ERCO - Service - Persberichten - De zon komt op - ERCO LED-verlichting voor praktijkruimten -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

De zon komt op - ERCO LED-verlichting voor praktijkruimten

De zon komt op - ERCO LED-verlichting voor praktijkruimten  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

De kinderartspraktijk Doktor Uhlig & Collega's bevindt zich vanaf december 2013 in de ruimten van een voormalige drukkerij in het stadsdeel Harvestehude in Hamburg. De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was om een moderne praktijk met een prettige sfeer voor hun patiëntjes te scheppen en tegelijkertijd het historische erfgoed van de plek een prominente rol te laten spelen. Aangezien de eis aan de oppervlakken van een drukkerij echter duidelijk verschilt van die aan een kinderartspraktijk, ontstond de bijzondere uitdaging voor het verantwoordelijke bureau Henrik Diemann Architecten. Het loftachtige bedrijfsoppervlak met de zichtbare stalen balken en steunen is tegenwoordig verdeeld in een patiënten- en een wachtgebied die door een gang met elkaar zijn verbonden. Alle benodigde ruimten werden daarom van de schaal ontkoppeld op de etage "geïnstalleerd" en strekken zich niet uit tot aan het plafond. Op die wijze kon de industriële charme van de ruimte blijven behouden dankzij een vernuftig interieurconcept van interieurarchitect Christiane von Wietersheim en een bijzonder lichtconcept.
De gebruikte lichtoplossingen met ERCO producten plaatsen accentuerend licht in de binnenruimten dat een prettige sfeer schept. In overleg met de opdrachtgevers werd een verlichtingsconcept voor de kinder-artspraktijk ontwikkeld. Het concept werd eerst in de showroom van ERCO alsmede op locatie getest. De dimbare LED-spots, Optec en Cantax, zijn van verwisselbare Spherolit-lenzen voorzien en maken op die wijze een bijzonder gelijkmatige wandverlichting mogelijk. Door deze aan spanningsrails te plaatsen wordt het ruimtelijke concept ondersteunt. Bovendien staat dit de grootst mogelijke flexibiliteit toe. De verlichting wordt aangevuld door Optec LED-spots in RGBW-techniek. Het licht schept daardoor een niet alledaagse sfeer in de praktijk die merkbaar van invloed is op medewerkers en patiënten.

Project: Kinderartspraktijk in Hamburg
Opdrachtgever: Dr. med. Uhlig
Architect: Henrik Diemann Architekten
Interieur: Christiane von Wietersheim
Opening: December 2013
Producten: LED-spot Optec in warmwit en RGBW-techniek, LED-spot Cantax
Foto's: Frieder Blickle, Hamburg

(2199 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming