ERCO - Service - Persberichten - Het weelderige Oosten met LED-lichtwerk- tuigen van ERCO sfeervol geënsceneerd: Schuhbecks verfijnde specerijenwereld in München -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Het weelderige Oosten met LED-lichtwerk- tuigen van ERCO sfeervol geënsceneerd: Schuhbecks verfijnde specerijenwereld in München

Het weelderige Oosten met LED-lichtwerk- tuigen van ERCO sfeervol geënsceneerd: Schuhbecks verfijnde specerijenwereld in München  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Sterrenkok Alfons Schuhbeck exploiteert een compleet gourmetparadijs aan de Platzl in München. De specerijenwinkel waar LED-spots en downlights van ERCO exotische, smakelijke creaties in de ambiance van een bazaar professioneel en opvallend ensceneren, vormt het hart.

De passie van het Oosten en het exotische van Azië waren de uitgangspunten bij de nieuwe inrichting van de specerijenwinkel van Alfons Schuhbeck aan de Platzl in München. De sinds 2003 bestaande flagshipstore werd onlangs als weelderige belevenis van de winkelwereld op twee verdiepingen en op in totaal circa 300m2 opnieuw geopend. In navolging van een oosterse bazaar creëerden ambachtslieden en kunstschilders overvloedig versierde plafond- en wandschilderingen, gedeeltelijk vergulde meubels en sculpturen, gewelven en koepels die bij de klant de sfeer van verre landen en exotische steden - de oorsprong van de aangeboden specerijen - op dienen te roepen. De LED-lichtwerktuigen van ERCO verdelen de verfijnde wereld van specerijen van Alfons Schuhbeck in zones, bieden oriëntatie binnen de exotische wereld van artikelen en presenteren de delicate producten optimaal.

Het op de waarneming gerichte lichtconcept voor een effectieve productpresentatie combineert accentlicht en verticale verlichting met ERCO LED-spots en downlights. Zo veelzijdig als de keuze aan specerijen en ingrediënten in Schuhbecks wereld van specerijen is, zo breed is hun spectrum aan kleuren en texturen. Een zo natuurgetrouw mogelijke kleurweergave was daarbij een belangrijk uitgangspunt bij de lichtplanning. De ingezette ERCO LED-lichtwerktuigen - Optec spots alsmede Quintessence downlights in warmwit met 3000K - benadrukken de beste kleurweergave die mogelijk is (RA ≥ 90) als individueel kenmerk. Quintessence downlights, die voor een verblindingsvrije, homogene basisverlichting van de winkel zorgen, werden met het plafondvlak afsluitend en daardoor voor de klant vrijwel onzichtbaar ingezet. Ook met de lichtkleur warmwit laten ze de mooie houten vloeren en het voor het grootste deel in hout- en goudtinten gehouden winkelinterieur voortreffelijk tot hun recht komen. Contrasterend daarmee en om de ruimte breder, groter en hoger te laten lijken, worden de als wit-blauwe luchten beschilderde plafonds met Optec spots in neutraalwit met 4000K verlicht die zelfs voor het grootste deel verborgen zijn boven meubels en kasten.

Wat scenografisch een bijzondere spanning oproept, is de combinatie van de beide lichtkleuren, bijvoorbeeld op de wandafbeeldingen in het trapportaal: hier stelt de wandschildering in het onderste gedeelte een oosterse stad voor die in zand- en aardetinten is gehouden en is verlicht met Optec warmwit met de lichtverdeling flood, en staat in het bovenste gedeelte een breed firmament van een blauwe lucht, waarin door de lichtverdeling spot individuele wolken in neutraalwit gericht worden geaccentueerd; door het wolkendek lijkt een lichtreflex - dankzij Optec met narrow spot-lens in neutraalwit - als een zonnestraal door te breken. De dialoog van beide lichtkleuren neutraalwit en warmwit, alleen met de spotfamilie Optec gerealiseerd, werkt het contrast uit tussen de koele, blauwe tinten van de lucht van de beschilderde plafonds en de warme aardetinten van meubels en specerijen. Door deze dialoog ontstaat in de ruimte dan ook een indrukwekkend, ruimtelijk effect.

Met verschillende lichtsterkteverdelingen zijn de LED-spots bovendien geschikt voor alle vereisten voor een eersteklas winkelverlichting en artikelpresentatie. Door gerichte verlichting van individuele ruimtelijke zones wordt het aantal benodigde armaturen - en daardoor de exploitatie- en onderhoudskosten - tot een minimum verlaagd.


Projectgegevens
Project: Alfons Schuhbecks specerijenwinkel, München / Duitsland
Lichtplanning: a.g Licht, Bonn / Duitsland
Fotografie: Dirk Vogel, Dortmund / Duitsland

Producten: Optec, Quintessence
Fotoverwijzing: © ERCO GmbH, www.erco.com, fotografie: Dirk Vogel
(4089 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in de Duitse stad Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd in 55 landen actief met autonome verkooporganisaties en partners. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Overeenkomstig ontwikkeld, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 5 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 6 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 7 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 8 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel
Afbeelding 9 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com, photography: Dirk Vogel

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming