande.

Lux betyder "ljus" på latin. I samband med ljusplanering är lux en enhet som anger hur mycket ljus som faller på en yta i fotometriskt avseende. Ett ledande planeringskontor i Singapore har valt det innehållsrika begreppet som företagsnamn i kombination med det engelska ordet "Light".

Nya kontor för en ledande leverantör av ljuslösningar
LuxLight Pte Ltd (Rexel Group) är en leverantör av professionell arkitekturbelysning med säte i Singapore. Företaget levererar ljuslösningar för hotell och semesteranläggningar liksom för industri och institutioner. Inte bara lokalt, utan till en mängd länder i regionen som t.ex. Indonesien, Malaysia, Indien, Sri Lanka och Maldiverna. LuxLight har nyligen flyttat till nya kontorslokaler som belyses med ljusverktyg från ERCO.

Orange som CI-färg - förstärkt med LED-belysning
LuxLights Corporate Design syns redan utanpå byggnaden. Brandgula linjer lyser på den i övrigt vita fasaden. Denna färgsättning fortsätter inne på kontoret. Framför de mestadels vita väggarna och möblerna pockar rumsavdelare, pärmar, olika tillbehör och andra brandgula föremål på uppmärksamheten. Eftersom lokalerna huvudsakligen belyses med en varmvit ljusfärg på 3000K som har en relativt stor andel i det röda spektralområdet, blir ytorna med den brandgula färgen ännu mer iögonfallande. För LuxLight var det viktigt att de generöst tilltagna kontorslokalerna upplevs som spatiösa. För att nå detta mål hålls innertaket så neutralt som möjligt medan väggarna får en vertikal belysning. Dessutom har LuxLight lagt stor vikt vid de olika utrymmenas funktioner vid belysningsplaneringen. Denna ansats baseras på erfarenheten att enskilda sysslor, som t.ex. att "koncentrera sig", "kommunicera" eller "representera", gynnas av speciellt anpassat ljus.

Detaljerat ljuskoncept med fyra armaturfamiljer från ERCO
Ljuskonceptet som valts för LuxLight har förverkligats med fyra armaturfamiljer från ERCO - Skim, Quintessence, Compact och Pollux. Trots att armaturerna inom en produktfamilj konfigurerats specifikt för ett visst ändamål skapar armaturernas diskreta formspråk och den exakt avstämda ljuskvaliteten ett enhetligt totalintryck. Följande två exempel illustrerar ljuskonceptets detaljlösningar: För allmänbelysningen i den stora kontorslokalen används Skim infällda takarmaturer som monterats vid sidan av skrivborden. Dessa armaturer har ljusfördelningen wide flood, 28W anslutningseffekt och ett ljusflöde på 2790lm. En fördel med denna belysning är att ansikten får en balanserad ljusfördelning som underlättar kommunikationen mellan medarbetarna. Den jämna belysningen av presentationsväggarna i mötesrummet kommer från Quintessence infällda takarmaturer med ljusfördelningen wallwash, 18W anslutningseffekt och ett ljusflöde på 1800lm. Den vertikala belysningen skapar samtidigt en öppen och generös inramning för möten av olika slag.

Projektdata
Projekt: LuxLight Pte Ltd (Rexel Group), Singapore/Singapore
Byggherre: LuxLight Pte Ltd (Rexel Group), Singapore/Singapore
Fotografi: Sebastian Mayer, Berlin/Tyskland

Produkter: Compact, Pollux, Quintessence, Skim
Fotoinformation: © ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer

(3941 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
8 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer
9 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Sebastian Mayer

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.