Kreativt arbete i ett före detta bryggeri: Archimedes Exhibitions, Berlin

Kreativt arbete i ett före detta bryggeri: Archimedes Exhibitions, Berlin  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Archimedes Exhibitions GmbH i Berlin är en reklambyrå som skapar utställningar och multimediala utställningsföremål. De har nyligen utökat och byggt om sina kontorslokaler som finns i ett före detta bryggeri. Belysningen från ERCO smälter på ett självklart sätt in i den nyrenoverade interiören.

Gunnar Behrens, en av Archimedes chefer, vill att lokalerna ska återspegla företagets identitet och fylla sin uppgift vid representation. Han anger flera orsaker till beslutet att välja ljusverktyg från ERCO för belysningen. För det första satsar Archimedes konsekvent på kvalitet och teknisk tillförlitlighet. Detta krav måste reflekteras i de egna arbetslokalerna. Ett ytterligare argument för ERCO var att det gick att hitta en lämplig armatur för varje belysningskrav som Archimedes ställde. Även det tidigare fruktbara samarbetet med ljusrådgivare från ERCO i Berlin i flera gemensamma projekt spelade en viktig roll. Och slutligen, berättar Behrens, har han en känsla av samhörighet med ERCO: Han kommer från en arkitektfamilj och har mer eller mindre vuxit upp med produkter från ERCO.

Reception under ett välvt tak
Archimedes kontor, med en yta på ca 1200 kvadratmeter, befinner sig på de övre våningarna i en byggnad som tidigare varit ett lager för fat. Läget på översta våningen förklarar varför några av rummen har ett särpräglat välvt tak - till exempel den rymliga och eleganta receptionen. Tunnvalven ljussätts på ett diskret och ändå effektfullt sätt av fyra djupstrålande Pantrac tak-washers tack vare den perfekt jämna ljusfördelningen, och Quadra lins-wallwashers belyser en skåpvägg bakom receptionsdisken. Det vertikala ljuset styr besökarnas uppmärksamhet och ger lokalen ett inbjudande och luftigt intryck. Quadra downlights med ljusfördelningen oval flood och en linjär ljuskägla för effektiv belysning av skrivbordet bakom disken - ett estetiskt och minimalistiskt alternativ till lysrörsarmaturer i linje med rumskonceptet.

Tidsenligt flexibelt arbete tack vare strömskenor från ERCO
Även företagsledningens rum har ett välvt tak. Här ger Parscan washers en briljant allmänbelysning. De monteras på en skena, som medvetet används som rumsskapande element och möjliggör flexibel anpassning till ständigt varierande arbetsuppgifter. I de båda möteslokalerna valde man pendelarmaturerna Starpoint på skenor för att även här garantera största möjliga flexibilitet. Den sirliga armaturkroppen med sin minimalistiska design passar utmärkt i den enkla men smakfulla interiören. Två armaturer på 8 watt vardera och med ljusfördelningen extra wide flood räcker för att skapa en kraftfull och energieffektiv belysning av konferensborden.

Individuell atmosfär för alla arbetsplatser
I ateljérummen där produktdesigner och programvaruutvecklare arbetar valde man armaturfamiljen Opton. Strålkastare med ljusfördelningen oval flood belyser arbetsborden, och armaturer med ljusfördelningen wide flood är riktade mot materialbiblioteket och anslagstavlorna. Här kommer den naturtrogna färgåtergivningen hos LED-ljuset från ERCO och ljusverktygens perfekta avbländning till sin fulla rätt. Självklart uppfylls normerna för belysning av arbetsplatser.


Projektdata
Projekt: Archimedes Exhibitions GmbH, Berlin / Tyskland
Inredningsarkitektur och Ljusplanering: Archimedes Exhibitions GmbH, Berlin / Tyskland
Fotografi: Dirk Vogel, Dortmund / Tyskland
Produkter: Opton, Pantrac, Parscan, Pollux, Quadra, Starpoint
Fotoinformation: © ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Dirk Vogel

(4028 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Copyright: © ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Dirk Vogel
2 / Download HiRes
Copyright: © ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Dirk Vogel
3 / Download HiRes
Copyright: © ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Dirk Vogel
4 / Download HiRes
Copyright: © ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Dirk Vogel
5 / Download HiRes
 

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.