Natuurproducten in digitaal licht - Ölmühle an der Havel

Natuurproducten in digitaal licht - Ölmühle an der Havel  [PKM_Objekt]
De manufactuur Ölmühle an der Havel heeft onlangs zijn nieuwe locatie in Berlijn Kreuzberg geopend. Bij het ontwerp van de verkoopruimtes werd zeer veel waarde gehecht aan de huisstijl van het merk alsmede aan de presentatie van de producten. In het precieze en uitgebalanceerde licht van de Optec spots van ERCO komen de kleuren van de uit de natuur gegenereerde producten uit eigen productie optimaal tot hun recht.

De nieuwe productie- en verkoopruimten van de Ölmühle liggen op de hoger gelegen parterre van een gebouw in Berlijn Kreuzberg dat stamt uit de periode 1871-1900. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige spijsoliën en kiest daarbij voor natuurlijke kwaliteit. Frank Besinger en Sabine Stempfhuber richtten drie jaar geleden de manufactuur op in Kladow an der Havel, die de onderneming zijn naam gaf. De nieuwe locatie aan de Bergmannstraße is zowel verkoopruimte als productielocatie: alle oliën worden hier vers en zorgvuldig geperst. De beide eigenaren hechten bijzonder veel waarde aan de natuurlijke herkomst van hun producten en gebruiken overwegend regionale grondstoffen van biologische kwaliteit. Naast de spijsoliën vormen geselecteerde theesoorten en specerijen een uitbreiding van het assortiment van de manufactuur.

Kwaliteit benadrukt door sprankelend licht
Communicatiedesigner Fabian Lefelmann, die de huisstijl van het merk al had ontworpen, zorgde voor de vormgeving van de nieuwe ruimten. Voor de eigenaren was het belangrijk een interieurconcept te ontwikkelen dat de kwaliteit en de natuurlijke aard van de producten onderstreept. Daarbij speelt licht een hoofdrol: enerzijds dient het voor een uitgebalanceerde verlichting van de verkoopruimten te zorgen, anderzijds de producten authentiek te ensceneren. Lefelmann koos voor circa 30 Optec spots van ERCO, die een precieze, verblindingsvrije verlichting mogelijk maken en door verwisselbare lenzen op talloze manieren kunnen worden ingezet. Terwijl de spots met de lichtverdelingen wide flood en flood de verkoopoppervlakken en zones voor de presentatie van de producten gelijkmatig belichten, plaatsen ze in de varianten oval flood en spot gerichte accenten. Daardoor worden individuele arrangementen in de schappen of op de verkoopeilanden op de voorgrond geplaatst. Door de sprankeling van het LED-licht maken de producten een zeer plastische indruk.

Sobere elegantie voor kleine ruimten
De verkoopruimten van de Ölmühle zijn in hun expansie begrensd en het bouwmateriaal uit de periode van 1871-1900 laat weinig speelruimte over voor technische installaties. Het compacte model en de grote flexibiliteit van de Optec spots waren daardoor andere argumenten bij de keuze voor ERCO. Door de ingetogen vormgeving van de ruimte treden de kleuren van de producten op de voorgrond, waarbij de uitgebalanceerde verlichting de fijne nuances tevoorschijn tovert. Het warmwitte licht van de spots laat de kleuren regelrecht oplichten. Door de voortreffelijke kleurweergave van het digitale licht komt hun volledige verschijning tot zijn recht. Tegenpool van de spots van ERCO vormen de decoratieve objectarmaturen van de traditionele onderneming Bolichwerke. In samenspel met de met lazuurverf beschilderde, houten schappen en het rustieke effect van de vloer completeren ze het contrast van hedendaagse elegantie en traditionele stijl die overal in het vormgevingsconcept van de ruimten terugkeert.

Projectgegevens
Project: Ölmühle an der Havel, Berlijn / Duitsland
Opdrachtgever: Frank Besinger en Sabine Stempfhuber
Berlijn Kladow / Duitsland
Interieurarchitect: Fabian Lefelmann, Berlijn / Duitsland
Producten: Optec spots
Fotoverwijzing: ERCO GmbH, www.erco.com
Foto: Sebastian Mayer

(3876 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 2 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 3 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 4 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 5 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 6 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 7 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 8 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
Afbeelding 9 / Download HiRes
 

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.