ERCO - Service - Persberichten - Black Swan - Banketbakkerij in Peking ensceneert gourmettaarten met LED-verlichting -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Black Swan - Banketbakkerij in Peking ensceneert gourmettaarten met LED-verlichting

Black Swan - Banketbakkerij in Peking ensceneert gourmettaarten met LED-verlichting  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Zwarte zwanen komen zelden voor, zo wordt verteld. In Peking echter sinds kort niet meer, ook wanneer ze daar uit suikerwerk bestaan: de onlangs geopende banketbakkerij „Black Swan" biedt fijn gebak van het hoogste niveau. Ze worden gepresenteerd in een interieur dat door een besneeuwd winterlandschap is geïnspireerd - met contrastrijke verlichting door Optec spots van ERCO.

Het is bekend dat de eetculturen in Europa en in Azië zeer verschillend zijn. Dat geldt ook voor de hoge kunst van het banketbakkersvak. In Azië zijn weelderige versieringen uiterst belangrijk: anders dan in Europa zou een gast op een feestelijke gebeurtenis eerder een gekochte, gedecoreerde taart aanbieden, dan zelfgemaakt en daardoor wellicht niet geheel perfect gebak. De taarten van banketbakkerij Black Swan in Peking sorteren een bijna adembenemend effect. In overeenstemming met de naam worden de zoete kostbaarheden onder andere met zwanen van suikerglazuur opgemaakt. Hun contouren zijn zwierig en filigraan, alsof ze uit de veer van een kaligraaf afkomstig zijn.

Banketbakkerij in Peking met opzienbarende taarten.
Black Swan is het nieuwe luxemerk van Holiland, een bakkerijketen in China. Onlangs werd het eerste filiaal in Peking geopend. Het assortiment bestaat hoofdzakelijk uit exclusief, fijn gebak tot en met bruiloftstaarten bestaande uit meerdere verdiepingen. Terwijl de taarten in vitrines de begerige blikken van de fijnproevers naar zich toe trekken, kunnen de klanten ook prijsvriendelijker banket rechtstreeks uit de schappen halen. Het gebak wordt om mee te nemen in prachtige dozen verpakt of wordt op locatie in het lunchroomgedeelte geconsumeerd.

Een Corporate Design vergelijkbaar met de Chinees landschapsschilderkunst
Het merk Black Swan verrast met een Corporate Design met een poëtische uitstraling. Het logo bestaat uit twee zwarte zwanen tegen een witte achtergrond. Zowel het beeldmerk als de zwart-wit-esthetiek keren weer terug in de vormgeving van de volledige winkel. Via de vlakken van twee wanden komt bijvoorbeeld de foto van twee zwarte zwanen in een sneeuwlandschap met een sculptureel gedraaide tak en een donker meer naar voren. Met zijn versoberde compositie doet deze denken aan de traditioneel Chinese landschapsschilderkunst die in het bijzonder sferen dient vast te leggen en de kijker tot nadenken moet stemmen. Daarnaast zijn de wanden, de vloer, het plafond en het meubilair in zwart of wit gehouden. Het zwanenmotief siert zelfs interieurobjecten, zoals keukenvorken.

Interieurinrichting in zwart-wit met contrastrijke verlichting
De structuur van het zwarte plafond wordt bepaald door spanningsrails. Tegen de donkere achtergrond zorgen Optec spots van ERCO voor lichtpunten die zich contrastrijk afzetten, zonder de klanten te verblinden. De lichtspots benadrukken de vitrines en de schappen met producten. Afhankelijk van het formaat van de displays worden de lichtverdelingen narrow spot of oval flood ingezet. Dankzij de hoge kwaliteit van het ERCO LED-licht, zijn zeer goede kleurweergave, zijn sprankeling en precisie maakt het gebak een bijzonder aanlokkelijke indruk. Donkere oppervlakken - bijvoorbeeld van brood en chocoladeglazuren - worden met 3000K verlicht, omdat warmwit licht het effect van warme roodtinten versterkt. Lichte, koele oppervlakken - bijvoorbeeld van lichte glazuren - worden neutraalwit met 4000K gepresenteerd. Dankzij het geoptimaliseerde warmtemanagement van de armatuurhuizen ontstaat in de vitrines geen temperatuurstijging, ondanks de verlichting, en raken de taarten niet beschadigd. Bovendien worden highlights op tafels geplaatst, zodat een intieme lunchroomsfeer ontstaat, die de gasten uitnodigt om lekker te ontspannen.


Projectgegevens
Project: Black Swan, Peking / China
Lichtplanners: Beijing Zhouhongliang Lighting Design, Peking / China
Fotografie: Sebastian Mayer, Berlijn / Duitsland

Producten: Optec
Fotoverwijzing: © ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Sebastian Mayer

(4116 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 8 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 9 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photo: Sebastian Mayer

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming