Solen går upp - LED-belysning från ERCO för läkarmottagningar

Solen går upp - LED-belysning från ERCO för läkarmottagningar  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Barnläkarmottagningen Doktor Uhlig & Kollegen befinner sig sedan december 2013 i lokaler som tidigare varit tryckeri i stadsdelen Harvestehude i Hamburg. Huvuduppgiften för byggherrarna bestod i att skapa en modern läkarmottagning med en behaglig atmosfär för de små patienterna och samtidigt bevara platsens historiska arv. Eftersom kraven på lokaler skiljer sig avsevärt för en barnläkarmottagning jämfört med ett tryckeri, blev det en speciell utmaning för den ansvariga arkitekt-byrån Henrik Diemann Architekten. Den ladliknande tryckerilokalen med synliga stålbalkar och -stöd är idag indelad i ett patient- och ett väntrum, som är anslutna till varandra med en korridor. Alla nödvändiga rum har därför "ställts in" ljudisolerat i våningen och räcker inte ända upp till taket. Därigenom kunde man tack vare ett väl anpassat interiörkoncept av inredningsarkitekt Christiane von Wietersheim och ett
särskilt ljuskoncept bevara den industriella charmen i huset.
ERCOs ljuslösningar sätter ljusaccenter som skapar en behaglig atmosfär i lokalerna. I dialog med byggherrarna utvecklades ett belysningskoncept för barnläkarmottagningen, som först testades i ERCOs showroom och även på plats. De reglerbara LED-strålkastarna Optec och Cantax är försedda med utbytbara Spherolit-linser och möjliggör en mycket jämn väggbelysning. De stödjer rumskonceptet genom monteringen på strömskenor vilket även medger maximal flexibilitet. Belysningen kompletteras av Optec LED-strålkastare med RGBW-teknik. Ljuset skapar därmed en atmosfär som är otypisk för mottagningar, vilket ger en tydlig effekt på anställda och patienter.

Projekt: Barnläkarmottagning i Hamburg
Byggherre: Dr. Uhlig
Arkitekt: Henrik Diemann Architekten
Interiör: Christiane von Wietersheim
Invigning: December 2013
Produkter: LED-strålkastare Optec i varmvitt och RGBW-teknik, LED-strålkastare Cantax
Foto: Frieder Blickle, Hamburg

(2129 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.