Naturprodukter i digitalt ljus - Ölmühle an der Havel

Naturprodukter i digitalt ljus - Ölmühle an der Havel  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Ölmühle an der Havel har nyligen öppnat sin nya butik med egen tillverkning på plats i Berlin Kreuzberg. Vid utformningen av butikslokalerna lade man stor vikt vid varumärkets framtoning och även på presentation av produkterna. I det välavvägda precisionsljuset från ERCOs strålkastare Optec kommer färgerna hos de naturliga varorna från den egna produktionen till sin fulla rätt.

De nya produktions- och butikslokalerna ligger en halvtrappa upp i en byggnad från mitten av 1800-talet i Berlin Kreuzberg. Detta familjeföretag har specialiserat sig på tillverkning av högkvalitativa matoljor och satsar helt på naturlig kvalitet. För tre år sedan startade Frank Besinger och Sabine Stempfhuber företaget i Kladow an der Havel, som lånat sitt namn till det. Den nya anläggningen på Bergmannstraße är både butikslokal och tillverkningsplats: Alla oljor säljs nypressade på ett skonsamt sätt. De båda innehavarna lägger stor vikt vid att produkterna ska vara naturliga och de använder huvudsakligen regionala och ekologiska råvaror. Utvalda teer och kryddor kompletterar sortimentet av matoljor i butiken.

Kvaliteten framhävs av briljant ljus
Kommunikationsdesignern Fabian Lefelmann, som redan skapat varumärkets visuella identitet, åtog sig uppdraget att inreda de nya lokalerna. Det var viktigt för ägarna att utveckla ett inredningskoncept som understryker produkternas kvalitet och naturlighet. Då får ljuset en nyckelroll: Å ena sidan bör det finnas en välbalanserad belysning av butikslokalerna, å andra sidan ska produkterna ljussättas på ett autentiskt sätt. Lefelmann valde ca 30 strålkastare från ERCO av modellen Optec, som ger en exakt, bländfri belysning och som kan användas på många olika sätt tack vare de utbytbara linserna. Medan strålkastarna med ljusfördelningarna wide flood och flood ger en jämn belysning på försäljningsytor och skyltning, sätter varianterna oval flood och spot välriktade accenter. Detta drar uppmärksamheten till enskilda arrangemang i hyllorna eller på fristående varubord. Produkterna framhävs i sin tur genom den stora briljansen i LED-ljuset.

Enkel elegans för små rum
Butikslokalerna har en begränsad yta och byggmaterialet från mitten av 1800-talet ger inte mycket spelrum för tekniska installationer. Optec strålkastarnas kompakta utformning och höga flexibilitet var därför ytterligare argument för att välja ERCO. Genom den diskreta inredningen lyfts produkternas färger fram i förgrunden, och den väl avvägda belysningen framhäver de fina nyanserna. Det varmvita ljuset från strålkastarna låter färgerna lysa och genom den utmärkta färgåtergivningen hos det digitala ljuset kommer deras mångfald till sin fulla rätt. En motvikt till ERCOs strålkastare utgörs av de dekorativa armaturerna från det anrika företaget Bolichwerke. I samverkan med de laserade trähyllorna och det rustika golvet kompletterar de kontrasten mellan tidsenlig elegans och traditionell stil, som återkommer i hela utformningskonceptet för lokalerna.

Projektdata
Projekt: Ölmühle an der Havel, Berlin, Tyskland
Byggherre: Frank Besinger och Sabine Stempfhuber, Berlin Kladow, Tyskland
Inredningsarkitekt: Fabian Lefelmann, Berlin / Tyskland
Produkter: Optec strålkastare
Fotoinformation: ERCO GmbH, www.erco.com
Foto: Sebastian Mayer

(3672 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
2 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
3 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
4 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
5 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
6 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
7 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
8 / Download HiRes
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
Photo: Sebastian Mayer
9 / Download HiRes
 

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.