God överblick - ERCO belyser MYKITA-Shop

God överblick - ERCO belyser MYKITA-Shop  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Det är en bekännelse till Berlin: Under våren 2014 invigde glasögontillverkaren MYKITA sin andra butik i den tyska huvudstaden, där företaget även har sitt säte för tillverkning och administration. Den nya butiken finns hos Bikini Berlin, en konceptgalleria med boutiquer, kaféer och restauranger. Byggnaden uppfördes mellan 1955 och 1957 efter ritningar av arkitekterna Paul Schwebes och Hans Schoszberger och den har under de senaste åren varsamt renoverats och fått en ny stil. Ritningarna togs fram av den belgiska arkitektbyrån SAQ, och arbetet utfördes av arkitekterna Hild und K från München.
MYKITA har utvecklat ett eget arkitekturkoncept för sina butiker världen över, som är omisskännligt även i nya butiker: Karaktären hos det befintliga bibehålls och kompletteras diskret med en inredning som huvudsakligen går i vitt. Hjärtat i butikerna är "MYKITA-väggen", en 31 meter lång vägg med belysning bakifrån, där glasögonkollektionerna presenteras. LED-strålkastare från ERCO sätter ljusaccenter på de utställda produkterna, butiksdisken och metallvagnarna, som används för att förvara glasögon. Spritt ljus på skyltväggarna ger rummet ett speciellt djup. Ljusfärgsnyanserna väljs beroende på funktion: På försäljningsytan flödar varmvitt ljus, som ger lokalen ett inbjudande intryck trots de vita väggarna. LED-strålkastare i neutralvitt belyser däremot ett separat rum där syntester genomförs och glasögon justeras in. Här är det särskilt viktigt med klart ljus för exakt arbete. Det var en speciell utmaning att sätta upp armaturer i det kulturminnesskyddade bjälktaket, vilket löstes med hjälp av nedhängande strömskenor från ERCO.

(1906 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Edgar Zippel, Berlin / Deutschland
2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Edgar Zippel, Berlin / Deutschland
3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Edgar Zippel, Berlin / Deutschland
4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Edgar Zippel, Berlin / Deutschland
5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Edgar Zippel, Berlin / Deutschland
6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Edgar Zippel, Berlin / Deutschland
7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.