Goede belichting - ERCO ensceneert fotografie in C/O Berlin

Goede belichting - ERCO ensceneert fotografie in C/O Berlin  [PKM_Objekt]
Na 15 jaar op verschillende locaties te hebben vertoefd, heeft Galerie C/O Berlin nu een permanente vestiging gevonden - in het Amerika Haus, een voormalig cultuur- en informatiecentrum van de Verenigde Staten in Berlijn. In 1957 werd het gebouw door Bruno Grimmek ontworpen ter gelegenheid van de internationale bouwtentoonstelling. Nu kreeg C/O Berlin, als laatste gevestigd in een oud postkantoor, hier een huurcontract voor ruim 21 jaar en kon de ruimte volgens de richtlijnen van monumentenzorg renoveren tot een centrum voor fotografie. Voor de renovatie waren de architectenbureaus mvprojekte alsmede Petra en Paul Kahlfeldt verantwoordelijk. In het kader van een uiterst voorzichtig renovatieconcept legden ze oude bouwmaterialen bloot en herstelden opnieuw de oorspronkelijke zichtassen, waardoor de ruimtes een meer open en royalere indruk maken.
C/O Berlin maakte reeds in de voormalige tentoonstellingsruimten gebruik van lichtwerktuigen van ERCO. De spanningsrails werden naar het Amerika Haus meegenomen. De aanwezige armaturen werden echter door nieuwe producten met LED-technologie vervangen. De achtergrond was de wens voor een beter rendement, hogere efficiency en compactere armaturen. Ingezet werd Parscan met vermogens van 12 tot 48 watt, afhankelijk van de plafondhoogte, én in alle lichtverdelingen; van narrow spot tot wallwash. Vervangbare Spherolit-lenzen maken het mogelijk om de armaturen flexibel aan de vereisten van de betreffende tentoonstellingen aan te passen - met accentverlichting maar ook met gelijkmatige wandverlichting. In verkeerszones werden bovendien de inbouwspots Quintessence gemonteerd. De vlakke armaturen passen zich bescheiden aan de brede, maar lage architectuur aan en leiden de aandacht door gericht accentlicht naar de veelzijdige fotomotieven.

Project: Centrum voor fotografie C/O Berlin, Berlijn
Opdrachtgever: C/O Berlin
Architect: mvprojekte, Keulen; Petra und Paul Kahlfeldt Architekten, Berlijn
Licht: xxlight, Berlijn
Opening: Oktober 2014
Producten: LED-spots Parscan in warmwit, LED-downlights Quintessence in warmwit
Foto's: Rudi Meisel, Berlijn

(2109 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.