God rådgivning med nytt ljus - Showroom Blaha Office

God rådgivning med nytt ljus - Showroom Blaha Office  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Det kontorsmöbelföretaget Blaha är en av de mest ansedda tillverkarna i Österrike inom sitt område. Vid huvudsätet i Korneuburg har företaget ett showroom, där möbelsystem och akustiksystem ljussätts på ett originellt sätt. Arkitekturen i lokalen som samtidigt är utställnings- och försäljningsyta, kommunikations- och arbetslokal kräver ett exklusivt belysningskoncept. ERCOs strålkastare Opton ger en mångbottnad belysning med hjälp av den flexibla Spherolit-tekniken.

Blaha showroom, ett så kallat centrum för kontorsidéer, välkomnar både företags- och privatkunder sedan invigningen år 2001. Det ligger i en anmärkningsvärd byggnad, som uppförts efter ritningar av arkitektbyrån Eichinger oder Knechtl. På en utställningsyta som sträcker sig över tre nivåer och omfattar ca 4000 kvadratmeter presenterar möbelföretaget sitt högkvalitativa och breda produktsortiment. Det omfattar ett antal möbel- och akustiksystem, med urval av många olika textilier, ytmaterial, ytstrukturer och färger.

Belysningen i detta showroom hade några år på nacken och behövde förnyas. Det gällde att skräddarsy ljuskonceptet till de många olika höga anspråk som Blaha ställde: Belysningen bör dels avdela de vidsträckta lokalerna och dels accentuera enskilda produkter och produktgrupper på ett anslående sätt. Denna omfattande målsättning skulle nås med minsta möjliga antal armaturer och mycket lågt effektuttag - utan att pruta på den visuella komforten.

LED-ljus för perfekt färgåtergivning
Det viktigaste kriteriet gällde ändå bästa möjliga färgåtergivning. Blahas produkter utmärker sig genom ett osedvanligt stort urval av textilier och ytor, som oftast finns att få i många olika färger. Blaha uppmärksammar dessa material och alla färgerna med uppseendeväckande installationer. Den oförfalskade briljanta återgivningen av färgpaletterna med sina många fina nyanser - särskilt i pastellskalan - hade därför avgörande betydelse vid valet av ljusleverantör. ERCO var ett självklart val för denna belysningsuppgift där LED-ljus med sin briljans och precision krävdes, tack vare att sortimentet sedan 2015 helt baseras på LED-teknik.

Många olika ljussituationer med en enda strålkastare
ERCO imponerade över hela linjen med ett enda ljusverktyg - strålkastaren Opton. Opton, som är speciellt utvecklad för butiksbelysning, förenar flexibilitet, energieffektivitet, ljusflöde och ljuskvalitet. I utställningsområdet uppfyller armaturen sina olika uppgifter med 18 watt och med mycket variationsrika ljusfördelningar. Det varmvita ljuset garanterar bästa färgåtergivning, framhäver ytorna perfekt och skapar en inbjudande atmosfär. Med hjälp av accentuering som fokuserats på olika sätt har det öppna rummet strukturerats och produkterna ljussatts med stor variation och kvalitet - på liknande sätt som i en utställning på museum. ERCOs specialutvecklade Spherolit-linser, som ligger bakom de olika ljusfördelningarna från strålkastarna, ger mycket exakta och jämna ljuskäglor.

Fokuserad belysning för professionell rådgivning
I kärnan av detta showroom, bar- och kommunikationsområdet som går över tre våningsplan, används Opton med 18 watt och ljusfördelningen narrow spot. Ljuset överbryggar här utan ansträngning ett avstånd på ca 25 meter - tack vare ERCOs ljusteknik som är speciellt utvecklad för LED-tekniken. Strålkastarna erbjuder den bästa visuella komforten med hög avbländning för att ge möjlighet till koncentrerade samtal. Kring konferensborden skapar de en kommunikativ, behagligt upplyst och trivsam arbetsmiljö. Opton är därför det perfekta valet av ljus för professionell rådgivning och effektivt informationsutbyte.

Projektdata
Projekt: Showroom Blaha Office Korneuburg / Österrike
Byggherre: Franz Blaha Sitz- und Büromöbel Industrie GmbH Korneuburg / Österrike
Arkitektur: Arkitektbyrån Eichinger oder Knechtl Wien / Österrike

Produkter: Opton strålkastare
Fotoinformation: ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Gustavo Allidi Bernasconi

(4620 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
2 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
3 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
4 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
5 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
6 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
7 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
8 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi
9 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Gustavo Allidi Bernasconi

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.