Den nya butiken FrischeParadies i Stuttgart - perfekt ljussättning av delikatesser

Den nya butiken FrischeParadies i Stuttgart - perfekt ljussättning av delikatesser  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Ett differentierat belysningskoncept, som underlättar för kunderna att hitta rätt i den stora butikslokalen och som sätter de utsökta matvarorna i centrum med accentljus: Saluhallen i den nya filialen till FrischeParadies GmbH & Co. KG i Stuttgart satsar på mångsidiga LED-strålkastare från ERCO.

FrischeParadies GmbH & Co. KG, Tysklands största delikatesskedja med filialer i bland annat Berlin, Hamburg, Köln och München erbjuder restauranger och privatkunder ett brett sortiment med mer än 12 000 delikatesser. Den exklusiva arkitekturen och inredningen och det differentierade ljuskonceptet från ROBERTNEUN™ ARCHITEKTEN GMBH i filialen i Stuttgart som nyligen öppnats av FrischeParadies GmbH & Co. KG avdelar den stora saluhallen, definierar olika zoner och underlättar för kunderna att hitta rätt bland alla varor. LED-ljusverktygen från ERCO styr besökarens uppmärksamhet och låter de delikatesser som säljs komma till sin fulla rätt - genom riktat briljant ljus, som lockar till köp.

ROBERTNEUN™ ARCHITEKTEN har planerat FrischeParadies' nybyggnation i Stuttgart som en särpräglad huskropp bestående av fyra rymliga lokaler utan stödpelare. Den del av saluhallen som är tillgänglig för kunderna omfattar ca 1 000 kvadratmeter försäljningsyta under luftiga lanternintak med upp till tio meters takhöjd. En stor andel dagsljus, stora glasytor på fasaderna och ett framträdande tak med fackverkskonstruktion av obehandlade träbalkar på råbetongväggar ger interiören dess nutida, industriella karaktär. Svarta strömskenor som passar in i denna estetik har installerats på en höjd av 3,50 meter och försetts med Optec strålkastare från ERCO. Med hjälp av en enda strålkastarfamilj har ett accentuerat och anpassat ljuskoncept skapats i den nya saluhallen med väl avvägda kontraster och ett rofyllt tak.

De svarta strömskenorna med sina Optec strålkastare befinner sig helt utanför besökarens synfält, och istället sätts delikatesserna hos FrischeParadies GmbH & Co. KG i centrum för uppmärksamheten. Dessa Optec strålkastare från ERCO, som kan placeras var som helst längs strömskenorna, ger en kraftfull accentuering av vissa delar av rummet och enskilda varuställ. I hela hallen - med undantag av fiskdisken - har Optec strålkastare i varmvitt (3000K) med ljusfördelningarna narrow spot (6W), spot, flood och wide flood (19W) använts. Även i kassaområdet ger Optec strålkastare med ljusfördelningen wide flood den belysningsstyrka på 500 lux som krävs enligt normen för arbetsplatser.

Med de olika ljusfördelningarna fyller den mångsidiga LED-strålkastaren från ERCO alla krav på ljus i prestigefulla butiker och restauranger: Kontrastrik accentuering, bred belysning av enskilda områden eller skarpt avgränsade ljuskäglor för effektfulla ljuseffekter. Tack vare den innovativa ljustekniken förenar Optec effektivitet med visuell komfort. Med endast 19W per armatur uppnår man tillräcklig belysningsstyrka i saluhallen hos FrischeParadies GmbH & Co. KG i Stuttgart. Den mycket väl avbländade optiken med ljusfördelningen exakt riktad mot den yta som ska belysas garanterar god visuell komfort.

Nästan alla Optec strålkastare i FrischeParadies-saluhallen i Stuttgart ger ljus med 3000K. Varmvitt ljus framhäver kvaliteten hos de exponerade livsmedlen på bästa sätt - god färgåtergivning är mycket väsentlig, särskilt för färskvaror. De LED-ljusverktyg från ERCO som används kännetecknas av bästa möjliga färg- och materialåtergivning (RA ≥ 90) som unikt kännetecken.


Projektdata
Projekt: FrischeParadies GmbH & Co. KG, Stuttgart/Tyskland
Arkitektur: ROBERTNEUN™ ARCHITEKTEN GMBH, Berlin/Tyskland
Fotografi: Frieder Blickle, Hamburg/Tyskland

Produkter: Optec
Fotoinformation: © ERCO GmbH, www.erco.com, fotografi: Frieder Blickle

(4224 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
8 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle
9 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Frieder Blickle

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.