Goed advies in nieuw licht - Showroom Blaha Office

Goed advies in nieuw licht - Showroom Blaha Office  [PKM_Objekt]
De kantoormeubelfabrikant Blaha behoort in Oostenrijk tot de gerenommeerde aanbieders op zijn terrein. Op het hoofdkantoor in Korneuburg heeft de onderneming een showroom, waar de meubelsystemen en akoestische systemen geaccentueerd in scène worden gezet. Als presentatie- en verkoopvlak, tegelijkertijd communicatie- en werkruimte, vereist de architectuur een veeleisend verlichtingsconcept. De spot Opton van ERCO maakt dankzij de flexibele Spherolit-techniek een verlichtingsconcept met vele lagen mogelijk.

De Blaha-showroom, Centrum voor kantoorideeën genoemd, is vanaf de opening in 2001 in gelijke mate geopend voor zakelijke als particuliere klanten. Deze bevindt zich in een opmerkelijk gebouw dat volgens de ontwerpen van het architectenbureau Eichinger of Knechtl werd opgetrokken. Op een over drie niveaus verdeelde expositieoppervlakte van circa 4000 vierkante meter presenteert het meubelmerk zijn hoogwaardige en veelzijdige productassortiment. Dit omvat diverse meubel- en akoestische systemen, voor welke talloze varianten in textiel, oppervlak en in kleuren worden aangeboden.

De verlichting in de showroom was verouderd geraakt en had behoefte aan vernieuwing. Belangrijk was om met het lichtconcept op de veelzijdige, hoge vereisten van Blaha in te gaan: de verlichting diende de breed uitwaaierende ruimten in te delen en daarbij individuele producten en productcombinaties vol effect te accentueren. Deze veelomvattende doelstelling diende met een zo klein mogelijk aantal armaturen en een zeer laag wattage te worden gerealiseerd - zonder aan visual comfort in te boeten.

LED-licht voor perfecte kleurweergave
Het hoofdcriterium was echter een optimale kleurgetrouwheid. De producten van Blaha vallen op door een buitengewoon brede keuze uit textiel en oppervlakken die meestal in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Blaha eert deze materialen en hun rijkdom aan kleuren met installaties die sterk de aandacht trekken. De onvervalste, sprankelende weergave van de kleurpaletten met hun vele, fijne nuances - met name in de pasteltinten - was tegen deze achtergrond van doorslaggevend belang bij de verstrekking van de opdracht. ERCO met zijn armaturenassortiment dat vanaf begin 2015 volledig op LED-technologie is gebaseerd, was vanwege de sprankeling en precisie van het LED-licht voorbestemd voor deze verlichtingstaak.

Veelzijdige lichtsituaties met slechts één spot
ERCO overtuigde over de gehele linie met slechts één lichtwerktuig - de spot Opton. Speciaal ontwikkeld voor shopverlichting, combineert Opton flexibiliteit, efficiency, lichtcapaciteit en lichtkwaliteit. In het expositiegebied vervult de armatuur zijn talloze taken met 18 watt en met de meest uiteenlopende lichtverdelingen. Het warmwitte licht garandeert daarbij de hoogste kleurgetrouwheid, laat de oppervlakken op ideale wijze tot hun recht komen en schept een uitnodigende sfeer. Door middel van de verschillend gerichte accentuering lukt het om de open ruimte te structureren en de producten vol afwisseling en op hoogwaardige wijze in scène te zetten - net zoals de verlichting bij een tentoonstelling in een museum. De door ERCO zelf ontwikkelde Spherolit-lenzen die verantwoordelijk zijn voor de verschillende lichtverdelingen van de spot, zorgen voor uiterst precieze, gelijkmatige lichtbundels.

Gerichte verlichting voor professioneel advies
In de kern van de showroomruimte, het meer dan drie verdiepingen hoog reikende bar- en communicatiegebied, wordt Opton met 18 watt en de lichtverdeling narrow spot ingezet. Moeiteloos overbrugt het licht - dankzij de zelf voor LED-technologie ontwikkelde ERCO lichttechniek - hier een afstand van circa 25 meter. De spots bieden een optimaal visual comfort bij een hoge antiverblinding voor geconcentreerde gesprekken. Boven de besprekingstafels zorgen ze op die manier voor een communicatieve, prettig lichte en vriendelijke werksfeer. Opton combineert op die wijze het perfecte licht voor professioneel advies en geconcentreerde gesprekken.

Projectgegevens
Project: Showroom Blaha Office Korneuburg / Oostenrijk
Opdrachtgever: Franz Blaha Sitz- und Büromöbel Industrie GmbH Korneuburg / Oostenrijk
Architectuur: Architectenbureau Eichinger oder Knechtl Wenen / Oostenrijk

Producten: Opton spots
Fotoverwijzing: ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Gustavo Allidi Bernasconi

(4507 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 2 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 3 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 4 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 5 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 6 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 7 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 8 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
Afbeelding 9 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.