Väl belyst - ERCO ljussätter foton i C/O Berlin

Väl belyst - ERCO ljussätter foton i C/O Berlin  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Efter 15 år på olika orter har Galleri C/O Berlin nu blivit bofast - i Amerika Haus, USAs före detta kultur- och informationscentrum i Berlin. Bruno Grimmek ritade byggnaden år 1957 med anledning av den internationella byggutställningen. Nu har C/O Berlin, som senast varit inhyst i en gammal postbygggnad, ett hyresavtal på 21 år här och kunde bygga om lokalerna till ett centrum för fotografi enligt riktlinjerna för denna K-märkta byggnad. Arkitektbyråerna mvprojekte samt Petra och Paul Kahlfeldt har varit ansvariga för moderniseringen. I samband med en varsam modernisering frilade de det gamla byggnadsmaterialet och återställde de ursprungliga siktlinjerna igen, vilket fick rummen att verka öppnare och större.
C/O Berlin använde ERCOs ljusverktyg redan i de förra utställningslokalerna. Strömskenorna flyttades till Amerika Haus, däremot ersattes befintliga armaturer av nya produkter med LED-teknik. Detta gjordes mot bakgrund av önskemålet att få bättre ljusutbyte, högre energieffektivitet och mer kompakta armaturhus. Man har använt Parscan med effekter på 12-48 watt, beroende på takhöjd, och med alla ljusfördelningar från narrow spot till wallwash. Utbytbara Spherolit-linser gör det möjligt att anpassa armaturerna till kraven för resp. utställning på ett flexibelt sätt, ömsom med accentbelysning, ömsom med jämn väggbelysning. I kommunikationsområdena monterades dessutom de infällda strålkastarna Quintessence. De platta armaturerna infogar sig lågmält i den vida men låga arkitekturen och styr uppmärksamheten till de mångsidiga fotomotiven med hjälp av riktat accentljus.

Projekt: Centrum för fotografi C/O Berlin, Berlin
Byggherre: C/O Berlin
Arkitekt: mvprojekte, Köln; Petra und Paul Kahlfeldt Architekten, Berlin
Ljus: xxlight, Berlin
Invigning: Oktober 2014
Produkter: LED-strålkastaren Parscan med varmvitt ljus, LED-downlights Quintessence med varmvitt ljus
Foto: Rudi Meisel, Berlin

(2085 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.