ERCO - Service - Persberichten - Regionale delicatessen, smakelijk gepresenteerd: Casa Tió, Barcelona -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Regionale delicatessen, smakelijk gepresenteerd: Casa Tió, Barcelona

Regionale delicatessen, smakelijk gepresenteerd: Casa Tió, Barcelona  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Hoe zorgt licht voor de optimale enscenering van levensmiddelen? Een goede kleurweergave is met name voor de aantrekkelijke enscenering van vleesproducten van cruciaal belang. In het nieuwe filiaal van de delicatessenketen Casa Tió in Barcelona presenteren LED-lichtwerktuigen van ERCO regionale delicatessen op verse en smakelijke wijze.

De naam Casa Tió is van een kleine keten van delicatessensupermarkten in en rondom Barcelona, waarvan het assortiment vooral bestaat uit vleesspecialiteiten, zoals melk, kaas, eieren en wijn, uit de regio Catalonië. Voor het in 2015 geopende filiaal aan de Avinguda Borbó in het centrum van Barcelona werd een volledig nieuw interieurdesign ontwikkeld als prototype voor andere Casa Tió-filialen. Daarbij hoort een verlichtingsconcept met ERCO LED-lichtwerktuigen, verdeeld in zones, dat de maximale flexibiliteit biedt met slechts een enkele armaturenfamilie. Onder het compleet in het zwart gehouden plafond van de winkelruimte werden zwarte Optec spots aan zwarte ERCO spanningsrails gemonteerd - vrijwel onzichtbaar voor de klanten van de delicatessenwinkel worden de aangeboden artikelen en producten op die manier perfect gepresenteerd.

Comfortabele oriëntatie in de ruimte: gedifferentieerde waarnemingshiërarchieën
De basis voor het lichtconcept is de op de waarneming gerichte verlichtingsfilosofie volgens Richard Kelly die licht voor een kwalitatieve lichtplanning in drie categorieën verdeelt - licht om te kunnen zien, licht om naar iets te kijken en licht om te bekijken. Accentlicht, het licht om naar iets te kijken, plaatst objecten en individuele, ruimtelijke zones nadrukkelijk op de voorgrond en laat het andere eerder in de duisternis, zodat gedifferentieerde waarnemingshiërarchieën de oriëntatie in de ruimte vereenvoudigen. Het zwarte plafond van het nieuwe Casa Tió-filiaal verdwijnt compleet uit het zicht van de klant. Zo ook de zwarte spanningsrails, waaraan Optec spots flexibel worden uitgelijnd - de delicatessen van Casa Tió komen door het licht daarentegen in het middelpunt van de aandacht te staan.

Natuurlijke kleurweergave als kwaliteits- en autonoom kenmerk: ERCO LED-spots voor precisie en sprankeling
Ongeveer 70 procent van het assortiment van Casa Tió bestaat uit vleeswaren - fijne ham en worsten, vers vlees van kip, eend, gans, konijn, varken, lam, kalf en rund, geportioneerd en gevacumeerd, kant-en-klaar verpakt. Om de klanten te helpen tussen de verschillende soorten en producten een onderscheid te maken en deze in het gedistingeerde interieur professioneel en smakelijk te ensceneren, was een zo natuurgetrouw mogelijke kleurweergave een belangrijk onderwerp bij de lichtplanning van de nieuwe winkels. De gebruikte ERCO LED-lichtwerktuigen - Optec spots 24W in warmwit 3000K - karakteriseren de best mogelijke kleur- en materiaalweergave (Ra ≥ 90), als autonoom kenmerk. Met de lichtsterkteverdeling flood zorgen ze voor een goede algemene verlichting in de winkel; met lichtsterkteverdeling oval flood verlichten ze de producten op houten schappen en koelkasten aan de zijkant.

Groot visual comfort dankzij verblindingsvrije verlichting: kwalitatieve lichtplanning met lichtwerktuigen van ERCO
Een elegant donkerrood is een onderdeel van de Corporate Identity van Casa Tió. In de nieuwe filialen werden wandoppervlakken en de vloer in deze rode tint geschilderd. De rood gelakte vloer vormde een andere uitdaging bij de lichtplanning: om maximaal visual comfort voor de klanten te waarborgen en ongewenste lichtreflecties op het gelakte oppervlak en daarmee gepaard gaande verblindingseffecten te vermijden, werden Optec spots in warmwit met 24W en lichtsterkteverdeling oval flood zodanig uitgelijnd dat ze uitsluitend de schappen en koelkasten aan de zijkant verlichten, maar niet op het vloeroppervlak stralen.
De hedendaagse en hoogwaardige interieurinrichting alsmede de verlichting van de delicatessenfilialen onderstreept de kwaliteit van de aangeboden artikelen en producten, en tegelijkertijd de natuurlijke herkomst van het merk. Licht, vriendelijk, overzichtelijk: de nieuwe winkel van Casa Tió in Barcelona is een rolmodel voor de hedendaagse, aantrekkelijke presentatie van artikelen in het premium levensmiddelensegment.


Projectgegevens
Project: Casa Tió, Barcelona / Spanje
Fotografie: Sebastian Mayer, Berlijn / Duitsland

Producten: Optec
Fotoverwijzing: © ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Sebastian Mayer

(4670 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 8 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 9 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 10 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming