Lichtfabriek

Over ERCO

ERCO is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het familiebedrijf, gevestigd te Lüdenscheid, een stad in hartje Duitsland, wordt wereldwijd in ruim 55 landen vertegenwoordigd met autonome verkoop- en partnerorganisaties. Opgericht in 1934 kon ERCO in de jaren 60 van de vorige eeuw het nieuwe terrein van de architectuurbelichting in Europa presenteren – nog geen 50 jaar later is de onderneming de eerste van klassieke armaturen­fabrikanten met een productprogramma dat compleet op LED-technologie is gebaseerd. Vol enthou­siasme zorgen wereldwijd circa 1000 medewerkers van ERCO ervoor dat LED-­technologie niet alleen een technologie blijft, maar tot ­lichtwerktuigen wordt doorontwikkeld.

Op de ­waarneming gerichte lichtplanning ­omgezet met de methode efficient visual comfort is onze ­missie. ERCO brengt een open, inter­disciplinaire en internationale samenwerking in ­praktijk: ­terwijl de armaturen zorgzaam en met het oog op de toekomst in de lichtfabriek in ­Lüdenscheid worden ontwikkeld en geproduceerd, worden ze dankzij de competente en gemotiveerde lichtadviseurs van ERCO overal ter wereld duizendvoudig ingezet. Natuurlijk krijgt u ook de mogelijkheid om de toepassing van ERCO lichtwerktuigen mee te maken: in de showrooms van ERCO wereldwijd, alsmede tijdens workshops op het ­hoofdkantoor, op beurzen en andere vakevenementen.

Welkom bij ERCO – hier bij de stand op de vakbeurs Light+Building.

Welkom bij ERCO – hier bij de stand op de vakbeurs Light+Building.

ERCO handelt op verantwoordelijk wijze in de omgang met ressources, zoals grondstoffen en energie - in de richting van onze klanten, medewerkers en het milieu. Dit komt tot uitdrukking op verschillende activiteitenterreinen: van de producten naar de productie tot aan de architectuur van de onderneming.

ERCO handelt op verantwoordelijk wijze in de omgang met ressources, zoals grondstoffen en energie - in de richting van onze klanten, medewerkers en het milieu. Dit komt tot uitdrukking op verschillende activiteitenterreinen: van de producten naar de productie tot aan de architectuur van de onderneming.

De lichtfabriek in het digitale tijdperk
Het bericht dat ERCO als eerste ­klassieke armaturenfabrikant nu uitsluitend digitaal licht ontwikkelt, produceert en verkoopt, baarde opzien in de licht- en architectuurbranche. light digital, onze filosofie, vat onze benadering samen om licht met LED-­technologie in alle facetten opnieuw uit te vinden. Het feit dat ERCO in Duitsland ontwikkelt en produceert, garandeert de meest grote ­precisie en kwaliteit van de lichtwerktuigen – niet op de laatste plaats omschrijft de onderneming zich daarom als lichtfabriek. Maar klinkt de ­metafoor van de fabriek in het tijdperk van digitaal licht niet enigszins achterhaald?
In tegendeel. Ons ontwikkelingswerk voor ERCO LED-innovaties kan welis­waar gedeeltelijk eerder met de ­benadering van een start-up worden vergeleken. ­Echter verbinden wij deze met onze ervaring als

industriële onderneming en onze rijkdom aan tradities om ons op datgene te concentreren waarin ERCO altijd al de beste was: met hoge precisie perfectioneren van architectuurverlichting. Dat het hele proces vanaf de ontwikkeling tot en met de productie en montage op alle terreinen uit één hand afkomstig is, vereenvoudigt de interdisciplinaire dialoog en maakt maximale kwaliteit mogelijk. En, ondersteund door het internationale netwerk van de ERCO lichtadviseurs, integreren de actuele vereisten uit de praktijk van architecten, licht- en elektro­planners telkens in ons ontwikkelingswerk. Een jaar na de volledige omzetting naar digitaal licht komt de LED-technologie van ERCO bij creatief en technisch ontwerpers als volledig vanzelfsprekend werktuig naar voren om licht voor een op de waarneming gerichte architectuurbelichting nog gebruikersvriendelijker en energie-efficiënter te maken.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.