Regionala delikatesser, vackert exponerade: Casa Tió, Barcelona

Regionala delikatesser, vackert exponerade: Casa Tió, Barcelona  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Hur kan ljus framhäva livsmedelskvalitet? God färgåtergivning är mycket viktig för tilltalande ljussättning av framför allt köttprodukter. I den nya butiken som delikatesskedjan Casa Tió öppnat i Barcelona används LED-ljusverktyg från ERCO för att ljussätta de regionala delikatesserna på ett fräscht och tilltalande sätt.

Casa Tió är en liten kedja av delikatessbutiker i och kring Barcelona, vars sortiment består av främst köttspecialiteter och även mjölk, ost, ägg och vin från Katalonien. För butiken som öppnades 2015 på Avinguda Borbó i centrum av Barcelona utvecklades ett helt nytt interiörkoncept som prototyp för ytterligare Casa Tió-butiker. Där ingår ett belysningskoncept för olika rum i rummet med LED-ljusverktyg från ERCO, som ger maximal flexibilitet från en enda armaturfamilj. Under det helt svarta taket i butikslokalen är Optec strålkastare med svarta armaturhus monterade på svarta strömskenor från ERCO, mer eller mindre osynliga för kunderna i delikatessbutiken. Det ger en perfekt ljussättning av utbudet av varor och produkter.

Bekväm orientering i rummet: Det viktigaste framhävs mest
Grunden för ljuskonceptet är anpassningen efter människans uppfattningsförmåga enligt Richard Kelly, som delar in ljus i en kvalitativ ljusplanering i tre kategorier - allmänljus, accentljus och dekorativt ljus. Accentljus betonar föremål och vissa delar av rummet och låter belysningen av annat vara mer dämpad. Det innebär att det viktigaste framhävs mest för att underlätta orienteringen i rummet. Kunderna lägger inte märke till det svarta taket i den nya Casa Tió-butiken, och inte heller de svarta strömskenorna, där Optec strålkastare är flexibelt monterade - delikatesserna hos Casa Tió drar till sig hela uppmärksamheten tack vare ljuset.

Naturlig färgåtergivning framhäver kvaliteten och det unika: LED-strålkastare från ERCO för precision och briljans
Ca 70% av sortimentet hos Casa Tió består av köttprodukter - skinka och korv, färskt kött från höns, anka, gås, kanin, svin, lamm, kalv och nöt, portions- och vakuumförpackat. Naturtrogen färgåtergivning var en viktig faktor i ljusplaneringen för de nya butikslokalerna. Dels underlättar det för kunderna att välja mellan olika produkter och dels ger det en professionell och tilltalande ljussättning av varorna i den exklusiva interiören. De LED-ljusverktyg från ERCO som används - Optec strålkastare 24W i varmvitt 3000K - kännetecknas av bästa möjliga färg- och materialåtergivning (Ra ≥ 90). Med ljusfördelningen flood ger de en god allmänbelysning i butiken, och med ljusfördelningen oval flood belyser de produkterna i trähyllor och kylskåp.

God visuell komfort tack vare bländfri belysning: Kvalitativ ljusplanering med ljusverktyg från ERCO
Elegant mörkrött är en del av Casa Tiós Corporate Identity. I den nya filialen målades väggarna och golvet i denna röda ton. Det rödlackerade golvet utgjorde ytterligare en utmaning i ljusplaneringen. För att garantera maximal visuell komfort för kunderna och undvika oönskade ljusreflexer på den blanka ytan och bländningseffekter av dem, är Optec strålkastare i varmvitt med 24W och ljusfördelningen oval flood riktade bara mot hyllorna och kylskåpen på sidorna, men inte mot golvytan.

Den tidsenliga och exklusiva inredningen och belysningen av delikatessbutiken understryker kvaliteten hos varorna och även varumärkets naturlighet. Den ljusa, varma och översiktliga gestaltningen av Casa Tiós nya butik i Barcelona är ett exempel på hur tilltalande varuexponering kan utformas i exklusiva livsmedelsbutiker.


Projektdata
Projekt: Casa Tió, Barcelona / Spanien
Fotografi: Sebastian Mayer, Berlin / Tyskland

Produkter: Optec
Fotoinformation: ERCO GmbH, www.erco.com, fotograf: Sebastian Mayer

(4384 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
8 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
9 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
10 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.