Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen

Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen  [PKM_Objekt]
In 1997 als één van de eerste concept stores wereldwijd geopend op de Parijse Rue Saint Honoré, stelt Colette sindsdien de norm op het terrein van mode en lifestyle. Het uitgebreide en voortdurend geactualiseerde aanbod wordt met de meest recente ERCO LED-lichttechniek perfect geënsceneerd.

Colette biedt een zeer exclusieve shoppingervaring: op drie verkoopniveaus en in totaal 740 m2 presenteren en verkopen oprichtster Colette Rousseau en creatief director Sarah Andelman collecties van de meest gevraagde internationale modeontwerpers. Dit wordt gecomplementeerd met geselecteerde schoenen, horloges, sieraden, tassen, cosmetica, parfums, boeken, tijdschriften, sportartikelen, meubels en woonaccessoires, muziek en technische gadgets.
De shop is niet alleen veelzijdig - met verschillend geënsceneerde verkoopzones, een geïntegreerde galerie voor wisselende kunstexposities en een klein, verfijnd horecagedeelte in de kelder, de zogenaamde "Water Bar" - maar ook altijd volgens de tijdgeest. Het aanbod wordt voortdurend van nieuwe artikelen voorzien. Wekelijks worden de etalages en individuele zones van de shop opnieuw gedecoreerd.

Een flexibel lichtconcept met ERCO LED-lichttechniek ensceneert optimaal de afzonderlijke zones en de steeds wisselende luxeartikelen in de winkel: met een voortreffelijke kleurweergave die iedere kleurnuance van de gepresenteerde mode met een exacte en sprankelende verlichting naar de voorgrond haalt, en de snit en materialen haarscherp en plastisch vormgeeft. Hier wordt de jarenlange ervaring van ERCO op het terrein van de museumverlichting ingezet: de goed afgeschermde lichtwerktuigen zorgen bij de glazen schappen en vitrines voor een comfortabele presentatie van accessoires, horloges en sieraden en voor een precieze belichting van de geëxposeerde kunst.

De gebruikte Optec spots van ERCO laten er hun veelzijdigheid zien - met verschillende lichtverdelingen kunnen ze aan alle vereisten voor eersteklas winkelverlichting voldoen. In de etalages zorgen ze voor een contrastrijke accentuering van de etalagepoppen evenals van de schoenen en tassen op de glazen schappen; via de verkooptafels in de zogenaamde "Hitech-zone" op de begane grond voor een verblindingsvrije verlichting van horloges en technische gadgets. De combinatie van Optec spots en Optec lens-wallwashers in een rail langs de rand van het raam op de bovenverdieping schept een groot visual comfort met gelijkmatige basisverlichting van de verkoopzone. Wallwashing verleent de ruimten een royale indruk en de spots plaatsen indrukwekkende lichtaccenten op geselecteerde kledingstukken. Quintessence lens-wallwashers en spots zorgen ten slotte voor enscenering van de expositiezone met wisselende kunstwerken op de bovenverdieping. De verschillende ERCO lichtwerktuigen delen de bonte, veelzijdige wereld van Colette in zones in - op die wijze zorgen ze voor oriëntatie en reageren flexibel op het snelle tempo van de lifestyle in de Parijse luxetempel.


Projectgegevens
Project: Colette Store, Parijs/Frankrijk
Producten: Optec, Quintessence
Fotoverwijzing: ERCO GmbH, www.erco.com, Fotograaf: Edgar Zippel, Berlijn/Duitsland

(3274 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 2 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 3 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 4 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 5 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 6 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 7 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 8 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
Afbeelding 9 / Download HiRes
 

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.