Colette Store Paris - butiksbelysning för växlande ljussättning

Colette Store Paris - butiksbelysning för växlande ljussättning  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Colette öppnade 1997 som en av de första Concept Stores i världen på Rue Saint Honoré i Paris och utgör sedan dess en måttstock i fråga om mode och livsstil. Det mångsidiga och ständigt nya utbudet får en perfekt ljussättning med ERCOs LED-ljusteknik.

Colette bjuder på en shoppingupplevelse av det exklusiva slaget. På tre våningsplan och totalt 740 kvadratmeter presenterar och marknadsför grundaren Colette Rousseau och den konstnärliga chefen Sarah Andelman kollektioner från de mest efterfrågade internationella modeskaparna. Sortimentet kompletteras av utvalda skor, klockor, smycken, väskor, kosmetik, parfym, böcker, tidskrifter, leksaker, sportartiklar, möbler, hemaccessoarer, musik och teknikprylar.
Butiken är mångsidig - med olika ljussättning av avdelningarna, ett integrerat galleri för konstutställningar och en liten servering i källarplanet, den så kallade "Water Bar" - och följer alltid tidens puls. Utbudet kompletteras ständigt av nya produkter, och varje vecka får skyltfönster och några avdelningar i butiken ny skyltning.

Ett flexibelt ljuskoncept med ERCOs LED-ljusteknik ljussätter de olika avdelningarna och butikens ständigt nya lyxvaror på bästa möjliga sätt. Det innebär mycket god färgåtergivning, som framhäver varje färgnyans i det mode som presenteras och en exakt och briljant belysning, som exponerar snitt och material skarpt och uttrycksfullt. Här kommer ERCOs mångåriga erfarenhet av museibelysning till användning. De väl avbländade ljusverktygen ger ett bra ljus på accessoarer, klockor och smycken på glashyllor och i glasmontrar och en exakt belysning av den utställda konsten.

Strålkastaren Optec från ERCO som används här har visat sig vara en riktig alltiallo - med olika ljusfördelningar uppfyller den alla krav på förstklassig butiksbelysning. I skyltfönstren ger den en kontrastrik accentuering av skyltdockorna, skorna och väskorna på glashyllor, över varuborden på den så kallade "hi-tech zone" på bottenvåningen står de för bländfri belysning av klockor och teknikprylar. Kombinationen av Optec strålkastare och Optec linswallwashers på en skena längs fönstersidan på övervåningen skapar god visuell komfort. De ger både jämn allmänbelysning av försäljningsytan, bred väggbelysning, som gör att rummen verkar rymligare, och effektfulla ljusaccenter på utvalda klädesplagg. Slutligen används Quintessence linswallwashers och strålkastare för ljussättning av utställningsdelen på övervåningen där konstverken avlöser varandra. De olika ljusverktygen från ERCO delar in den brokiga mångfalden hos Colette i mindre enheter - de ger orientering och kan flexibelt anpassas till den snabba livsstilen i detta parisiska modehus.


Projektdata
Projekt: Colette Store, Paris/Frankrike
Produkter: Optec, Quintessence
Fotoinformation: ERCO GmbH, www.erco.com, Foto: Edgar Zippel, Berlin/Tyskland

(3221 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
2 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
3 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
4 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
5 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
6 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
7 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
8 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Edgar Zippel
9 / Download HiRes
 

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.